Nejde zapnout PC, Příčina?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

miz128
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nejde zapnout PC, Příčina?

Příspěvekod miz128 » 21 lis 2016 00:58

Zdravím a prosím o pomoc, dnes se mi při hrani her natvrdo vypl počítač a od té doby nechce naběhnout.

Hlavní věcí je, že při startu se roztočí pouze zadní skříňový větrák. Přední, od grafiky a procesoru se neroztočí. Monitor si pouze problikne jako že do něj jde nějaký signál.
Nevím jestli předtím nejel počítač už nějakou dobu takhle bez větráků, ale žádné přehřátí jsem po pádu nezpozoroval.
Doufám že to pomůže poodhalit důvod proč nechce najet.
Co by to mohlo být?

Ještě bych rád dodal, že procesor mám bez integrované grafiky( Intel Xeon e3 -1231), pokud by odešla grafická karta je třeba možné že pc kvůli tomu nenajede, taky počítač při každém vypnutí musím odpojit od sítě. Známý mi řekl že by to zdroji nemělo vadit ale člověk nikdy neví.

Je to rok nová sestava krom grafické karty a HDD:
Zdroj: Seasonic 520w
Základní deska: Msi b85-g43
Procesor: Intel Xeon e3
Grafická karta: Msi gtx750ti

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nejde zapnout PC, Příčina?

Příspěvekod Uziv00 » 21 lis 2016 08:38

Beznapěťový stav je pro elektroniku zcela normální věc. Sám vypínám počítač od sítě.
V tvém případě bych začal výměnou zdroje.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 21 lis 2016 08:48

Normalni je, ale neustale vypinani a zapinani nema elektronika vubec rada, zvlaste lacine zdroje. Navic je to obvykle realizovano pomoci prodluzovacky s vypinacem, obvykle te nejlevnejsi. Naposledy jsem videl, jak po zapnuti pres prodluzovacku udelal papa zdroj v LCD TV Sony, nastesti to slo reklamovat.

Faktem je, ze lidi kteri kazdy den vypinanaji veskerou elektroniku mi neustale nosi na opravu DVD prehravace, setopboxy, zesilovace, satelitni prijimace, vetsinou s nafouklymi kondeztaory ve zdroji. Ty same pristroje, zaple nonstop ve zdroji el. energie vydrzi mnohonasbne delsi dobu bez zavady.

Nicmene v tomhle pripade zavada nastala pri pouzivani pocitace. V kazdem pripade se ale bez vyzkouyseni jineho zdroje nepohneme.

miz128
nováček
Stav:

Příspěvekod miz128 » 21 lis 2016 12:56

Jak jsem se domníval. problém byl s napájením, ale naštěstí menší než jsem čekal.
Musel se mi uvolnit napájecí kabel základní desky, stačilo na něj přitlačit a PC se vzápětí v pořádku rozběhlo. Nyní už přiděláno na pevno pásky.

K vypínaní PC od sítě, jak je ve příspěvku výše, už asi 2 měsíce odpojuji vypínečem na prodlužovačce kvůli pištění z monitoru při vypnutém stavu. Brzy budu řešit koupí nového, tak se snad nic nestane když to takhle ještě chvíli nechám.

Děkuji za rady a přeji hezký den.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 21 lis 2016 12:58

Napajeci kabel do zakladni desky je realizovan pomoci konektoru, ktery ma zamek - neni mozne, aby se samovolne uvolnil kdyz je v zamcene poloze.

Pro uvolneni je treba packu zamku rucne stlacit.

miz128
nováček
Stav:

Příspěvekod miz128 » 21 lis 2016 13:26

Ano tak by to mělo být, boužel mi nejde zastrčit na doraz a chybí milimetry na to aby byl zamknutý.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 21 lis 2016 13:49

Doporučuji jej skutečně docvaknot až po zapadnutí západky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 21 lis 2016 13:51

Chybi milimetry? V tom pripade prover proc to nejde zasunout tak jak to ma byt, protoze provozovat to takto je pomerne nebezpecne pro zakladni desku. Ten konektor musi byt zacvaknuty.

miz128
nováček
Stav:

Příspěvekod miz128 » 21 lis 2016 14:15

Oka, mrknu na to, díky za upozornění.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
    od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8...
    6
    3971
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    09 led 2025 21:48

Zpět na “Problémy s hardwarem”