Ahoj, mám otázku, většinou, když zapnu počítač, něco mi v něm cvaká. Vyřeším to vždy tím, že lehce klepnu jedním prstem do case a jede to. Dnes jsem čistil počítač, po vyčištění jsem ho nechal otevřený a hle: znovu cvakal. Uchem bylo slyšet že jde o grafickou kartu. Chytl jsem ji, asi o 0,1mm +- posunul výše, graf karta jakoby vypnula větrák ( pasivní, na kartě), zapnula ho znovu a cvakání bylo pryč. Nevíte čím by to mohlo být ? Podle mne je ta grafická karta nějak divně posazená, nešlo by jí něčím "podepřít" ?
Jinak, 2. věc, nevíte jak ztišit pc ?
Díky za odpovědi.
Swot
Cvakání grafické karty
- .luba.
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Cvakání grafické karty
Zdravím. Grafiku by si posunout nějak neměl. Pokud ji tedy máš správně ukotvenou ve slotu. Je také možné, že máš zanešený větrák na dané grafice.Ale cvakaní je spíše spojené se špatným diskem než s vadnou grafickou kartou.Pro jistotu uveď zdroj.
BTW: pasivní chlazení rozhodně není větrák to je aktivní chlazení. :inlove:
Druhá věc ztišení pc článku se da nejít spousty viz. google. Hlavní odhlučnění je kvalitní case tiché ventilatory (či na nižší otáčky). Popřípadě používat pasivní či vodní chlazení. Take je dobrá použít odhlučnění na disk či ho na něco zavěsit. Tot vše k této problematice více třeba zde velice pěkný článek na stránkách pct:
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=58
BTW: pasivní chlazení rozhodně není větrák to je aktivní chlazení. :inlove:
Druhá věc ztišení pc článku se da nejít spousty viz. google. Hlavní odhlučnění je kvalitní case tiché ventilatory (či na nižší otáčky). Popřípadě používat pasivní či vodní chlazení. Take je dobrá použít odhlučnění na disk či ho na něco zavěsit. Tot vše k této problematice více třeba zde velice pěkný článek na stránkách pct:
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=58
Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2463
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
31 kvě 2025 19:19