Seknutí počítače

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

smazil
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Seknutí počítače

Příspěvekod smazil » 20 zář 2008 17:51

Dobrý den, mám problém se svým počítačem. Po určité době, která je nepravidelná se mi PC sekne a já musím restartovat počítač. Ten však už poté do Visty nedojede, po zobrazení informace o tom, že počítač byl špatně vypnut mám na výběr z nabídky (Nouzový režim atd. atd., Spustit počítač obvyklým způsobem). Pokud dám Spustit obvyklým způsobem, Visty nenaběhnout. Obrazovka zůstané černá a pokud ji chvíli tak nechám, PC se samo restartuje. Nouzový režim mi funguje normálně. Z něj nyní píšu.

Při tom seknutí se mi zároven trošku rozladí obraz, vytvoří se tam takové křivky kopírující například pozadí co mám na ploše. Takové zrnění.

Barvy v BIOSu, např. nápis American Megatrends je normálně ale po tomto seknutí je nápis pixelově rozházený. Tento problém se u mě opakuje už více než týden. Zapnu PC ráno, vydrží hodinku a pak se sekne. Poté už vydrží jen minutu a poté ho nemůžu dlouho spustit obvyklým způsobem. Pouze přes nouzový režim. Nechal jsem si vyměnit vetráček ale to problém nevyřešilo.

Nevím jaké údaje zde mám o počítači přesně uvézt. Mám nainstalovaný program Everest takže si o ty ostatní kdyžtak řekněte.

Typ počítače Platforma x86 standardu ACPI
Operační systém Microsoft Windows Vista Home Premium

Základní deska
Typ CPU DualCore Intel Pentium, 1600 MHz
Název základní desky Asus P5GC-MX (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

Čipová sada základní desky Intel Lakeport-G i945GC
Pracovní paměť 2048 MB

Zobrazení
Grafický adaptér nVIDIA GeForce 8500 GT (Asus EN8500GT)
3D-akcelerátor nVIDIA GeForce 8500 GT

Díky moc za každou pomoc, jsem už vážně zoufalý :cry: . Ještě jednou díky a přeji hezký den.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Seknutí počítače

Příspěvekod guest » 20 zář 2008 18:47

Nejprve to projeď Antivirem, Spybotem a AdAwarem, jestli tam není nějaká havěť.
Zkontroluj jestli se točí všechny větráky - hlavně na grafice a CPU.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 zář 2008 18:56

Nejspíše problém s ovladačem grafické karty. Zkus nainstalovat ovladač z CD dodaného s grafickou kartou. Jen pro zajímavost, jaký máš zdroj - značka a W?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

smazil
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod smazil » 20 zář 2008 19:12

Blue Spirit:
Přeinstalovával jsem Vistu, mám tam ESET Smart Security a projel jsem to, žádná havěť tam není. Jdu se pustit do těch větráků.

Pic: Takže ovladače jsem nainstaloval. PC zatím jede ale to je normální. Čekám za jak dlouho spadne. Jinak to zní dost začátečnicky ale nevím kde najít informace o zdroji. Ukazuje to někde Everest?

Díky moc, věřím vám :) ještě jednou díky

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 20 zář 2008 19:52

Ne v Everestu ani v jiném diagnostickém programu nejdou tyhle údaje najít , musí se otevřít skříň a přečíst štítek na zdroji.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

smazil
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod smazil » 22 zář 2008 20:03

zdravím takže ten zdroj mám 400W ale na výrobce nevidím, vypadá to jako EuroCASE EC 400W. A jak silně by měl proudit vzduch, abych řekl pravdu tak ten můj se zrovna nepředře.

a tady pro vás mám nějaké fotky z krabice, třeba pomůžou:

http://media.share.ovi.com/m1/extral...35cb2cc20f.jpg

http://media.share.ovi.com/m1/extral...cdcb514e89.jpg

http://media.share.ovi.com/m1/extral...33d46e3f5d.jpg

http://media.share.ovi.com/m1/extral...b5c7aa2ecd.jpg

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”