Problém s připojením LCD TV k PC
Problém s připojením LCD TV k PC
Mám připojenou TV k PC přes HDMI kabel a HDMI-DVI přechodku. Problém je, že PC rozezná TV jako obecný monitor nepodporující technologii PNP. Grafická karta GeFORCE 9800 GTX+ OS Win 7 64bit. Grafika, kabel i přechodka jsou ok. Do minulého týdne to fungovalo bez problému. Děkuju za rady
Re: Problém s připojením LCD TV k PC
Dělal jsi na PC nějaké změny? Nová instalace Win, větší upgrade, ... ? Občas stačí pohnout HDMI kabelem, či ho vytáhnout a zapojit znova.
Ne ne. V sobotu jsem jeste normal koukal a v nedeli uz mi to nenajelo jen z rozlisenim 1024x768. Zadne zmeny v PC mezi tou dobou neprobehly. Zkusil sem obnoveni systemu , reinstal win , novejsi i starsi ovladace na GPU, zkusil jiny kabel a furt stejny. Pripojil jsem starsi TV stejne znacky a ta najela normal Jako Philips a ne jako obecny monitor... Na novejsi TV je i pripojeny xbox 360 pres HDMI a ten v poradku jede na HD rozliseni.
Mně pomohlo vypnout TV a vytahnout ze zásuvky na 30+ sec
a to jsem zkoušel hodně možností to mi věř. 

Zkusim to, ale moc tomu neverim 
Dodatečně přidáno po 24 minutách 9 vteřinách:
Nepomohlo.. Jinak kdyz pripojim samotnou TV jako primarni monitor Tak se zobrazuje furt jako obecny monitor nepodporujici PNP tak mohu nastavit rozliseni az 2560x1600 a kdyz pote pripojim monitor tak u obou mohu nastavit rozliseni na 1920x1080. Monitor z TV jsem prohodil v konektorech DVI1 za DVI2 na GPU. Ale dokud jse mi nenacte nazev TV nemohu prenaset zvuk z PC na TV.

Dodatečně přidáno po 24 minutách 9 vteřinách:
Nepomohlo.. Jinak kdyz pripojim samotnou TV jako primarni monitor Tak se zobrazuje furt jako obecny monitor nepodporujici PNP tak mohu nastavit rozliseni az 2560x1600 a kdyz pote pripojim monitor tak u obou mohu nastavit rozliseni na 1920x1080. Monitor z TV jsem prohodil v konektorech DVI1 za DVI2 na GPU. Ale dokud jse mi nenacte nazev TV nemohu prenaset zvuk z PC na TV.
Před DVI > HDMI zvuk neprotáhneš!
Ale protahnes mam propojenou GPU ze zakladovkou a pak to jde. Pouzivam to uz tri roky
Co ovladače?? nějaká aktualizace??
Po restartu Jsem u TV opet na rozliseni 1024x768 tak uz teda fakt nevim :(
Dodatečně přidáno po 1 minutě 4 vteřinách:
Ovladace na GPU jsem zkusil jak nove tak starsi a nic nepomohlo
Dodatečně přidáno po 1 minutě 4 vteřinách:
Ales72 píše:Co ovladače?? nějaká aktualizace??
Ovladace na GPU jsem zkusil jak nove tak starsi a nic nepomohlo
Zkus ještě přes hardware manager reinstalovat ovladače u tý telky, popřípadě v nvidia experience přes ovládací panely, se to dá někde přepnout. Řešil jsem něco podobnýho u bráchy (GeForce 9800GT), že mu nešel na TV zvuk přes HDMI a bylo to právě v těch ovládacích panelech.
Ahoj všem,
mám podobný problém, koupil jsem si novou grafiku ke stávající sestavě, předtím jsem měl Sapphire nitro R9 380, 4 GB, která mi na televizi jela v pořádku, předevčírem jsem ji vyměnil za ASUS Radeon RX 480 STRIX-RX480-O8G-GAMING, 8GB GDDR5 a televize mi všechno zobrazuje rozmazané, světlé a nečitelné, obraz je mimo hranici a změna rozlišení na to nemá vliv, obraz je stále v nepořádku. Grafiku jsem předtím měl připojenou přes VGA s přechodkou na DVI do grafiky, nyní je to na novém HDMI kabelu. Zkoušel jsem koupit tuto přechodku https://www.czc.cz/premiumcord-prevodni ... 26/produkt ale nemá to na to vliv, ani mi to tu televizi nenajde. Televize je Samsung LCD řada 6.
nesetkal se někdo s podobným problémem a jak ho vyřešit?
mám podobný problém, koupil jsem si novou grafiku ke stávající sestavě, předtím jsem měl Sapphire nitro R9 380, 4 GB, která mi na televizi jela v pořádku, předevčírem jsem ji vyměnil za ASUS Radeon RX 480 STRIX-RX480-O8G-GAMING, 8GB GDDR5 a televize mi všechno zobrazuje rozmazané, světlé a nečitelné, obraz je mimo hranici a změna rozlišení na to nemá vliv, obraz je stále v nepořádku. Grafiku jsem předtím měl připojenou přes VGA s přechodkou na DVI do grafiky, nyní je to na novém HDMI kabelu. Zkoušel jsem koupit tuto přechodku https://www.czc.cz/premiumcord-prevodni ... 26/produkt ale nemá to na to vliv, ani mi to tu televizi nenajde. Televize je Samsung LCD řada 6.
nesetkal se někdo s podobným problémem a jak ho vyřešit?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3984
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06