Genius SW-Q5.1 - Problem

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Writer
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Writer » 11 úno 2006 11:13

tak udelal jsem vše...ale nefachá to...furt ta chyba...ta samá...grrrrr.... :evil: :x

Reklama
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 11 úno 2006 11:22

Hoď sem nový log z HJT. I když dnes zrovna moc času nemám, zkusím se na to ještě podívat.

Writer
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Writer » 18 úno 2006 14:39

jo jasně log sem pak hodim...ale mam blbší problem...

Když pripojim mikrofon normalka dozadu jde to...ale logicky mi nejde subwoofer kdyz je vypojeny...vezmu teda rozdvojku a napojim obe do vstupu na mikrofonu...a???no jde jenom jedno a to to, co si vyberu v AC97...ale aby sly obe, to né...takže to vidim na posledni možnou volbu...na keysu mam panel vepředu kde sou 2xUSB + mikrofon, sluchatka...jenže když tam zapojim mikrofon a vzadu mam normal subwoofer tak me nejde mikrofon...a kdyz v zadu vypojim subwoofer a vepředu mam zapojeny mikrak tak nejde ani jedno :P...z toho by mohlo vyplyvat že mam spatne zapojeny ten čelní panel. nebo to proste nepujde vubec...z toho čelniho panelu mam zapojeny jenom konektor s napisem Mic do zdířky 1 na Jumpu 9 nebo jak se to jmenuje...a jeste tu mam konektory z toho panelu s napisem R,L a G...ja ten mikrofon docela potrebuju...nechci uz otravovat, ale ja sem v tom nováček...je mi to už fakt trapny sem psát další dotaz, ale tady mi vzdycky nekdo poradil...

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 18 úno 2006 16:10

Napiš, jakou máš základní desku a jestli od ní máš manuál. V něm by mělo být zakresleno zapojení předních konektorů na mikrofon a sluchátka. Jen si říkám, že na běžném přístroji (magnetofon i TV nebo rádio) když zapojíš konektor do sluchátek, automaticky vypneš reproduktory - ale tohle ono asi nebude. U mikrofonu je to nejspíše jinak. Když v AC97 konfiguruješ 6kanálový zvuk, tak nastavuješ všechny vývody na výstup - ale mikrofon funguje jako vstup - čili si mysím, že pokud bys chtěl používat oboje současně, musel bys nakonfigurovat zvuk na 4 nebo jen 2kanály, aby se ti mikrofónová zdířka uvolnila pro vstup. Ale třeba s tím má někdo jiné zkušenosti a napíše sem.

Writer
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Writer » 18 úno 2006 19:10

manual mam...Mainboard sem kupodivu našel a je to tam nakresleny...ehm ale jak rikam...je tam 9 zdířek na tom Jumpu a ja mam jen 4 konektorky z front panelu (R, F, G a Mic) :idea:

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 21 úno 2006 08:51

Writer píše:Když pripojim mikrofon normalka dozadu jde to...ale logicky mi nejde subwoofer kdyz je vypojeny...vezmu teda rozdvojku a napojim obe do vstupu na mikrofonu...a???no jde jenom jedno a to to, co si vyberu v AC97...ale aby sly obe, to né...

Samozřejmě, že to nepůjde, protože nemůžeš jeden konektor používat zároveň pro vstup i výstup. Musíš mít vybraný jen vstup nebo jen výstup pomocí toho konfigurátoru.
Ten čelní panel nemusíš mít špatně zapojený. Zkus do něj přepojit ostatní repráky. F= Front (přední), R= Rear (zadní). Jestli budou fungovat, tak je zapojený dobře. Prostě zvukovka nemusí zvládat vstup z centru a subu a zároveň výstup na mic.
Řekl bych, že jediná možnost je při potřebě používat mikrofon prostě přepnout výstup na 4 repro.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Writer
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Writer » 03 bře 2006 19:52

Zdravim...no koupil sem si novou zvukovku :P...Sound Blaster Audigy 24 bit atd atd atd...je tam podpora dokonce 7.1...no je to ok až na to že v testu mi fachaji všechny repraky a ve Winampu, hře, Media Playeru, filmu proste kdekolikv jdou jen dva přední a subwoofer...ale mikrofon jde :roll: tady je tabulka v nastaveni zvuku -->

Obrázek

tak asi tady mam neco špatně...jinak když kliknu na tu žlutou šipečku tak je tam S/PDIF-In a když na žlutou šipečku u Mikrofonu vpravo tak mam na vyber Auxiliary, What U Hear, Line-In, S/PDIF-In...a to sem si myslel že nakupem nove karty to vyřešim :D jo a ve Winech v ovl. panelech mam nastaveny 5.1 Surround Sound a v tom programu k te karte taky 5.1...a v testu fungují všechny...

james007
nováček
Stav:

Re: Genius SW-Q5.1 - Problem

Příspěvekod james007 » 17 kvě 2009 08:06

mám AC97 audio configuration a jetam jen pár zvukových efektů ale mám reproduktory 2.1 a mám rád basy a v tom sounds efect nejsou basy tak jestli se nedá někde stáhnou nějaký jiný sounds efect? a nebo stáhnout nějakou novou verzi než je 5.10.0.4080?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3395
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4036
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s internetem Příloha(y)
    od valama » 06 dub 2025 16:13 » v Internet a internetové prohlížeče
    11
    4795
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 20:42
  • Problém s mikrofonem Příloha(y)
    od Shokata88 » 19 úno 2025 16:44 » v Problémy s hardwarem