Zdravím,
potýkám se s podivným problémem. Do minulého týdne jsem používal svůj PC z popisu naprosto v pohodě na dvou HDMI monitorech.
Hlavní monitor je napojený pomocí HDMI přímo do GPU a druhý jsem měl zapojený pomocí HDMI kabelu do DisplayLinku (redukce) od DELL a následně do USB 3.0
Nyní jsem po týdnu zapnul PC a Windows druhý monitor vůbec nerozpozná.
Zkoušel jsem různé HDMI kabely, aktualizovat ovladače chipsetu i GPU, windows update, ale zkrátka nic nefunguje.
Oba monitory fungují v HDMI slotu v GPU.
Také jsem zkoušel redukci z HDMI->DisplayPort a zapojit do GPU, ale tato varianta také nefunguje (dříve také fungovala).
Někdo nějaký tip co ještě vyzkoušet?
Windows 11 nevidí druhý monitor Vyřešeno
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
Windows 11 nevidí druhý monitor
CPU: AMD Ryzen 5 3600 | RAM: Crucial Ballistix Sport LT Grey 16GB (2x8GB) DDR4 3000 | GPU: XFX Radeon RX 5700 DD Ultra, 8GB GDDR6 | SSD: Transcend MTE220S, M.2 - 1TB | CASE: Fractal Design Define S
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Windows 11 nevidí druhý monitor
Jaky smysl maji ty prevodniky na USB? Jeden monitor pripojeny na HDMI vystup, druhy na DP vystup pomoci kabelu DP-HDMI.
Proc to tak nebylo od zacatku ? Monitor na USB nema smysl, to redukuje prenosovou kapacitu na zlomek HDMI nebo DP.
Ja bych podezrival ten Radeon RX 5700, to jsou jedny z nejmene spolehlivych karet co existuji, je otazka casu, kdy ta karta umre.
1. vyzkouset jinou kartu ve svem PC
2. vyzkouset tutu v cizim
V Linuxu se to chova stejne? Pokud ano, je to hw problem.
Proc to tak nebylo od zacatku ? Monitor na USB nema smysl, to redukuje prenosovou kapacitu na zlomek HDMI nebo DP.
Ja bych podezrival ten Radeon RX 5700, to jsou jedny z nejmene spolehlivych karet co existuji, je otazka casu, kdy ta karta umre.
1. vyzkouset jinou kartu ve svem PC
2. vyzkouset tutu v cizim
V Linuxu se to chova stejne? Pokud ano, je to hw problem.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
Že by to bylo kartou se mi nechce věřit, monitory nezávisle na sobě každý funguje, do minulého týdne fungoval i ten převodník, který je v USB z MB.
Nicméně nemám možnost vyzkoušet ani jinou kartu ve svém PC, ani tuto u někoho jiného.
Nemohla to způsobit nějaká aktualizace Windows?
S Linuxem neumím, zkusím si o tom večer něco načíst.
Nicméně nemám možnost vyzkoušet ani jinou kartu ve svém PC, ani tuto u někoho jiného.
Nemohla to způsobit nějaká aktualizace Windows?
S Linuxem neumím, zkusím si o tom večer něco načíst.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 | RAM: Crucial Ballistix Sport LT Grey 16GB (2x8GB) DDR4 3000 | GPU: XFX Radeon RX 5700 DD Ultra, 8GB GDDR6 | SSD: Transcend MTE220S, M.2 - 1TB | CASE: Fractal Design Define S
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Prave proto je treba to overit v Linuxu, spustenem z USB flashky.
Pokud to v Linuxu bude v poradku, je problem ve Windows.
Pokud to v Linuxu bude v poradku, je problem ve Windows.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
Tak jsem pomocí Rufusu vytvořil bootovaci USB Ubuntu, spustil, ale nevím zda s Linuxem zkrátka neumím, ale v systémových možnostech Displey nebyla žádná možnost jak nastavit druhý displej - systém žádnou takovou volbu nenabízel.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
Re: Windows 11 nevidí druhý monitor Vyřešeno
Jako poslední možnost jsem zkusil koupit kabel DP-HDMI a druhý monitor náhle funguje.
Upřímně tomu nerozumím. Chápu, že varianta jakou jsem to měl propojené nebyla "úplně" správná, nicméně je mi stejně divné, že to z ničeho nic přestalo fungovat.
Upřímně tomu nerozumím. Chápu, že varianta jakou jsem to měl propojené nebyla "úplně" správná, nicméně je mi stejně divné, že to z ničeho nic přestalo fungovat.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Muze umirat karta.
Kabel DP->HDMI je nejjednodussi zpusob jak pripojit HDMI zarizeni na DP vystup.
Jen upozornim, ze ten kabel je jednosmerny, nelze pouzit opacne, HDMI vystup neni s DP kompatibilni, opacne ano.
Kabel DP->HDMI je nejjednodussi zpusob jak pripojit HDMI zarizeni na DP vystup.
Jen upozornim, ze ten kabel je jednosmerny, nelze pouzit opacne, HDMI vystup neni s DP kompatibilni, opacne ano.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 2961
-
od petr22
13 zář 2024 20:21
-
- 15
- 6986
-
od orfan
25 dub 2024 19:51
-
-
Pomoc se sestavením herního PC + monitor (30k+6k monitor, 1440p, strategie/simulátory/střih)
od mullen » 07 dub 2025 13:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 3143
-
od Cleric
13 dub 2025 18:22
-
-
- 6
- 6640
-
od zeus
05 srp 2024 15:30