Ztratil se mi diskový oddíl

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

miky1
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Ztratil se mi diskový oddíl

Příspěvekod miky1 » 23 úno 2010 12:17

Ahoj moji rádcové,mám v pc 2 hdd-160 a 500gb,ten 160gb mam rozdělěn na C-windows E-data,500gb rozdělěn nemám ten je taky jen na data má písmeno D.
Jde o to že už se mi asi 2krát stalo že kliknu na tento počítač a místní disk E tam není,ve správě disků je vidět pouze jen jako volné místo a jde stím udělat jen noví jednoduchý svazek,a přiřadit písmeno a pak formát,jenže to opět přídu o data,když tedy ten noví svazek udělám tak to bude třeba týden v poho ale pak se mi ten oddíl opět ztratí:proč?
Jde tem oddíl nějak obnovit aniž bych musel formátovat?
Mam win 7 ulti,a disk byl zformátován ntfs

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Ztratil se mi diskový oddíl

Příspěvekod d1amond » 23 úno 2010 12:38

Standardně se toto řeší jako reklamace disku. Neudrží si filesystem. Často je to problém elektroniky disku, kdy se disky špatně ukončí při vypínání PC.
Data tam stále jsou, ale Windows nemají "klíč", jak se k nim dostat. Lze použít některé z utilit pro zácharanu dat, ale výsledky jsou ne vždy uspokojivé.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

miky1
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod miky1 » 23 úno 2010 13:09

Tomu disku už sou 3 roky takže reklamace ne e,to trošku upřesním:ten disk sem měl rozdělen na 3 oddíly,ale nedávno sem si řek že je to zbytečný tak sem v programu Partition wizard sloučil 2 oddíly do 1,vše se zdálo být v poho, až po několika dnech se stalo tohle,před tím sloučením to bylo ty 3 roky v poho,takže se asi něco pokazilo tím sloučením,napadá mě když to takhle zlobí že bych to volné místo přiřadil k oddílu C kde je systém ale zase bych nerad kdyby najednou spadlo i to C,mám zariskovat a rozšířit C a nebo to mam nechat být a to volné místo prostě ignorovat? Ikdyž 100gb by se mi celkem hodilo.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 23 úno 2010 21:01

To že disk byl v poho a teď není, neznamená, že se nemohl během té doby pokazit.
Nejlépe uděláš, když jej celý naformátuješ a pak přerozdělíš znova. Na škodu by nebyla ani utilita na kontrolu disku. Výrobce ji na svých stránkách určitě bude mít.

//To Peskora: proč cituješ celý text příspěvku, který je zřejmý? Jinak psal, že disky v pohodě viděl, ale občas padnou. :idea:
Naposledy upravil(a) d1amond dne 26 úno 2010 15:51, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Peskora
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Peskora » 23 úno 2010 21:50

Ahoj moji rádcové,mám v pc 2 hdd-160 a 500gb,ten 160gb mam rozdělěn na C-windows E-data,500gb rozdělěn nemám ten je taky jen na data má písmeno D.
Jde o to že už se mi asi 2krát stalo že kliknu na tento počítač a místní disk E tam není,ve správě disků je vidět pouze jen jako volné místo a jde stím udělat jen noví jednoduchý svazek,a přiřadit písmeno a pak formát,jenže to opět přídu o data,když tedy ten noví svazek udělám tak to bude třeba týden v poho ale pak se mi ten oddíl opět ztratí:proč?
Jde tem oddíl nějak obnovit aniž bych musel formátovat?
Mam win 7 ulti,a disk byl zformátován ntfs

Tohle se mi taky stalo po nainstalování win7 ultimate.Disk se vůbec neobjevil v tento počítač(byl vidět ve správce disků).Nebylo přiřazené písmeno disku,přiřadil jsem a je to v poho..

Pajin88
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Pajin88 » 03 čer 2016 15:44

Promin
Naposledy upravil(a) Pajin88 dne 03 čer 2016 17:32, celkem upraveno 3 x.

Denis V.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Denis V. » 03 čer 2016 16:50

Ahoj, založ si vlastní téma dle pravidel.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”