HP fingerprint po mně něco chce a já mu nerozumím.*

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Cukr007
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

HP fingerprint po mně něco chce a já mu nerozumím.*

Příspěvekod Cukr007 » 06 zář 2009 22:37

Zdravíčko, chci vás poprosit, mám problém s fingerprint (otiskem prstů). Píše mi to nějaký věci. Koukněte někdo na to prosím. přikládám soubor...
Dekuji predem
Přílohy
Schránka 01.jpg
Naposledy upravil(a) Myloš dne 06 zář 2009 23:23, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic neříkajícího „HP flinger print POMOCCC“. Krom toho FINGER je prst, FLINGER je nesmysl.

Reklama
peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: HP flinger print POMOCCC

Příspěvekod peacoq » 06 zář 2009 22:40

To okynko zada zadani hesla majitele systemu, tj. heslo toho, kdo fingerptint aktivoval.
Tak je otazka, kdo to nastavil - aktivoval, a kdo zna heslo, a zda jsi to v minulosti ty pouzival (ze se nyni tak podivujes, coze ti to pise). Soucasne to upozornuje na to, ze neznas-li heslo, a budes uvadet jine, tak je ono puvodni deaktivovat v BIOS/u ..v centralnim nastaveni/ovladani PC/systemu.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 06 zář 2009 22:43, celkem upraveno 1 x.

Cukr007
nováček
Stav:

Příspěvekod Cukr007 » 06 zář 2009 22:42

Já jsem právě instaloval XP, předtím jsem měl Vista a nic takového to nechtělo...Až ted a jaký ze heslo?

peacoq

Příspěvekod peacoq » 06 zář 2009 22:48

Ja to heslo pochopitelne neznam, uvadi se tam, ze k jeho vynulovani - Reset se dela v BIOS/u.
Ja to nepouzovam a kdyz sem to nekomu delal, tak sem to pouze rusil/deaktivoval, ale nevim, jak se provadi zmena hesla. Nicmene pri nabehnuti do BIOSU tam musi byt moznost zmeny (jak se uvadi ve tvem screenu) a pripadne tuto sluzbu zabezneceni deaktivovat zcela (jeslti ji nechces pouzivat).

Cukr007
nováček
Stav:

Příspěvekod Cukr007 » 06 zář 2009 22:50

No pouzival jsem to ja...ale nikde jsem zadny heslo nenastavoal...Nevis jak a kde to deaktivovat? Ale nikdy to po mě takový nic nechtělo...

Cukr007
nováček
Stav:

Příspěvekod Cukr007 » 06 zář 2009 23:08

Uz si nevim rady, vubec to nechapu ja jsem tam zadny heslo nazdaval tak to po me zadny nemuze chtit ne?

peacoq

Příspěvekod peacoq » 06 zář 2009 23:11

Tak nevim, jeslti je mozne tuto komedii zrusit, kdyz momentalne to po tobe vyzaduje heslo.
Muzes se zkusit podivat do systemu - Kontrolnimi panel, pripadne se k tomu proklikas pres nastaveni zabezpeceni jako napriklad nastaveni hesla pri spusteni PC. Ale kde konkretne to nevim, to zalezi podle tveho PC.
Kdyz to nepujde, muzes to same zkusit v nouzovem rezimu, kam by jsi se mohl dostat (prveze to po tobe nyni vyzaduje heslo) a ja to v nem kolikrat vypinal, protoze pri normalnim chodu to porad zadalo prava administratora. Nouzovy rezim se vyvola: ...pri zapnuti PC zacni poklikavat F12 >zvol Nouzovy rezim >PC si nacte najzakladnejsi data a po nabehnuti systemu v 'osekane podobe' vstoupis do Kontrolniho panelu a vyhledas.
A uvadena moznost je prenastaveni - reset hesla v BIOS/u. Vstup do Boisu je potom take podle typu, ale zpravidla: ...pri zapnuti PC zacnes klikat F2, nicmene si bud vedom, ze MUSIS CIST CO DELAS, protoze se budes pohybovat v nastaveni mozku PC.
Neni jasne, kam jsi se v teto fazi dostal, a v jakem okamziku to heslo pozaduje, to jest zda jsi normlane na komplu a 'najednou vyskocilo to hlaseni o heslu', a nebo jeslti po zapnuti PC ''zamrznul'' v teto fazi a tedy je to jako pozadavek zadani hesla pri spusteni.

Cukr007
nováček
Stav:

Příspěvekod Cukr007 » 06 zář 2009 23:17

popravde jsem mel na NB Vista32 bit. Slapalo to v klidu bez hesla v poho...Dal jsem tam vista 64 bit. a zaclo to chtit to heslo... Dal jsem tam XP a chce ho to taky porad....Tak ja nevim...Ja jsem tam zadny na 100% nezadaval.

peacoq

Re: HP fingerprint po mně něco chce a já mu nerozumím.*

Příspěvekod peacoq » 06 zář 2009 23:57

Kdyz ty resis ''proc to po me neco chce'', namisto toho, aby jsi zkusil sluzbu zakazat (jednou z moznosti),
a soucasne nereknes, v jake fazi se objevi ono hlaseni, zda jako soucast zabezpeceni, tj. podobne jako pozadavek hesla pri zapnuti PC a tedy ses pres nej nedostal, a nebo to vyskocilo ''jen tak najednou'' zatimco PC a system byl jiz normlane nabehnuty.
Soucasne je mozne rict, ze se ''heslo si pocitac muze nastavit sam'' a to z duvodu nakazy, napriklad i uvodni heslo pri spusteni. Stava se to a je to mozne. Nicmene ve tvem pripade se nejedna o heslo pristupu, ale o heslo aktivace sluzby.

Doslova se tam pise:
CM (neco jako overujici manazer) ochranneho zabezpeceni HP zjistil, ze bezpecnostni sluzba F-Reader (ctecka otisku) byla inicializovana (z/aktivovan) mimo bezne praktiky CM HP (dalo by se rict: mimo soucasne principy, tj. nestandartne a nebo jinou cestou). K zahajeji vyuzivani sluzby FR v soucinnosti s CM HP vlozte heslo vlastnika FP System, jak FP Reader byl puvodne aktivovan. Jesltize heslo neznate, musi byt nejpreve vynulovano v nastaveni BIOS/u predtim, nez dojde k registraci otisku.

Zada to heslo pro pristup do systemu a nikoli heslo k odemceni (coz je asi tedy moje vlastni odpoved na moji vlastni otazku, kdy okno vyskocilo; zda pri zapnuti odobne jako heslo zamceneho PC, a nebo PC nabehne a az 'najednou' okno vyskoci).
Prvotne bych se zabyval priruckou, kde by melo byt uvedene ono heslo a v okamziku, kdy ho zadas, zpristupni ti to tuto sluzbu. A kdyz heslo nemas, tak se jednoznacne uvadi reseni ...musi byt vynulovano (reset) v nastaveni BIOS/u.

Cukr007
nováček
Stav:

Příspěvekod Cukr007 » 07 zář 2009 20:15

Jo dik to ti rozumim,a jestli te muzu poprosit jestli nevis kde to presne resetuju, ale nechci celej BIOS smazat potrebuju jenom rozchodit flingerprint...Heslo pri spousteni NB to nechce zadny...Dik :-(

peacoq

Příspěvekod peacoq » 07 zář 2009 22:05

Tak to nevim zalezi na systemu a typu PC, kde presne...
Do Biosu se dostanes:
A uvadena moznost je prenastaveni - reset hesla v BIOS/u. Vstup do Boisu je potom take podle typu, ale zpravidla: ...pri zapnuti PC zacnes klikat F2 (muze byt i jina klvesa, podle typu), nicmene si bud vedom, ze MUSIS CIST CO DELAS, protoze se budes pohybovat v nastaveni mozku PC. Pri klikani F2 a vstupu do Bios/u SetUp nemas co zkazit, kdyz nebudes na neco zbytecne klikat a nepotvrdis. Bios je prehledny a musis se v nem zorientovat sam.

(Soucasne lze Bios i resetovat/vynulovat tim, ze se vynda baterka (na notbuku to neni baterka, ale vnitrni baterecka) a jistou dobu se necha bez baterky a tim se Bios vynuluje ...je to ponekud specificka vec a to ty delat nebudes, takze se nejedna o smazani/vynulovani Biosu, ale jen o vynulovani toho prikazu, ktery je tam momentalne jaksi nastaven a jeho odstraneni je doporusene provest v Biosu.)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • CMS: WordPress či něco jiného?
    od Grander » 14 lis 2024 19:10 » v Programování a tvorba webu
    3
    4258
    od Grander Zobrazit poslední příspěvek
    20 lis 2024 15:04
  • Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
    od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp)
    14
    5893
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    14 zář 2024 10:56
  • Něco se stalo a váš PIN kód není k dispozici
    od david7891 » 29 črc 2024 22:18 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2497
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    29 črc 2024 22:38

Zpět na “Problémy s hardwarem”