Počítač nenaběhne

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Zamčeno
Rohac
nováček

Počítač nenaběhne

Příspěvek od Rohac »

Zdravim, dneska rano prijdu k pocitaci, ktery bezel pres noc a vypada jako kdyz spi, jenze nesel vzbudit, nereagoval vubec na nic, udelal jsem tedy reset.. Pocitac ale uz nenabehl. Na monitoru se nezobrazi ani carka, proste zustava cerna obrazovka. Monitor snad funguje - pri odpojeni pise no signal, pri vypnuti/zapnuti ukazuje klasicky logo. Prijde mi, ze se pocitac jakoby zasekne v prvni fazi startu - vzdycky pri startovani roztocil vsechny vetracky naplno nez zacal regulovat otacky, ted ty vetracky hucej naplno porad. Stejne tak i mys sviti jako bych s ni hybal. Jeste jeden postreh - monitor ted nejde vypnout kdyz je pocitac "pusteny". Zkousel jsem odpojit zbytecne periferie, vypnout zdroj vypinacem, resetoval jsem CMOS (ikdyz asi zbytecne, nicmene mam na to vzadu tlacitko, tak jsem ho chvili podrzel), nekolik resetu... nic nepomohlo...

Nejakej napad cim by to mohlo byt? Prijdu si dost bezmocny, kdyz monitor nic nezobrazi... Asi se tedy posral HW a nepredpokladam, ze s tim neco svedu, ale treba se mylim... Diky predem
Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Re: Počítač nenaběhne

Příspěvek od Pic »

Jednak by pomohl popis složení PC včetně zdroje (značka a W) a OS. Pokud máš v PC více jak jednu paměť, nech vždy v PC jen jednu ve slotu nejblíže procesoru a zkus PC spustit. Při výměně pamětí pozor na statický el. náboj a správné "docvaknutí" ve slotu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC nenaběhne
    od Tstugel » » v Problémy s hardwarem
    4 Odpovědi
    3879 Zobrazení
    Poslední příspěvek od petr22
  • PC nenaběhne