Větrák na grafice

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Spectrik
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Větrák na grafice

Příspěvekod Spectrik » 25 črc 2009 16:17

Zdravím,

Mám tuhle grafickou kartu
hus.jpg
X1300
a její větrák začal strašně hlasitě a nesnesitelně hučet. Kdysi pomáhalo do skřině trochu vrazit a hučení přestalo, ale teď to hučí nenávratně furt. Celkem mi to leze na nervy a nedá se s tím normálně pracovat.
Dalo by se s tím něco udělat ?

Myslím tím, jestli by pomohlo:
    snížení otáček, ale zas nechci kartu uvařit.
    nebo výměna větráku pokud je to možné.

Pokud s tím máte již zkušenosti a máte lepši řešení napište ho zde, prosím.
PC sítě, programování(HTML5,CSS3,PHP,Javascript,jQuery,Nette,Bootstrap,SQL),Sci-fi,Fantasy,elektrotechnika,automatizace, umělá inteligence

Reklama
Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Re: Větrák na grafice

Příspěvekod Spyke » 25 črc 2009 16:40

Podle mě se s Tebou loučí větráček. Tkž si myslím, že snížení otáček by ti moc nepomohlo - nebo pomohlo, ale jen na nějakou dobu než by odešel úplně. Uvaření karty se bát nemusíš (btw. GK zvládají i 100°C+), má nastavenou vrchní hranici, při které se Pc automaticky restartuje. Ale stejně je nutný počítat s tím, že referenční chlazení bývají hlučnější, obzvláště pak, když se karta hodně zahřívá. Jen tak kolem, jaké na ní máš teploty? Další věc - není karta zaprášená? Jinak pokud chceš/musíš měnit chladič, tak za sebe doporučuji jedině AC Accelero S1 Rev. 2 :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 25 črc 2009 16:44

Snížení otáček rozhodně nedoporučuji.Chce to buď chlazení sundat a pokusit se ho promazat (ventilátor) a nebo koupit nový kompatibilní chladič a vyměnit.Zjisti si pořádně co máš za grafiku (HIS používá chladiče ICE Q na více typů grafik) a podle toho hledej chladič.Pokud máš skutečně Radeon 1300,tak bys mohl možná na aukru koupit za cenu chladiče (cca.300,-kč) celou grafiku s lepším výkonem i chladičem.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Spectrik
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spectrik » 25 črc 2009 16:50

Grafiku mám přesně X1300 ale líbí se mi tvoje řešení s nákupem nové karty. Můj PC je už celkem solidně "OUT" (6 let starej) takže nové věci do toho nenarvu, a ty co do toho narvu, sou levné takže se podívám po nějaké té kartě...

Díky za odpovědi !
PC sítě, programování(HTML5,CSS3,PHP,Javascript,jQuery,Nette,Bootstrap,SQL),Sci-fi,Fantasy,elektrotechnika,automatizace, umělá inteligence

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 25 črc 2009 16:56

No taky si myslím,že to bude nejlepší řešení.Podle obrázku grafiky bys měl mít grafiku do PCIe slotu,takže to zas tak drahé nebude.Takový Radeon 2600 už stojí kolem 1000,-kč a má dvojnásobný výkon té tvojí stávající grafiky.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Spectrik
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spectrik » 25 črc 2009 17:00

Ne, není to PCI-E, je to AGP 8x....

Pokud se Ti bude chtít, můžeš mi sem hodit nějaký návrh vyhovující karty ?

Nebo třeba tato ? http://aukro.cz/item693993532_his_excal ... 512mb.html

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 25 črc 2009 17:05

Radeon 1950 je výborná grafika.Ale potřebuješ už kvalitnější 400W zdroj.Pokud ho máš,tak ji vem.Je fakt výborná.Mám ji doma ve verzi PCIe a stačila i na CRYSIS a podobně náročné hry.

Zpět na “Problémy s hardwarem”