Ahoj,
mám notebook Toshiba Portége Z30-A-12N (Windows 7), který má společnou audio zdířku pro vstup i výstup.
Problém s tím mám takový, že když zapojím do zdířky reproduktory, tak mi přestane fungovat zabudovaný mikrofon. Tudíž pokud chci s někým hlasově komunikovat přes internet, tak buď musím použít jednojackový headset, USB headset nebo zabudované reproduktory a zabudovaný mikrofon, což je poměrně otravné.
Poradíte mi prosím, jak dosáhnout stavu externí reproduktory + zabudovaný mikrofon?
Díky
Víťa
Společný konektor - reproduktory blokují mikrofon
Společný konektor - reproduktory blokují mikrofon
Jak řekl moudrý: "Я не голодный, но потрахаться было бы не плохо! "
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Společný konektor - reproduktory blokují mikrofon
Používáš sluchátka s mikrofonem, která mají společný konektor, nebo jenom sluchátka. Neznám uvedený ntb, ale domnívám se, že umožňuje buď připojit sluchátka s mikrofonem (která mají společný konektor pro sluchátka a mikrofon), nebo použít vestavěný mikrofon a reproduktory v ntb. Pokud máš ještě manuál, tak se do něj mrkni. Jinak by to nemělo moc logiku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Pravděpodobně máš 4 pólový 3,5 mm jack na kterém je zapojen vstup pro sluchátka stereo výstup. Po zapojení 3 pólového jacku reproduktorů by neměl být mikrofon ovlivněn. Buď máš 4 pólový konektor na reproduktorech, nebo je špatně nastaven ovladač zvuku.
Nejjednodušší řešení se mi jeví toto: po připojení reproduktorů najdi v ovládacích panelech položku Zvuk, na záložce záznam zvol zabudovaný mikrofon a pravým tlačítkem myši na něj klikni, zvol "nastavit jako výchozí zařízení".
Další řešení by bylo koupit si redukci z 4 pólového jacku na 2x 3 pólový. Pak bys používala současně externí reproduktory a externí mikrofon.
Redukce vypadá takto, ale nechápu, jak to můžou prodávat za stovku, když to lze doma vyrobit za 15 Kč.
Nejjednodušší řešení se mi jeví toto: po připojení reproduktorů najdi v ovládacích panelech položku Zvuk, na záložce záznam zvol zabudovaný mikrofon a pravým tlačítkem myši na něj klikni, zvol "nastavit jako výchozí zařízení".
Další řešení by bylo koupit si redukci z 4 pólového jacku na 2x 3 pólový. Pak bys používala současně externí reproduktory a externí mikrofon.
Redukce vypadá takto, ale nechápu, jak to můžou prodávat za stovku, když to lze doma vyrobit za 15 Kč.
Děkuju za vaše názory a rady. 

V nastavení mám jen jeden mikrofon a jeden směšovač, ani jeden nefunguje při zapojených reproduktorech. Je nějaká možnost, jak rozeznat počet pólů jacku?
Pro PIC: Jde o to, že když zapojím reproduktor, tak mi přestane fungovat zabudovaný mikrofon.
Pro PIC: Jde o to, že když zapojím reproduktor, tak mi přestane fungovat zabudovaný mikrofon.
Jak řekl moudrý: "Я не голодный, но потрахаться было бы не плохо! "
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Již bylo vše uvedeno, tak si to pozorně přečti a podle toho jednej. Jinak bychom se jen opakovali.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nové reproduktory ale digitální ne cinch
od p3v4x » 24 lis 2024 20:39 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 1290
-
od p3v4x
Zobrazit poslední příspěvek
24 lis 2024 20:39
-
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2830
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 13:50
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”