Low-level format

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kvitek
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Low-level format

Příspěvekod kvitek » 10 bře 2006 10:24

Zdravím,
mám dva staší disky kde se mi ozívá hláška S.M.A.R.T., chtěl jsem dát na radu co jsem tu našel a provést nízkourovňové formátování. Pro disk WesternDigital jsem si stáhnul utility Data Lifeguard Diagnostic for Windows a Data Lifeguard Tools 11 for Windows, pr Seagate disk jsem zase stáhnul utilitu SeaTools Desktop. Ale nikde jsem nenašel funkci která by měla formátování provést. Určitě jsem něco přehlíd, můžete mi poradit co bych měl spustit, nebo případně kterou utilitu stáhnout.

Díky.

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 10 bře 2006 11:25

Odpověď na tvůj dotaz je dnes to nejjednodušší co jsem zatím řešil a přiznám se, že jsem byl sám zvědavý a překvapený, jak to je. To tedy, jak sám název napovídá, Low Level Format, Low Level znamená nízkou úroveň, nebo logickou nulu a tím je vše vysvětleno. Ve Western Digital LifeGuard Diagnostics se ti po spuštění ukážou disky a jejich výsledek. Poklepáním na konkrétní disk se ti nabídne menu, ve kterém dáš volbu Write Zeros, čili zapsat nuly. A je to. Pro Seagate to bude určitě podobné. Dost možná to zvládne i LifeGuard.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

kvitek
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod kvitek » 10 bře 2006 19:11

Funkci write zero (volba full) jsem zkusil, ale výpis SMARTU na WD je pořád stejný. Asi už je zralý do smetí :(.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 13 bře 2006 08:07

No, bohužel stárneme všichni... :cry:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Zpět na “Problémy s hardwarem”