nelze zjistit teplotu GPU
nelze zjistit teplotu GPU
Přejí hezký den mám problém z grafickou kartou ATI radeon 1650 V CCC mi nechce ukazovat teplotu ukazuje 0 to samé v GPU-Z a Riva tuneru a v ati tray tools mi to nejde nastavit je to sedivy..
Re: nelze zjistit teplotu GPU
pravděpodobně nemá senzor na měření teploty
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
tj divny ze muj stary procesor ho má a taková novější karta ne:-((
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Vstoupím na tenký led dedukcí. U nových desek bych očekával, že budou bez čidla, protože použité technologie jim již nedovolí jít do sebezničujících hodnot, nehledě na to, že každá ptákovina na desce, byť by její cena byla jen pár centů, desku neúměrně prodražuje. Nám, jako koncovým uživatelům se to může zdát, jako nesmysl, ale pro výrobce čipů, taková párcentová úspora představuje v konečném důsledku miliony §§, které my neušetříme, ale správní rada si je převede na své účty 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Pohlaví:
Další ale velmi velmi nepravděpodobnou možností je vadný senzor, ten by ale nejspíš musel být vadný z výroby protože za běžných okolností by neměl "odejít". Chce se to někde poptat, jestli vůbec senzor má.
No tak s touto dedukcí bych teda moc nesouhlasil.Teplota systému (chipsetu)+procesoru je pro spolehlivý provoz desky velmi důležitá a výrobci si ji nedovolí vynechat z důvodů možného zničení desky.Proto v BIOSU vždy je položka PC Health status....nebo Hardware Monitor kde se tyto důležité údaje nachází a v případě překročení nastaveného limitu se PC vypne nebo začne pípat...pokud má systémový repro.
Dnešní ceny termistorů a podobnych čidel jsou tak nizké že je to pro výrobce pakatel.A to že třeba Everest nebo SpeedFan zrovna teplotu GK atd.neukazuje, může být způsobeno tím že zrovna ten typ senzoru nezná.
Dnešní ceny termistorů a podobnych čidel jsou tak nizké že je to pro výrobce pakatel.A to že třeba Everest nebo SpeedFan zrovna teplotu GK atd.neukazuje, může být způsobeno tím že zrovna ten typ senzoru nezná.
ale ja vyzkoušel už riva turner ati tools atd....a CCC to taky neukazuje ukazuje nulu
Riva tuner nebude určitě pracovat s AMD/ATI grafikou. Mě teplotu ukazoval starý ovladač grafiky, nový už na to kašle, má nepřehledné nastavování (je určeno pro laiky, tím pádem prostinké a skoro nic neumí). Ještě si můžu teplotu zjistit přes ASUS Smartdoctor 5.21, ale zase je to záležitost nVidia a ne ATI.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 2823
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 dub 2025 23:01