Jak na pečení Nvidie 8600Gt?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RastaXin
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak na pečení Nvidie 8600Gt?

Příspěvekod RastaXin » 27 srp 2015 20:30

Zdravím,

asi před rokem mi odešla grafárna na artefakty. Teď po roce jsem se dozvěděl o možnosti pečení a hodlám to vyzkoušet. Už jsem vyjmul kartu a nyní se chci zeptat - na kolik stupňů a jak dlouho bych kartu měl péct? Nějaké rady na správné pečení? Budu muset poté chladič opět přilepit teplovodivou pastou, nebo stačí nějak přidělat?
Také, čeho všeho (kromě chladiče) mám kartu zbavit, než ji pošlu do pece? Děkuji. Jedná se o Nvidii 8600GT, přikládám foto. Kdyby někdo zakroužkoval, co mám oddělat, bylo by to ideální. :)

IMAG0523.jpg

Edit: po oddělání držáku na chladič z druhé strany chladič stále nejde oddělit od karty, co s tím?
Naposledy upravil(a) RastaXin dne 27 srp 2015 21:07, celkem upraveno 1 x.

Reklama
richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Re: Jak na pečení Nvidie 8600Gt?

Příspěvekod richchie » 27 srp 2015 21:07

RastaXin
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod RastaXin » 27 srp 2015 21:10

Zde na toto fórum píšu, neboť na každé stránce co mi vyhodil google se návod liší, především čísly u trouby. A také jsem vyrozumněl, že grafické karty jsou každou generaci jiné, proto nevím zda u té mé je chladič to jediné co mám oddělat (například váhám nad kovovou částí pro napojení monitoru vpředu na obrázku).

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 27 srp 2015 21:21

Tak zkoukni nějaké video jak na to.
https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#tbm=vid&q=pe%C4%8Den%C3%AD+grafick%C3%A9+karty+8600gt

No a 200 stupňů na 10 min..

cervcek
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod cervcek » 27 srp 2015 21:22

Oddělat logicky vše, co nevydrží 200°C. Ten chladič mívá buď šrouby, nebo plastové packy a ta stuhlá pasta bude mít konzistenci staré žvýkačky, takže se nebát trochu zatáhnout.
Pod grafiku se doporučuje dát z alobalu válečky, aby neležela na plechu. Pak také dát pozor abys jí dal stranou s kondenzátory navrch, jinak by mohly vypadnout, až se cín rozteče.
Koukni na nějaká videa na youtube. Moc si toho od této "opravy" neslibuj, nevydrží to dlouho.
Pastu samozřejmě musíš nanést novou, protože starou bys měl před pečením omýt, jinak se po ohřátí všude kolem rozteče a budeš mít problém kartu vyčistit.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Zpět na “Problémy s hardwarem”