Zdravím, mám dotaz, občas se mi kompletně sekne PC u her, mám celý nový PC, at už hraju jakkoliv náročnou hru, tak se počítač sekne a nejde dělat nic, jen vypnout/restart. Nic na internetu jsem nenašel, tak zkouším své štěstí tady. Napadl mě jeden důvod jestli to není možné tím, že mi nešla vložit kompletně grafika do PCI slotu, ale grafika funguje jak má. Stará grafika mi šla vložit v pořádku do nové desky, původní grafika byla 1080. Nová grafika mi nešla vložit celá ani do starého pc, nebylo tam to správné cvaknutí, že tam je celá. Nic se mi nepřehřívá, grafika přesáhne u her sotva 50 stupňů a procesor se pohybuje okolo 48-55. Verze Windowsu mám W11 24H2 Home. Zde jsou mé PC specifikace.
Procesor- AMD RYZEN 7 9800X3D
Základní deska-MSI MPG X870E EDGE TI WIFI
Paměti-Kingston FURY 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast White EXPO
Grafická karta-SAPPHIRE PURE AMD Radeon RX 9070 XT GAMING OC 16G
SSD-Kingston FURY Renegade NVMe 2TB
SSD-Kingston FURY Renegade NVMe 1TB
Zdroj-FSP HYDRO Ti PRO 1000W
Předem děkuju za odpovědi.
Kompletní zaseknutí PC
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Re: Kompletní zaseknutí PC
Jestli ti nešla zacvaknout, tak je dost možný, že to bude tím. Ale celkově je to jak věštit z křišťálový koule.
Zkus otestovat, jestli se PC kompletně zasekne i na iGPU nebo na staré grafice.
Zkus otestovat, jestli se PC kompletně zasekne i na iGPU nebo na staré grafice.
-
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
Podívej se do Prohlížeče událostí, jestli se tam něco nepíše.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- nováček
- Pohlaví:
Server {AB8902B4-09CA-4BB6-B78D-A8F59079A8D5} se v daném časovém limitu neregistroval u služby DCOM. Služba přidružení zařízení zjistila chybu zjišťování koncového bodu. Tyhle 2 věci jsem měl psané u červených vykřičníku s chybou. Nic jiného mi to nepíše.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 54 vteřinách:
a ohledně GPU, o víkendu zkusím vyndat celou ZK desku a jestli GPU zajede v pohodě, budu zkoušet cokoliv i takovéhle blbosti, když to tak napíšu. Můžu sem teoreticky zkusit hodit fotku jak vypadá GPU v slotu, ale podle jiného fora je skoro celá venku dle fotek, ale víc vsunout už nejde.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 54 vteřinách:
a ohledně GPU, o víkendu zkusím vyndat celou ZK desku a jestli GPU zajede v pohodě, budu zkoušet cokoliv i takovéhle blbosti, když to tak napíšu. Můžu sem teoreticky zkusit hodit fotku jak vypadá GPU v slotu, ale podle jiného fora je skoro celá venku dle fotek, ale víc vsunout už nejde.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Na 99% to bude špatným zasunutím.
Přesně bych zkusil vyndat celou desku a zacvaknout to mimo bednu.
Jestli ti tam jde stará v pohodě, tak klidně reklamace.
-
- nováček
- Pohlaví:
Jinačí možnosti už mě opravdu nenapadají, tak snad to bude jen tímhle
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Pak jak jsem psal, můžeš zkusit starou gpu nebo iGPU a vyloučit možnost, že by to dělala grafika.
Ale stejně bych se necítil dobře s pocitem, že v novém PC není docvaknutá grafika i kdyby fungovala a bylo to něčím jiným.
Ale stejně bych se necítil dobře s pocitem, že v novém PC není docvaknutá grafika i kdyby fungovala a bylo to něčím jiným.
-
- nováček
- Pohlaví:
starou nemám bohužel u sebe, ta je ve starém PC, který mám na prodej a nemám ho doma, integrovanou můžu teoreticky zkusit taky, jak mi radíte.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:

windroid2 píše:Na 99% to bude špatným zasunutím.

Len technicky! Sloty (konektory) aj zásuvná časť karty - tie majú presne stanovené rozmery. Takže nejaký rozdiel v nich je nonsens. Ale to, čo je okolo slotu, alebo na karte vyššie - to už má rozmery, ktoré nie sú tak prísne stanovené (na milimeter). On by by sa najskôr mal pozrieť, či mu v zasunutí karty do slotu niečo nebráni mechanicky okolo samotnej karty - podľa foto to vyzerá na zadnom čele debny, že tam už nemá miesto, aby tak karta vkĺzla.
-
- nováček
- Pohlaví:
Vytáhl jsem ZK a při kontrole kabelů v zdroji, jsem docvakl kabel na GPU, úplnou náhodou, a GPU už nešla víc zasunout, bylo to maximum, zkoušel jsem i ostatní PCI sloty a víc to nešlo, a vypadá to, že to bylo tím kabelem, otestoval jsem nějaké hry a ani jednou mi nebliknul obraz při hraní, menší detail na který jsem zapomněl, takže to vypadá, že problém je vyřešený.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Takže - nedôsledné zasunutie konektorov. Žiadna chyba HW, ale chyba pri vkladaní komponentu PC.
-
- nováček
- Pohlaví:
GPU jsem dal reklamovat, GPU mi to dělala i potom, vzal jsem si svou starou 1080 a ta jede v pořádku s ani jednou šedou čárou, jak jsem měl u své RX 9070XT. Hrál jsem i několik h v kuse a ani jednou mi to má stará 1080 neudělala, takže jsem dal reklamovat svojí GPU a uvidím, co mi na to řeknou. Případné změny napíšu do nového článku, tím bych tuto diskuzi uzavřel a chtěl poděkovat všem.
Zpět na “Problémy s hardwarem”