Dobrý den,
mám takový problém a nevím jak na něj. Od kamaráda jsem koupil za pár korun plotter HP DesignJet 450C. Plotr je plně funkční, posouvá se, tiskne ukázkové stránky, které má uloženy v sobě, ale za boha z něj nemohu dostat jakýkoliv dokument, který na něj pošlu. Pokaždé, když se o něco pokusím, vyskočí ve win chyba, Tisk se nezdařil. Pomocí nastavovací stránky jsem zkoušel měnit Graphics language a I/O timeout. Ještě mohu změnit Serial interface (baud rate, parity). Takže otázka: LPT1 jaká přenosová rychlost a parita? Výchozí nastavení je 9600 b/s a parita None. Zároveň taky bohužel nevím, jestli je LPT funkční. Toto PC mám již nějakou dobu a nikdy jsem nepotřeboval LPT port, až teď. Ještě nutno připomenout, že pro tento pokus jsem do PC nainstaloval Win XP a stáhl "poslední" ovladače (rv 2004). Předem díky za pomoc.
problémy s tiskem
-
- Pohlaví:
Re: problémy s tiskem
Prohlédni si nastavení LPT v BIOSu. Mělo by být tuším ECP+EPP. A vše co v NT systémech jede po LPT by mělo mít admin práva.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: problémy s tiskem
V BIOSu jsem experimentoval i s jinými nastaveními a ECP+EPP nastaveno mám. V PC jsem přihlášen jako ADMIN. Stačí to takhle nebo mám ona práva nastavit na něčem speciálním? Chtěl bych plotter rozjet a už nevím co víc pro to udělat. Ještě mám doma PC s Win7 a pokud se mi nepovede rozjet to přes LPT, přemýšlím o USB převodníku, avšak nevím, zda to pomůže a zda je vůbec možné plotter ve Win7 ovládat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 6230
-
od Qinter
Zobrazit poslední příspěvek
28 črc 2024 12:26
-
- 6
- 2890
-
od kecalek
12 zář 2024 10:53
-
- 0
- 1763
-
od andrej71
26 bře 2025 22:07
-
- 0
- 1758
-
od walderan
25 úno 2025 11:41
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4818
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”