Nefungující DVD mechanika
Nefungující DVD mechanika
Dobrý den.Chtěl bych poradit s problémem.Po zmizení DVD mechaniky z nabídky "Tento počítač" se mi v Device manager objevuje se žlutým vykřičníkem v trojůhelníku.V device status je následující hlášení:Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged. (Code 19)..reinstalace driveru nezabírá a ani zakoupení nové mechaniky nebylo to pravé.Rozhodl jsem se k reinstalaci OS ale dost dobře nevím jak, když mi nebude bootovat mechanika.Nehlásí se ani jiná (externí)mechanika a poslední možnost je pravděpodobně instalace z jiného PC.Rád bych ale podobným pokusům předešel a tak se obracím na vás.Děkuji předem za odpověď.
Re: Nefungující DVD mechanika
Co třeba StarForce? připadně zkus ji odebrat, a poté zda ji nalezne sám systém..
Jaká je značka mechaniky, jak je stará?
LG. koupil jsem ji novou, před týdnem ale nemá to žádný vliv..taky se musím přiznat že používám CCleaner a nutno dodat že při při aplikování funkce která hledá a opravuje chyby v registrech nezálohuji..asi bych měl
ale přišlo mi že by program neměl dělat nic škodlivého..možná smazal něco důležitého v registrech..taky jsem v záchvatu nadšení "vyštrachal" drivery k základní desce ale pak mi došlo že je nemám kam vložit
asi taky neumím moc hledat protože při hledání driveru na základní desku K9N Ultra NVIDIA nforce 570 jsem vždy skončil na registracích obludných rozměrů, placených..všeobecně mám nedůvěru k veškerým finančním převodům kde píšu pin své platební karty..asi jsem starosvětskej ale tohle bych fakt neudělal.Každopádně dík za ochotu..ani jsem nečekal že se tak rychle někdo ozve.

p3!An píše:Co třeba StarForce? připadně zkus ji odebrat, a poté zda ji nalezne sám systém..
Odebrání nezabírá..pozoruhodné je, že cdrom device kterýžto je součástí dvd mechaniky je plně funkční..tedy alespoň podle reportu v device manager,..Star Force nevím co je ale zjistím si to.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Kód 19
Hardwarové zařízení nelze spustit, protože konfigurační informace (uložené v registru) nejsou úplné nebo jsou poškozené. Chcete-li opravit tento problém, můžete se nejprve pokusit spustit Průvodce odstraňováním potíží. Pokud tento postup nefunguje, měli byste hardwarové zařízení odinstalovat a znovu nainstalovat. (Kód 19)
Nezdá se mi, že tento problém způsobil Ccleaner. Používám jej, pro jistotu zálohuji, ale nikdy nebyla záloha potřeba a to na mnoha PC. Spíše si sáhl neodborně do registru, nebo použil nekvalitní a nespolehlivý jiný program na registry.
Hardwarové zařízení nelze spustit, protože konfigurační informace (uložené v registru) nejsou úplné nebo jsou poškozené. Chcete-li opravit tento problém, můžete se nejprve pokusit spustit Průvodce odstraňováním potíží. Pokud tento postup nefunguje, měli byste hardwarové zařízení odinstalovat a znovu nainstalovat. (Kód 19)
Nezdá se mi, že tento problém způsobil Ccleaner. Používám jej, pro jistotu zálohuji, ale nikdy nebyla záloha potřeba a to na mnoha PC. Spíše si sáhl neodborně do registru, nebo použil nekvalitní a nespolehlivý jiný program na registry.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
DVD mechaniky se občas zobrazují jako CD-ROM.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Je mechanika vidět v BIOSu?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Tak mechanika ještě nedávno v biosu byla k vidění.Právě jsem se pokusil do biosu opětovně nahlédnout a musím s politováním konstatovat že už není vidět ani ten.Místo něho se na obrazovce rozzářily modré, neonové pruhy (dva)..ale to už je asi jedno..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Asi máš problém s grafickou kartou, nebo i se základní deskou. Máš-li možnost, zkus jinou GK (nezapomeň na ovladače!).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Asi základní deska..bios jsem zprovoznil..mám TV připojenou na PC a při startu se necentralizoval obraz (to byly ty pruhy):)Jinak jsem všechno vyzkoušel včetně reinstalu IDE ATA/ATAPI.Děkuji všem za návrhy.
Dobrej,potřebuji helpnout vědět váš názor stříkal jsem si pc skříň tak jsem vyndal vše z kompu HDD mechaniky základní desku prostě vše měl jsem to odpojeno teď jsem to složil a jedna z mechanik blbne uplně nová DVD mechanika mám jí cca jeden rok a než jsem to odpojil vše v pohodě jen teď nenačítá ani nevypaluje ale z počítače ji mohu ovládat bez problému jako vysunutí a nastavení,pc ví že tam je ale nenačte nic!!!!ale druhá mechanika CD mechanika funguje bez problému,nefunkčností mechaniky to není ta je v pořátku jen v pc je něco špatne co? co by to mohlo být nevíte?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2269
-
od shockwave
Zobrazit poslední příspěvek
01 zář 2024 09:51