Ahoj. Při propojení notebooku Lenovo Legion a monitoru Samsung viewfinity 80PB přes kabel USB-C pro obrazový přenos došlo k poškození obou výstupů USB-C na obou zařízeních, nejsou funkční. Přenos fungoval bez problémů až do zapojení napájecího adaptéru notebooku 230W, kdy došlo k poškození. Monitor je vybaven USB-C s nabíjením 90W, které ale notebook nenabíjelo, proto bylo nutné zapojit originální zdroj (230W).
Ve specifikacích zařízení jsem nenašel nic v rozporu či nekompatibilního. Nechápu. Monitor je nový v záruce a notebook má taky ještě záruku. Jsou poškozena obě zařízení a vlastně nevím co reklamovat, zdali monitor, notebook nebo svoji blbost??
Specifikace výrobce:
Lenovo Legion Y540-15IRH
1x USB-C 3.1 Gen 1 (support data transfer and DisplayPort 1.2)
Samsung ViewFinity S80PB
1x port USB-C_1 EA_nabíjení 90W
HWdestrukce USB-C propojení monitor s notebookem
HWdestrukce USB-C propojení monitor s notebookem
Naposledy upravil(a) frisby dne 11 pro 2022 17:50, celkem upraveno 5 x.
Re: HWdestrukce USB-C propojení monitor s notebookem
Evidentně nekompatibilita nastala. Měl jsi 90W adaptér reklamovat.
Reklamaci teď obou zařízení včetně adaptéru 90W vyzkoušet můžeš. Nestane se nic horšího, než že záruku neuznají.
Reklamaci teď obou zařízení včetně adaptéru 90W vyzkoušet můžeš. Nestane se nic horšího, než že záruku neuznají.
To je snad jasne, ze kdyz mas k notasu 230W adapter, ze to s 90W nepujde nabijet.
Jak presne to bylo propojene, kdyz nastal problem?
Pokud je jednim kabelem propojeny notebook a monitor a do notebooku je zapojeny adapter, nemelo se nic odpalit.
Jak presne to bylo propojene, kdyz nastal problem?
Pokud je jednim kabelem propojeny notebook a monitor a do notebooku je zapojeny adapter, nemelo se nic odpalit.
Ano, bylo to tak zapojené: USB-C kabelem propojený notebook a monitor, a do notebooku zapojený adaptér.
(Ještě pro úplnost doplním, že propojení bylo provedeno v režimu spánku notebooku i monitoru, asi po minutě jsem zaregistroval zápach z napájení nb, odpojil jsem kabely a pak už nefunkční oba usb-c porty.. )
(Ještě pro úplnost doplním, že propojení bylo provedeno v režimu spánku notebooku i monitoru, asi po minutě jsem zaregistroval zápach z napájení nb, odpojil jsem kabely a pak už nefunkční oba usb-c porty.. )
Niečo k tomu (prelož si to) - https://www.reddit.com/r/LenovoLegion/c ... _charging/
Mám dojem, že NB síce na adaptér bral svoje, ale cez USB-C ten monitor pýtal viac, než USB-C bolo schopné dodať - takže si to odpálil.
Mám dojem, že NB síce na adaptér bral svoje, ale cez USB-C ten monitor pýtal viac, než USB-C bolo schopné dodať - takže si to odpálil.
Ja mel dojem ze monitor napaji notebook a ne notebook monitor.
V kazdem pripade zarizeni komunikuji, nemelo by existovat neco jako ze neco si rekne
o vic nez je mozno dodat a adapter se usmazi.
V kazdem pripade zarizeni komunikuji, nemelo by existovat neco jako ze neco si rekne
o vic nez je mozno dodat a adapter se usmazi.
Můj názor je, že NB, resp. jeho elektronika řízení měla napájení z monitoru z USB-C odstřihnout v okamžiku připojení napájecího adaptéru, nechat procházet pouze data, aby nedošlo k přetížení. Přece existují nějaké standardy rozhraní USB-C, výrobce NB musel počítat i s touto kombinací propojení, nebo se mýlím?
Vlastně asi mohlo selhat cokoli, nedodržení standardů, porucha či nefunkčnost systému na jedné či druhé straně .. jen znamená, že jsem to odpálil.
Vlastně asi mohlo selhat cokoli, nedodržení standardů, porucha či nefunkčnost systému na jedné či druhé straně .. jen znamená, že jsem to odpálil.
Naposledy upravil(a) frisby dne 11 pro 2022 11:55, celkem upraveno 1 x.
Jake napajeni monitoru ? Ten ma vlastni napajeci adapter.
Notebook mel pripojene 2x USB-C s Power Delivery, tzn 2x napajeni notebooku.
Coz je varianta se kterou musi vyrobce pocitat, je pomerne bezna.
petr22 píše:Jake napajeni monitoru ? Ten ma vlastni napajeci adapter.
Promiň, chybělo mi tam "z" monitoru..
Propojení vypadalo takto: NB měl připojené 1x USB-C power delivery 90W z monitoru a napájecí konektor standardu Lenovo z adaptéru 230W, když došlo k incidentu.
Naposledy upravil(a) frisby dne 11 pro 2022 12:03, celkem upraveno 1 x.
Jestli ten adapter od notebooku neni USB-C, tak uz vubec nemelo co horet.
Chtelo by to zjistit presne umisteni toho, co produkovalo smrad.
Pokud je pripojene standardni napajeni, a pripoji se jeste USB-C, tak je sakra vysoka\
pravdepodobnost ze to USB-C umi Power Delivery.
Jde udelat jedine - reklamovat oboje. To, co bylo provedeno je bezne pouziti, zadna chyba nenastala.
Chtelo by to zjistit presne umisteni toho, co produkovalo smrad.
Pokud je pripojene standardni napajeni, a pripoji se jeste USB-C, tak je sakra vysoka\
pravdepodobnost ze to USB-C umi Power Delivery.
Jde udelat jedine - reklamovat oboje. To, co bylo provedeno je bezne pouziti, zadna chyba nenastala.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
HDMI 2.1a propojení monitor g2724d a gk palit 4070 Ti SUPER GamingPro
od p3v4x » 25 črc 2024 20:58 » v Problémy s hardwarem - 1
- 3018
-
od kecalek