Ahoj, mám takový problém s pc, který jsem s ním nikdy neměl. S ntb jsem tento problém měl, ale tam se jednalo o to, že se od úvodního zapnutí nic neobjevilo na obrazovce, jen vpravo dole svítilo modré světlo a byl prý problém, že odešla základní deska a nemělo cenu jej opravovat. Nyní co se děje na pc -po zapnutí se objeví takové ty úvodní kecy černá obrazovka s výpisem blbostí, logem Asus P5K základní desky apod...naběhne úvodní obrazovka, kde se přihlašuje uživatel, což neřeším, neb je jen jeden a bez hesla, objeví se Vítejte...po chvíli obrazovka zmizí, zčerná a nic víc...
Přes nouzový režim se na plochu dostanu, takže to je zarážející pro mě jako pro laika, že asi snad tak úplně bezradné to není a když pc pouštím normálně a při té úvodní obrazovce dám správce úloh, tak explorer.exe běží, což je taky divné...Jedná se o pc kupovaný cca 8 let zpět, 2GB Ram, Intel Core Duo E6550, graf. karta AMD HD Radeon...pc byl nedávno (do roku zpět v opravě, kde byl opraven harddisk za nový)...
Jako laik se ptám, jaké jsou možné příčiny problému a náklady na jejich odstranění...Díky za odpovědi.
Nenaběhne úvodní obrazovka
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nenaběhne úvodní obrazovka
1) Vadná grafická karta -
2) Způsobuje to nějaký program po startu systému - povypínat co se dá
2) Způsobuje to nějaký program po startu systému - povypínat co se dá
Skús , odinštaluj si v tom Núdzovom režime grafickú kartu , či potom nabehne Win.
Dal jsem v nouzovém režimu Ovl. panely - Systém - Spráce zařízení a u graf. karty odebrat i software tohoto zařízení...poté zapl normálně a stejně nenaběhne plocha....navíc tam běží snad jen 4 procesy, které ani nejdou zakázat, zastavit apod...takže odešla graf. karta?
Ak beží v núdzovom režime , tak by mala nabehnúť bez ovládačov aj v OS.Skôr si myslím, že to bude chyba OS alebo disku.Skús nejaké Live CD.Ak máš nejaký voľný disk , tak odpoj ten ,čo máš v PC a nainštaluj Win na skúšku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1535
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 bře 2025 21:49