Dobrý den,
mám problém s PC- Vypíná se.
Nerestartuje se, vypne se tak, jak když bych ho vytáhnul ze sítě. Poté jde znova zapnout.
PC se vypíná nahodile v nepravidelných intervalech. Vypne se občas po 20 minutách po zapnutí, někdy po 14 hodinách.
Nechal jsem ho testovat v CZC i Alze a závada se neprojevila a PC prošel testem na paměti tak na GPU.
BIOS je updatovaný, zdroj je úplně nový. Teploty jsou v pořádku.
Eventmanager hlásí: Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul. Tato chyba mohla být způsobena tím, že systém přestal reagovat, selhal nebo že došlo k neočekávané ztrátě napájení.
Čím by to prosím mohlo být?
Díky
Nahodilé ztráty napětí
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nahodilé ztráty napětí
Nemůže být problém v zásuvce? Zkoušel jsi PC v jiné?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To je to, co mi řekli v Alze. Vyměnil jsem napájecí kabel i zásuvku a problémy přetrvávají. PC mám zapojené do prodlužovačky, kde mám i monitor, PS4 i XBOX a reproduktory. U ničeho problémy nepozoruji, pouze u PC...
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Není tam nějaký rušení či špičky, co vadí jen PC? Zkus PC u nějakého kamaráda u něj doma.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jak to poznám, jestli je tam rušení? V jiné místnosti to taky nejde.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Imho se rušení bez specielních přístrojů pozná jen špatně. Může taky kolísat napětí či tam můžou běhat špičky, když někdo něco silnějšího zapne. Myslím si, že pokud bys to zapojil přes UPS, tak by to možná fungovalo. Pokud je to na stejné fázi, tak to nemá smysl zkoušet. Proto jsem navrhovval to zkusit úplně někde jinde. Nejlépe mimo dům, kde bydlíš. Pokud v servise nekecali, tak je možný, že je u tebe doma něco s elektřinou špatně.
Ještě mě napadlo, zda se ti nepřehřívá, či neodchází zdroj. Pomohla by informace o konfiguraci tvého počítače.
Ještě mě napadlo, zda se ti nepřehřívá, či neodchází zdroj. Pomohla by informace o konfiguraci tvého počítače.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
intel core i5 2500k, GTX560Ti, Asus P8P67 EVO, 2x4GB RAM, zdroj cooler master 700W - úplně nový, dělalo to i před výměnou.
Zkusím jinde mimo byt no, případně.
Zkusím jinde mimo byt no, případně.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Měl jsem podezření, že tam máš žravý AMD či zdroj typu Eurocase, případně obojí. CPU je bezproblémový, zdroj žádný zázrak, ale vyloženě špatný imho není.
Zkus ještě třeba den, dva používat jen Linux z live CD nebo USB a do Windows vůbec nelézt. Nevím, co všechno s tím v CZC a Alze dělali, ale zkus ještě oscreenovat program Crystal Disk Info.
Zpět na “Problémy s hardwarem”