Jak spojím nechtěně rozdělené diskové oblasti?* Vyřešeno
Re: Jak spojím nechtěně rozdělené diskové oblasti?*
To zkouším, ale píše mi to write error 49 

nejdřív dej odstranit oddíl, pak dej provést, restartuj pc, spusť pqmagic ještě jednou a udělej to rozšíření oddílu
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
Hele to nejde, píše mi to, že v tom prázdném jsou umístěny soubory, které jsou důležité pro správu pc.
Teď jsme přidali nový HDD, tak chci udělat hlavní z něho. Co když si ze starého přenesu všechny nastavení a pak když vymažu staré C půjde rozšířit ten neznámý na celkovou kapacitu?
Teď jsme přidali nový HDD, tak chci udělat hlavní z něho. Co když si ze starého přenesu všechny nastavení a pak když vymažu staré C půjde rozšířit ten neznámý na celkovou kapacitu?
Těžko, na nový spíš nainstaluj nový systém, zkopíruj ze starého soubory co potřebuješ a pak starý kompletně vyruš a udělej 1 nový primární oddíl.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud chceš zachovat původní systém na C:, včetně Tvých složek, souborů a nastavení, pak bych Ti doporučil zálohovat celé C pomocí nějakého programu typu Acronis True Image nebo Norton Ghost (více o Norton Ghost). Můžeš jej třeba zálohovat na ten nový disk, ten co zlobí naformátovat kompletně a potom na něj systém zase obnovit.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Když si dám komplet zálohu celého C a uložím jí na nový disk, pak zformátuju staré C a nainstaluju zálohu, bude mi to fungovat? Spojí se ten disk zase na 120GB? Nainstalovala jsem nový disk, na něj XP, ale veškeré ovladače, zvukovka, grafika zůstalo na starém C a nový je nevidí...
Jsem už z toho magor.
Můžu na tu zálohu C použít zálohu co je v XP?

Můžu na tu zálohu C použít zálohu co je v XP?
Tak změna, použiju Acronis True Image 

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Hlavně, máš teď jeden disk volný, tak na něm můžeš testovat. Rozděl si jej na dvě části, naformátuj, do druhého oddílu udělej zálohu starého C:, a potom nech v PC pouze ten nový disk se zálohou a proveď obnovení. Hned poznáš, jestli se to podařilo.
Jinak musíš zálohovat na jiný oddíl než na ten, který chceš zálohovat! Až se s tím naučíš pracovat, a bude to fungovat, teprve potom smaž ten původní disk.
Jen na okraj, True Image 2009 umí najednou obnovit MBR i partition, v11 to uměla ve dvou krocích.
Jinak musíš zálohovat na jiný oddíl než na ten, který chceš zálohovat! Až se s tím naučíš pracovat, a bude to fungovat, teprve potom smaž ten původní disk.
Jen na okraj, True Image 2009 umí najednou obnovit MBR i partition, v11 to uměla ve dvou krocích.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Re: Jak spojím nechtěně rozdělené diskové oblasti?* Vyřešeno
Tak hlásím, že problém je vyřešen
Nakonec jsem zjistila, že když chci dělat s tím PowerQuestem, tak je lepší být nabootovaná na novém C. Tam jsem to spustila, odstranila jsem ten neaktivní oddíl na starém disku a pak rozšířila staré C, tak to fungovalo!!! Data a všechno zůstalo zachované a PC šlape jako hodinky
Všem díky moc za rady!!!

Všem díky moc za rady!!!

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 3976
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”