Prosimvas strasne moc potrebuji pomoc. Asi dostanu srdecni zastavu brzo..Jsem neskutecne bezradna a mam takovy strach, ze to mnou uplne pulzuje..Mam PC a v nem mam 3 HDD dohromady. Jeden z notebooku (500GB - funguje vporadku) Druhy je systemovy 1TB Western Digital Blue, a treti jen tak ulozny Seagate Baracuda 1TB...Tu seagate 1TB jsem drive pouzivala na operacni system jenze se nedavno zacal nejak kousat no a tak jsem jednoduse koupila novy disk, ten WDB a system jsem naisntalovala tam. Samozrejme jsem odstranila system z predchoziho HDD. Western Digital Blue mam samozrejme rozdelen na 2 oddily. Jeden systemovy (70GB) a druhy 850GB jako ulozny prostor...Jenomze asi pred tydnem se ten Seagate zacal nejak kousat a to konkretne jedna slozka, vse ostatni fungovalo. Vzdy kdyz jsem chtela jit do jedne slozky tak se to seklo, ale vse ostatni bezelo..Rozhodla jsem se, ze po dlouhe dobe vycistim PC a rovnou pritom vyzkousim i Sata kabely jestli nahodou neni problem tam, jestli treba nejaky Sata kabel neni spatny. Jenomze jak jsem je vymenila nastala katastrofa. Windows se mi uz nechtel spoustet, spoustel se mi jen tehdy, kdyz jsem vypojila ten Seagate...Jednou se naskocilo okno spousteni windowsu ale takhle to bylo treba i desitky minut a win se nespustil..Nic nezamrzlo, vlajecka se pohybovala..Kdyz jsem zkousela reinstalovat windows neslo to. Instalace se nacitala a nacitala a nechtelo me to pustit do nabidky instalace..V momente kdy jsem odpojila ten Seagate se isntalace krasne spustila. Win jsem reinstalovala, nic ! Zadna zmena..Windows se mi nechce spustit s tim Seagatem..Jednoduse to nenabehne...Zkousela jsem vymenit vsechny sata kabely, zkousela jsem vypojit vsechny HDD a zkusit spustit jen ten Seagate, instalace windowsu se jednoduse nenacte...Potrebuji obrovskou pomoc. Na tom Hard Disku jsou dulezita data do me prace a bez nich s jistotou dostanu vypoved !!!
Prosim o pomoc, asi mi vyskoci srdce z hrudi, ten Hard Disk urcite jeste na odpis nebyl, mel prumernou teplotu od 35 stupnu do 40ti...
Zbytek sestavy - Gigabyte Z97 Gaming-3, Nvidia GTX 660, 8 GB RAM DDR3 1333. Zdroj 750W.
AKUTNI POMOC !!!!
Re: AKUTNI POMOC !!!!
A po tom "čištění" jsi to zapojila zpátky stejně/změnila priority v biosu? Všechny disky jsou spojený 1 větví kabelu?
Ano, disky jsou zapojeny jednim kabelem. Disk nenabehne zadnym zpusobem a je jedno kam ho zapojim, jaky sata kabel pouziji..
Tak si v biosu správně nastav pořadí disků a/nebo vypoj napájení toho disku a zapoj ho na jinej (to druhý co není sata, ať to není všechno spojený 1 kabelem)
Nefunguje...
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
když je potřeba akutní pomoc, nepíše se na nějaký forum, ale volá se 112 

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
Před istalací systému doporučuji odpojit ostatní disky, tedy v případě, že jich v PC máte více a nechat zapojený pouze systémový disk na který se bude instalovat systém. Pokud tam jsou HDD 2 na kterých byl někdy windows, tak je naformátovat.
Case: Fractal Define R5 4x fan Noctua Redux.
Cpu: AMD Ryzen 5 2600
Psu: EVGA SuperNOVA 750 G2 750W
Gpu: MSI GeForce GTX 1660 SUPER GAMING X
Ram: Corsair DDR4 3600MHz CL16
MB: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II
Cpu: AMD Ryzen 5 2600
Psu: EVGA SuperNOVA 750 G2 750W
Gpu: MSI GeForce GTX 1660 SUPER GAMING X
Ram: Corsair DDR4 3600MHz CL16
MB: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II
-
- Pohlaví:
Od win7 výše může být bootovací sektor klidně na jiném disku, byť je systémový oddíl na jiném. Jediný způsob jak se toho vyvarovat je při instalaci odpojit všechny disky a ponechat pouze ten, na který se instaluje systém.
Možná bude problém v tomhle.
Možná bude problém v tomhle.
Ne v nicem z toho problem neni...Tady je pouze ten problem, ze HDD mi nechce spustit windows..Ten seagate pokud je zapojeny tak mi windows nenabehne...Musim ho vypojit aby jsem mohla spustit pc a o to tu jde..Ja nemam problem s reinstalaci winu..Potrebuju spustit ten HDD, ktery se nechce spoustet..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Problém je tedy nejspíše v tom disku Seagate. Pokud máš možnost zkus jej v jiném PC třeba u kamaráda/nky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nápad byl, že ten jeden kabel nedokáže napájet všechny 3 disky, ale nejspíš to nikdo ani nezkoušel...
Stačí chybná DVD mechanika a win nenabehne.To isté, je aj v prípade chybného disku.Nechaj pripojený iba ten disk a spusť nejaké Live CD, či sa dostaneš na disk.Ak áno , tak si skopíruj tie dáta.Ak nie, disk skončil.Nechápem mať dáta iba na disku, ktorý už robil problémy.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 19623
-
od Tay
Zobrazit poslední příspěvek
10 úno 2025 12:09