Systémové datum a čas
Systémové datum a čas
Již několik dní musím při zapnutí počítače nastavit v biosu systémové datum a čas. Baterii na MB jsem již vyměnil bez efektu. Pomůže mi někdo problém vyřešit? Díky za každý příspěvek 

Myslím si že takové měření "není pro každého" a navíc když už jí měnil tak by to tím nemělo být ne? To začalo samo od sebe?
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Byla nová? Dals ji tam správně?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud jsi vyměnil baterku, musíš v BIOSu nastavit správné datum i čas. Samo se to nesrovná. Prověř, zda baterka je dobrá a správně vložena, případně zda jumper není na clear. Jinak je podezřelá základní deska.
Edit: Omlouvám se - nečetl jsem pořádně, spíše jen mrkl. Občas člověk dělá dvě věci najednou a pak to takhle dopadne.
Edit: Omlouvám se - nečetl jsem pořádně, spíše jen mrkl. Občas člověk dělá dvě věci najednou a pak to takhle dopadne.
Naposledy upravil(a) Pic dne 03 led 2008 20:07, celkem upraveno 2 x.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
2 Pic přečti si pořádně první příspěvek... 

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
systémový datum a čas
Nejsem schopen změřit. Baterka je nová. Problém se objevil už jednou, na této desce, asi před třema rokama. Tehdy pomohla výměna baterky. Nemyslím, že už odešla, ale vyměnil jsem. Koho jsem se ptal, tvrdil že baterka musí vydržet víc. Taky jsem měl kdysi 486ku a ta si datum přes rok 2000 taky nemohla zapamatovat. Mě napadlo že to má souvislost s 2008.
Tehdy mě to pustilo nastavit 2000 a i víc, ale po restartu skočilo zpět na už nevím co. Nevadilo mi to, neměl jsem internet a synchronizaci času. Teď to hází společně s antivirem chybové hlášky. Teď MB ASUS K8N-E DELUXE

Zpět na “Problémy s hardwarem”