Zdravim. Potřeboval bych prosim radu.
Dnes jsem si koupil grafickou kartu Gainward Geforce 9800GTX+ PCIE, 512MB, DDR3. Po instalaci grafiky do skříně počítače a napojení napájení ze zdroje, mi při startu window, systém uvede, že na grafika potřebuje větší napájení, že bude pracovat pouze v malém výkonu.
Měl jsem zdroj Fortron 400W, kuli této hlášce jsem byl dokonce koupit Fortron 500W. Bohužel se ale problém vyskytuje neustále. Nevíte někdo, jak na to? Podle mne to zdrojem asi není, ale nevim kde by mohl být zádrhel...
Děkuji.
Problem s napajenim grafiky
Re: Problem s napajenim grafiky
A máš zapojený oba kabely? Ta karta se totiž napájí dvěma 6-pin kabely.
AMD 64 X2 5600+, Gigabyte GA-MA69G-S3H, 4GB DDR2 800Mhz Patriot, Radeon Saphire HD 4670 GDDR3 512MB, 750GB + 200 GB WD, Akasa 400W
- .luba.
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud máš napajení správně zapojené Tak to musí stačit. Na oficialni webu http://www.nvidia.com .Uvádí , že potřebuje 450w minimalně. To znaméná že když máš Fortron Který má učinnost 80%, tak musi urcite jít.
Por jistotu dopln zbytek sestavy. Protože esi máš vic pevných disků nebo žravější procesor muže být spotřeba v peaku vetší než možnosti zdroje.
Ty prostřední napajecí kabely musíš mít zapojené oba.
(viz foto)
Por jistotu dopln zbytek sestavy. Protože esi máš vic pevných disků nebo žravější procesor muže být spotřeba v peaku vetší než možnosti zdroje.

Ty prostřední napajecí kabely musíš mít zapojené oba.

Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit
Dekuji Vam za rady.
Samozřejmě, že já hlava děravá neměl zapojený obadva kabely. Po zapojení obou vše funguje jak má.
Ještě jedou díky.
Samozřejmě, že já hlava děravá neměl zapojený obadva kabely. Po zapojení obou vše funguje jak má.
Ještě jedou díky.
Ještě bych měl takový jeden dotaz. Pokud mi tedy někdo dokáže odpovědět.
Je možné, když se procesor zahřeje na nějakou kritickou teplotu, že schodí celé pc, buď vypne, nebo restartuje? Mám procesor Intel Core 2 Duo E6300. Jaká je u tohoto kritická teplota? Souvisí to právě s výše popsaným problémem, kdy jsem konečně rozchodil grafickou kartu a spustil hru GTA IV. Grafická karta se ani nijak nepřehřívá, při plném zatížení je na ní teplota kolem 60 stupňů. Ale procesor se zahřívá hodně, je na něm něco kolem 55 až 60 stupňů. A když hraju např. hodinu, zničeho nic se počítač vypne, nebo restartuje.
Může být to vypínání procesorem? Děkuji za rady.
Je možné, když se procesor zahřeje na nějakou kritickou teplotu, že schodí celé pc, buď vypne, nebo restartuje? Mám procesor Intel Core 2 Duo E6300. Jaká je u tohoto kritická teplota? Souvisí to právě s výše popsaným problémem, kdy jsem konečně rozchodil grafickou kartu a spustil hru GTA IV. Grafická karta se ani nijak nepřehřívá, při plném zatížení je na ní teplota kolem 60 stupňů. Ale procesor se zahřívá hodně, je na něm něco kolem 55 až 60 stupňů. A když hraju např. hodinu, zničeho nic se počítač vypne, nebo restartuje.
Může být to vypínání procesorem? Děkuji za rady.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
samozrejme to muze byt prehrivajicim se procesorem, ale teplota 60°C neni moc a vypinat by se nemel. mrkni do BIOSu, jakou mas nastavenou teplotu pri ktere by se mel vypinat
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Pravě že teplota v biosu je nastavena o dost višší. Nemohu teď říct kolik, nesedím bohužel u toho pc. Jinak, jak vysokou teplotu vydrží procesro Intel C2D E6300? Že bych skusil nastavit případně vyšší, ale nechci zase procesor nechat přehřívat.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Spíš bych řek, že to nestíhá ten zdroj.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Myslíš že nestíhá zdroj? Fortron 500W? Sice jsem se na něm dočetl, že má výkon 460W, při plnám zatížení na chvilkovej výkon 500W, ale myslím že by měl stačit. Já jsem spíš myslel, že by to mohl dělat ten procesor. Zkušim kdyžtak trochu zvíšit teplotu v BIOSu a uvidim, zda bude pořád padat.
Tak problém se zdá (zatím) jako vyřešený.
Zkusil jsem aplikovat novou pastu mezi chladič a procesor, té původní tam stejně moc nebylo a při plném zatížení procesoru jeho teplota nevyleze (zatím) nad 56 stupňů. Při normálním zatížení ukazují čídla teplotu kolem 40 až 42 stupňů.
Zkusil jsem aplikovat novou pastu mezi chladič a procesor, té původní tam stejně moc nebylo a při plném zatížení procesoru jeho teplota nevyleze (zatím) nad 56 stupňů. Při normálním zatížení ukazují čídla teplotu kolem 40 až 42 stupňů.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
no té pasty by tam nemělo být moc. teňounká vrstvička stačí
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Tam mi šlo spíš o to, že ta původní pasta už byla skoro všechny vytlačena mimo okraje okraje plochy, kde by měla být. Tak jsem jí setřel a aplikoval novou.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2335
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
16 črc 2024 19:19
-
-
Reklamace Přehřívající Se Grafiky Příloha(y)
od MichaelSR » 21 srp 2024 15:51 » v Problémy s hardwarem - 24
- 9128
-
od MichaelSR
26 srp 2024 02:03
-
-
- 4
- 2245
-
od FELINY
24 zář 2024 17:18
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4660
-
od kecalek
22 led 2025 11:01
-
-
- 4
- 4019
-
od petr22