Blikání při bootu.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

riper
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Blikání při bootu.

Příspěvekod riper » 18 srp 2017 13:14

Mám dotaz. Sestavil jsem si novou sestavu. Vše funguje jak má, testy na vše možné taky OK, ale než mi naskočí Win, tak mi obrazovka několikrát černě problikne, teda víckrát, než mi přijde normální :D. Neříkám, že mi to nějak vyloženě vadí (spíš nebýt toho blikání, tak mám nabootováno mnohem rychleji :D ). Jen si říkám, jestli je to normální a má to tak být, páč u nikoho jsem to ještě neviděl, nebo je někde chybka :D na radu jsem v BIOUSu zkusil ručně nastavit primární output video (nebo jak se to jmenovalo :D ) z AUTO na PEG, nicméně bez odezvy. Pak jsem ještě zkoušel v MSCONFIG přenastavit startup z 30s na 20s, ale bliká stále zvesela dál, tak jsem to vrátil na 30s. Mám to nahraný i na video a hozený na youtube, tak postnu i odkaz. Kdyby někdo měl nějakej nápad budu rád :)
Díky

Tady je to viedo
https://www.youtube.com/watch?v=AlQFWKqGV-w

PC:
MB - ASUS TUF Z270 Mark1 (UEFI BIOS)
CPU - i7-7700k
GPU - ASUS STRIX 1080Ti
RAM - CORSAIR VENGANCE 32GB 3200Mhz
SSD - SAMSUNG 500GB
MONITOR - DELL S2716DG - LED 27"

Reklama
SpaceExplo
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Blikání při bootu.

Příspěvekod SpaceExplo » 18 srp 2017 17:06

Me to pripada, jak kdyby to delal monitor pri zmenach rozliseni (kterych se pri bootu deje hned nekolik).

Mas sanci vyzkouset:
- svuj PC na jinem (jakemkoli) monitoru?
- svuj monitor s jinym PC?
Tim by jsi mel byt schopen urcit puvodce toho blikani - tedy PC nebo LCD.
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod RIKI22 » 18 srp 2017 17:12

Pri novej zostave si najskôr skontroluj ,či máš na doske akuálnu verziu biosu.
Ak som dobre našiel dosku tak :https://www.asus.com/us/Motherboards/TUF-Z270-MARK-1/HelpDesk_Download/
Monitor je pripojený ,cez aký kábel ?

riper
nováček
Stav:

Příspěvekod riper » 18 srp 2017 19:31

ok, zaktualizuju BIOS ale s vyzkoušením monitoru to bude horší :D druhej po ruce nemám :D leda bych to zkusil napojit na TV :D jinak to chvíli potrvá, než si od kámoše pujčím jeho :D Propojený to je přes DisplayPort.
Jinak ta aktualizace je přes klasickej exe setup? stáhnu, spustím, zrestartuju a hotovo? :D BIOS jsem jestě nikdy neaktualizoval :D

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod SpaceExplo » 18 srp 2017 20:00

K televizi to klidne pripoj - dneska jsou to vsechno stejne v podstate monitory.

Tvoje deska by mela podporovat aktualizaci BIOSu pres pripojenej USB klic/flashku, tedy:
- stahni BIOS ze stranek podpory https://www.asus.com/us/Motherboards/TUF-Z270-MARK-1/HelpDesk_BIOS/
- a postupuj dle manualu (kterej budto mas, nebo stahnes tamtez)

ASUS ma tusim EZFlash, pak tedy:
- stahni BIOS v zip nahore a rozbal
- uloz soubor na flashku
- pripoj do PC
- restartuj a vlez do BIOSu/UEFI
- najdi EZFlash a vlez do toho
- pak by to melo byt uz docela jednoduchy - optimalne opet postupuj podle manualu

PS: vzhledem k tomu, ze tam je externi GPU, tak pochybuju, ze by update BIOSu/UEFI pomohl, porad sazim na ten monitor.
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

riper
nováček
Stav:

Příspěvekod riper » 19 srp 2017 13:21

No tak je to vyřešený způsobem, že nic s tím asi dělat nebudu :D zjistil jsem, že ono blikání je nějakým způsobem spojeno s kabelem. když propojím přes HDMI, tak blikání přestane, nicméně ona čárka tam bliká stále a stejným způsobem, ale monitor nebliká. Když propojím přes DP, tak se k té blikající čárce prostě přidá i monitor. Zkoušel jsem dva DP kabely a všechny DP výstupy na GPU, ale jakmile propojím skrze DP, tak začne i blikat monitor. Takže nechám DP a to blikání asi nebudu řešit. Páč jsem si nekupoval 144Hz monitor, abych toho pak nevyužil kvůli HDMI kabelu. :D ale díky za pomoc :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Asus tuf gaming a16 (2024) G-Sync blikání obrazovky.
    od Dewai1999 » 08 bře 2025 17:07 » v Problémy s hardwarem
    1
    5900
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    09 bře 2025 03:30

Zpět na “Problémy s hardwarem”