Ahoj!
posledního půl roku mi blbl PC... občas po vypnutí nešel zapnout - jen se rozběhly větráky, ale myš čí monitor se nerozsvítil... Začalo fungovat po tom, co jsem vypl a zapl zdroj... občas bylo potřeba vypnout a zapnout několikrát než naběhl... teď jsem ve fázi, kdy už nic nepomáhá...
1070ti
Xeon e3123v3 (4770)
H87-G41 MSI PC mate
DDR3 24GB RAM
3 HDD (6TB) + 1 SSD 128GB
- vyndal jsem baterii na 20 min z MB, zkusil a nic...
- vyndal HDDs a nic
- start bez RAM, nic
- start bez GPU (jestli najede myš) nic
Co dál? choval jsem se k PC dost drsně... rval tam věci na "sílu" dost atd... problém se základní deskou? Můj tip...
Když by to tak bylo... co koupit místo? Vzal bych k tomu i new CPU... tak do 10K (nejnovější I7?) Jakou novou desku? Vyplatí se DDR4 RAM? nějaké extra větší SSD na hry?
Jak opravit případně můj nynějsí PC?
Díky!
Nerozbíhá se PC?
Nerozbíhá se PC?
"F.E.A.R. has two meanings: Forget Everything And Run OR Face Everything And Rise... The choice is yours..."
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nerozbíhá se PC?
začni výměnou zdroje, co je zač ten nynější?
CX 750M - z r 2013... to mě nenapadlo...
"F.E.A.R. has two meanings: Forget Everything And Run OR Face Everything And Rise... The choice is yours..."
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
buď si od někoho puč nebo kup přes éšop (pro případnou možnost vrácení), další možností je vadná deska, u ní bych rovnou preventivně vyměnil tu baterku za novou...
Zdroj to není... Úplně stejný scénář... Grafické kartě se roztoči větráky asi na 3s a pak vypnou... What is that?
Vyzkouset jinou grafiku.
Pak uz jen jina deska, tu ale nema smysl kupovat kdyz za par dni vychazi Ryzen 3600
ktery je vice nez 2x vykonnejsi nez ten Xeon.
Pak uz jen jina deska, tu ale nema smysl kupovat kdyz za par dni vychazi Ryzen 3600
ktery je vice nez 2x vykonnejsi nez ten Xeon.
Zpět na “Problémy s hardwarem”