Pískání PC Vyřešeno
Re: Pískání PC
Včera jsem přišel, proč mi PC píská... Bylo to monitorem a jeho zástrčka byla od prachu, může to být i tím, je hodně věcí, které by mohly pískat. Ale myslím, že je to ta cívka.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nějak tomu nerozumím, píská to stále, nebo ne?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Profoukal jsem to a už to nepíská.
Pokud jsi se ptal mě.
Pokud jsi se ptal mě.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pískat zástrčku jsem opravdu ještě neslyšel.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Zdravim,
to co píská je nejpravděpodobnějš Fortron. Mám ten samý, akorát mi nikdy nepískal, ale když přiložim ucho ke zdroji, tak slyšim jemné pískání, je to cívka. Už jsem to hodně řešil, podle mě to není nic závažnýho, co jsem slyšel, tak píská každýmu vlastníkovi minimálně takhle. Ale pokud ti to píská tak, že to metr od zdroje slyšíš uplně v pohodě, tak bych to raději vyreklamoval nebo vyměnil za jiný. Já jsem se bál, že to je nějaká závada, která se jednoho dne projeví, tak že mi něco odpálí. Ale zase mi toto vyvrátilo pár lidí, kteří se PC živý. Doufám, že jsem to nezakřik :-))
to co píská je nejpravděpodobnějš Fortron. Mám ten samý, akorát mi nikdy nepískal, ale když přiložim ucho ke zdroji, tak slyšim jemné pískání, je to cívka. Už jsem to hodně řešil, podle mě to není nic závažnýho, co jsem slyšel, tak píská každýmu vlastníkovi minimálně takhle. Ale pokud ti to píská tak, že to metr od zdroje slyšíš uplně v pohodě, tak bych to raději vyreklamoval nebo vyměnil za jiný. Já jsem se bál, že to je nějaká závada, která se jednoho dne projeví, tak že mi něco odpálí. Ale zase mi toto vyvrátilo pár lidí, kteří se PC živý. Doufám, že jsem to nezakřik :-))
Jestli vím něco jistě, tak že to není monitor..to je tak všechno
Ten sem odpojil, vytáhl ze zásuvky, strčil do druhýho výstupu a stejně to pískalo..
Jinak to pískání zdroje při vyplím PC by mi nevadilo, to je slyšet vážně jenom s uchem přilepeným na bednu, ale to moje je vážně o dost silnější..
Každopádně zítra jdu za známým co mi dával kompl dohromady zjistic co to opravdu je, takže jestli to zjistíme, podělím se o zážitky..
Ale teď musíííííím jííííííít proootooožeee miii zzz tooohooo píííssskááánníí asiiiii praassskknneee HLAVA

Jinak to pískání zdroje při vyplím PC by mi nevadilo, to je slyšet vážně jenom s uchem přilepeným na bednu, ale to moje je vážně o dost silnější..
Každopádně zítra jdu za známým co mi dával kompl dohromady zjistic co to opravdu je, takže jestli to zjistíme, podělím se o zážitky..
Ale teď musíííííím jííííííít proootooožeee miii zzz tooohooo píííssskááánníí asiiiii praassskknneee HLAVA

AMD Athlon 64 X2 6000+ 3,1GHz, GIGABITE MA78GPM-DS2H,
MSI NVIDIA GeForce 9800 GTX+ 512 MB, A-Data EXTREME DDR2 800+ 4GB, Fortron FSP500-60GLN Blue Storm II 500W, Samsung SpinPoint F1 640GB, Arctic-Cooling Freezer 64 Pro, CoolerMaster Elite 330
MSI NVIDIA GeForce 9800 GTX+ 512 MB, A-Data EXTREME DDR2 800+ 4GB, Fortron FSP500-60GLN Blue Storm II 500W, Samsung SpinPoint F1 640GB, Arctic-Cooling Freezer 64 Pro, CoolerMaster Elite 330
Nevím, jestli to pískala zrovna zástrčka, ale bylo to tím prachem. Když jsem ji tam zasouval, tak to jakoby praskalo.
- Sako_MDK
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ježiš jak prachem ? To praská každýmu
Prostě vznikne pár malej oblouků vlivem okamžitýho odběru (kondensátor) zdroje.Když připojuješ zdroj od notase do zásuvky tak to taky hezky blejskne a zapraská...
Mě konkrétně píská zdroj EuroCase 350X a vim že je to prdlafka ale mám ho půjčenej protože kámošovi pískal nepravidelně tak si koupil novej.No a já jelikoš žádnej neměl tak sem si ho půjčil.A pískání je slyšet tak klidně 5m od compu...prostě jako když slyšíš pískot starý televize...VF trafo ..

Mě konkrétně píská zdroj EuroCase 350X a vim že je to prdlafka ale mám ho půjčenej protože kámošovi pískal nepravidelně tak si koupil novej.No a já jelikoš žádnej neměl tak sem si ho půjčil.A pískání je slyšet tak klidně 5m od compu...prostě jako když slyšíš pískot starý televize...VF trafo ..

Takovů ti jebnem že ťa ani google nenajde
Tak pánové a dámy, máme tu vítěze..
-----------------CHVÍLE NAPĚTÍ-----------------------------------
A vítězem se stává:
MSI nVIDIA 9800GTX+ tj. grafická karta
Je to smutné, je to tak, pravdu měl kdo si myslel tuhle variantu..
Zkusily sme přitáhnout chlazení, ale žádná změna.. takže šla ven a je konečně ticho
Najednu stranu naprd, že Crysis asi chvilku na plný rozlišení nepovalí, na druhou stranu byla venku raz dva..
No a co je ještě štěstí, tak že sem nakonec vzal tu desku s integrovanou grafikou, aspoň vás teď vidím
Tak chvilku poštengruju ATi -nu..
-----------------CHVÍLE NAPĚTÍ-----------------------------------
A vítězem se stává:
MSI nVIDIA 9800GTX+ tj. grafická karta
Je to smutné, je to tak, pravdu měl kdo si myslel tuhle variantu..
Zkusily sme přitáhnout chlazení, ale žádná změna.. takže šla ven a je konečně ticho

No a co je ještě štěstí, tak že sem nakonec vzal tu desku s integrovanou grafikou, aspoň vás teď vidím

A co reklamace? 

No reklamace proběhne doufám v úterý.. mám ji z Alfy, tak doufám že i úspěšně..
Zpět na “Problémy s hardwarem”