Zobrazení PC na monitoru i TV

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Šepet
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zobrazení PC na monitoru i TV

Příspěvekod Šepet » 11 dub 2016 12:25

No mně celkem ani nejde o to aby zvuk šel zároveň v TV i na monitoru, stačilo by kdyby to šlo jen přepnout, ale to nejde. Pokud nastavím v kartě zvuku výchozí AMD HDMI Output, tak v TV zvuk jede v pohodě, ale pokud chci zvuk jen z monitoru, i když je TV vypnutá a i když nastavím jako výchozí reproduktory v monitoru, tak zvuk nejde. Když zapojím do vstupu, z kterého mám připojený monitor, jack - sluchátka, tak zvuk v nich jde, takže chyba musí být někde asi v monitoru, který mám zapojený v DVI přes redukci DVI/HDMI. Na monitoru žádné nastavení vstupu není jen zesílení zeslabení. MOnitor je: FUJITSU SL23T-1 23" LED Full HD, 5mil.:1, 5ms, D-sub, 2xHDMI, repro
Díky za každou radu.

Reklama
GamerXXX
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod GamerXXX » 11 dub 2016 12:44

aha, chápu ;) V tom případě je to v tom DVI.. Buď ta karta neumí audio přes DVI, nebo máš redukci, která to neumí. Mám doma stejně zapojenou telku jako ty ten monitor a jede to. Použil jsem tento kabel: https://www.alza.cz/alzapremiumcor-dvi- ... 20.htm?o=4

Šepet
nováček
Stav:

Příspěvekod Šepet » 11 dub 2016 12:51

To bych teda klidně objednal, ale někde jsem četl, že většinou přes DVI zvuk nejde, záleží tedy jaký mám výstup, jestli zvuk podporuje. Jak to poznám?
Ale stejně přes jack - jack by to mělo fungovat ne ?

GamerXXX
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod GamerXXX » 11 dub 2016 13:15

koukal jsem na tu tvou kartu a DVI audio neumí :-( Má ten tvůj monitor i možnost audia přes analog jack ? nejak se mi to nedaří vygooglit... :-)

Dodatečně přidáno po 20 minutách 4 vteřinách:
Tak jsem nakonec vygoogloalzoval :-) , že na monitoru máš jak jack, tak i optiku

Capture.JPG

v tom případě bych to nechal tak jak to máš a zapojil do monitoru ještě optiku nebo analog jack ze zvukovky ;)

Šepet
nováček
Stav:

Příspěvekod Šepet » 11 dub 2016 15:50

No musel jsem odjet, takže až teď čtu.
Jack ze zvukovky mám právě propojený se vstupem na monitoru, to nejde. Takže jedině optika, ale to nemám kabel, takže asi ho objednám a jestli to nepojede, tak už nevím. Co jsem vyčetl, tak je možný, že tím že je monitor zapojený kabelem HDMI , ikdyž z DVI a očekává přenos zvuku přes HDMI, tak proto blokuje analog přes jack. Údajně se to dá vyřešit nějak vypnutím přenosu zvuku přes HDMI, ale to by zas bloklo asi i přenos do TV, takže jedině ta optika a třeba to pojede.

GamerXXX
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod GamerXXX » 11 dub 2016 16:25

jestli je to tak, tak to ti pak nepojede asi ani přes tu optiku. Jestli máš možnost si tu optiku někde půjčit, tak to schválně vyzkoušej případně ještě koukni do nastavení monitoru, jestli tam neni něco jako preferovat audio přes SPDIF, nebo tak něco.. Tohle mám třeba u telky která má optiku, ale defaultně posílá zvuk přes ARC HDMI.. jakmile to zapnu tak jede zvuk primárně přes optiku.. No v nejhorším případě by si to vyřešil jinou grafickou kartou :-(

Šepet
nováček
Stav:

Příspěvekod Šepet » 11 dub 2016 16:56

V nastavení monitoru jsem nic nenašel, jen DDC/CI, ale to když vypnu, tak stejně nic.
No každopádně děkuji moc za všechny příspěvky, ještě vyzkouším tu optiku a pak napíšu, jak jsem dopadl.

Šepet
nováček
Stav:

Příspěvekod Šepet » 12 dub 2016 21:27

Tak jsem vyzkoušel optický kabel, ale zvuk nejde, takže teď už snad jen ten rozbočovač HDMI. Můžete někdo poradit, který je dobrý? Nebo má někdo ještě nějaký jiný nápad, jak by to mohlo frčet, třeba přes displayport nebo nějak jinak?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”