Grafická Karta - Špatná funkce

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zak
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Grafická Karta - Špatná funkce

Příspěvekod Zak » 19 srp 2009 14:07

dobrý den, mám jeden kuriózní problém s kterým si bohužel nevím rady a tak bych se o něj rád podělil. Nedávno jsem reinstaloval windows ( XP 32bit ) a po reinstalaci jsem měl trochu problém s zvukem a nějakými knihovnami .dll .... Ty se vyřešily, ale nastal další, a to s grafickou kartou.
Mám nainstalováno pár her ( konkrétně Gothic III, NWN, guitar Hero 3, Age of Empires 3, Stalker ) , mám sestavu na které by mělo vše bez problémů jet, před reinstalací tomu tak také bylo. Teď po instalaci všech nutných ovladačů mi grafická karta vypovídá službu a to tím stylem, že GHIII a AoEIII jedou bez problémů, ale ostatní tři jmenované hry buď počítač zaseknout, ( tj. černá obrazovka, nejde restart ani reset, pouze natvrdo vypnout a zapnout ) a nebo po chvíli se zase rozjedou a totálně mi rozhodí obraz. Jsou vidět textury ve tvaru různých krystalů, a barvy jsou světle zelená a růžová, maximálně nějaká třetí. Po vypnutí počítače je vše zase do dalšího spuštění hry v pořádku. Chyba se projevuje v různých časových intervalech hraní hry, ale zpravidla DO čtvrt hodiny.

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Re: Grafická Karta - Špatná funkce

Příspěvekod Owner » 19 srp 2009 14:12

Jakou máš grafickou kartu,zbytek sestavy a teploty uvnitř pc ?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 19 srp 2009 15:46

Vítám Tě na PC-Help. Ze tvého dotazu není zřejmé co považuješ za reinstal. Instaloval jsi PC s novým zformátováním, anebo jen opravoval a uvedené hry byly již na HDD?

Zak
nováček
Stav:

Příspěvekod Zak » 19 srp 2009 16:13

Za reinstal považuju formát disku a na čistý disk pak instalaci systému. Hry byly nainstalovány potom, až na jednu ( Neverwinter nights ) která přímo novou instalaci nevyžaduje. Jedná se o grafickou kartu GygaByte 8800GT. Na bližší specifikace spolu s informacemi o ostatních komponentech se podívám až doma, z hlavy je nevím. Každopádně děkuju za odpovědi, překvapilo mě jak rychle jsem je dostal. :smile:

guest

Příspěvekod guest » 19 srp 2009 16:21

a po reinstalaci jsem měl trochu problém s zvukem a nějakými knihovnami .dll ....
Z toho by se dalo usuzovat, že ta nová instalace nebyla úplně O.K.

Každopádně jak píše Owner při dnešních venkovních teplotách je kontrola teploty v PC velmi aktuální, ale chce to měřit po delší zátěži. Můžeš použít HW-Monitor co mám v podpisu.

Zak
nováček
Stav:

Příspěvekod Zak » 19 srp 2009 18:14

Tak, abych upřesnil ty specifikace, mám Procesor Intel Core 2 Duo E8400, 3GHz , 2GB RAM, MB Gigabyte P35-DS3, zdroj 500W Fortron a ta grafická karta ještě: 512MB DDR3.

Co se týče té instalace, doufal jsem že aktualizace přímo od Microsoftu to spraví, alespoň do té míry že půjdou ty hry což je primární účel mého počítače. Teplotu v PC při normálním běhu a při hraní vyzkouším ještě dnes a pak dám vědět :smile:

guest

Příspěvekod guest » 19 srp 2009 18:16

Pokud došlo při instalaci systému k problémům s dll, tak to asi žádná aktualizece nespraví.

Zak
nováček
Stav:

Příspěvekod Zak » 19 srp 2009 18:18

Ty soubory dll které mi chyběly jsem si potom postupně stáhl a doplnil, takže jsem předpokládal že to bude poté v pořádku :?

guest

Příspěvekod guest » 19 srp 2009 18:24

Jasně, tom rozumím, ale když instaluji systém, tak by to mělo být bez problémů. Pokud se objeví podobná hlášení, tak něco není O.K. i když se tyto knihovny stáhnout dají. Vzhledem k tomu, že zde zřejmě nejde o záchranu dat, tak bych to přeinstaloval znova - s pomalým formátem. Pokud tam vyskakují hlášky o chybějících dll, může být poškozený disk se systémem.

Zak
nováček
Stav:

Příspěvekod Zak » 19 srp 2009 18:35

Formát byl pomalý už při reinstalaci, každopádně netuším kolik by měla být průměrná teplota uvnitř počítače, ale bez zátěže mi hlásí ten software teplotu 60° na grafické kartě, zatímco na procesoru a harddiscích 45°

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 19 srp 2009 23:12

Příčina je již v samotné chybné instalaci. Jen nakopírování dll knihovny vždy nepomůže, je jí potřeba registrovat , aby ji systém našel. Doporučuji klasický postup - odstranit oddíl, po té vytvořit nový, pomalý formát (ten kontroluje i disk) a pak teprve instalace OS a následně ovladačů a to nejprve ovladače chipsetu a ostatních z CD k základní desce a pak ostatní k zařízením v PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Grafická Karta
    od Mara33214 » 02 bře 2025 17:48 » v Problémy s hardwarem
    2
    4252
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    03 bře 2025 07:11
  • Nová grafická karta Příloha(y)