Dobrý den, o
Nedávno jsem měl problém s monitorem jež odešel, po výměně PC běželo v pořádku, jen se po něaký minutě práce vypnul a restartoval tak na 5x než opět zdroj fungoval, po kontrole jsem zjistil že zdroj už neudrží napětí či se přehřívá, větrák odešel.... pří výměně zdroje jsem se rozhodl pro čistění celého PC, vše v pořádku, až něž jsem sundaval chladíč processoru... po odepnutí se mu nechtělo ven, a tak mě napadlo že ho asi drží teplovodivá pasta, zkoušel jsem ho mírnímý pohyby uvolnit, po dlouhodobém neúspěchu jsem mírně přidal a podařilo se mi vytáhnout chladič i s processorcem v zavrenym stavu ... no processor jsem již minule musel mírně posrovnat abych ho dam dostal, teď už to bylo nereálný.... nicméně podařilo se mi ho tam "brutálně" napasovat jen na test a po spuštění PC jsem se dostal pouze na obrazovku ZK. desky, nicméně nešla ovládat (do boot menu či tak) zřejmně proto že mam napojenou inteligentní klávenisnici přes USB ....druhý den sem sehnal náhradní processor a klávesnici se starým konektorem, kontroloval sem patici, nikde nezůstalo nic od starého processoru a vcelku vzato nebylo viděl něaké viditelné poškození, novej processor zapadl bez problémů a vše jede (kontroloval sem zda-li topí atd.) nicméně stále jsem na stejném problému, načtu obraz desky, který mi nabízí F9 F12 atc pro různá bootovací menu, nicméně po snaze dostat se přes klávesy do toho menu nemám žádnou odezvu, stále čučim na obrazovku ZK desky ....tak se něak ztrácím a už nevím co dál ...vše zřejmně směřuje na desku, nicméně nejde mi do hlavy proč bych jí jinak načetl kdyby nechtěla komunikovat.... další zajímavostí bylo jak se mi stále vypínal a zapínal PC (třeba 5x než tenkrát nakočil) jestli už se mi nepodařilo odepsat BIOS či konektory pro klavesnici atd.... zkrátka nevím co dál a kupovat na slepo novou desku neni zrovna to co bych chtěl dělat... zkrátka mě zajímá jestli nemá někdo nápad co způsobuje že se dostanu pouze do obrazu ZK desky, ale už nikam dále....F12 F9 DEL nic neudělá jen sedim a čumim na obraz "GB bla bla bla a dole F9 pro XYZ F12 pro XYZ atd...
PS: díly jsou 100% kompatibilní a klavesnice pri zapnuti problikne numlocky atd, tudiz by mela komunikovat s PC
Pocitac nekomunikuje po načtení desky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 2432
-
od MariTopHigh
Zobrazit poslední příspěvek