Režim přenosu - DVD mechanika Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

sarkalim
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Režim přenosu - DVD mechanika

Příspěvekod sarkalim » 25 lis 2009 20:37

Zdravím, objevila se mi taková věc v kompu. Koupil jsem si novou DVD vypalovačku LG GH22NP20 a vždycky když začnu vypalovat, tak mi Sekundární kanál IDE najede na režim přenosu PIO. Když jsem dal odinstalovat ovladač sekundárního kanálu, rebootoval, tak se nainstaloval ovladač sám, zobrazil se režim přenosu Multi-Word DMA2, ale jakmile jsem zase začal pálit, tak tam skočil režim PIO a tak pořád dokola - zkoušel jsem to asi třikrát. Už jsem z toho fakt nas :x . Neuměl by někdo poradit co s tím? Díky.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Režim přenosu - DVD mechanika

Příspěvekod El Diablo » 25 lis 2009 21:38

Postupuješ správně, ale zkus novější ovladače k MB případně aktualizovat (flashnout) BIOS.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 25 lis 2009 21:43

Jak máš mechaniku připojenou a jakým kabelem (měl by být 80žilový)? Možná vypaluješ větší rychlostí, než stačí načítat data.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

sarkalim
nováček
Stav:

Příspěvekod sarkalim » 26 lis 2009 18:02

Mám normální IDE kabel a takovou jsem i vypalovačku koupil (pokud mi nedali jinačí vypalovačku, než jsem platil :D ). Navíc IDE kabel jsem kupoval nový spolu s vypalovačkou.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 lis 2009 18:07

Snad poznáš zda datový kabel má 40, nebo 80 vodičů. Jak máš mechaniku připojenou - samostatně na kabelu a připojenou na konci kabelu a mechaniku s nastavenými jumpery na Master?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

sarkalim
nováček
Stav:

Příspěvekod sarkalim » 26 lis 2009 18:20

Na kšandě mám jen vypalovačku a je na konci kšandy. Co se týká kabelu, tak mám 80-ti žílový. Nastaveno mám Master.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 lis 2009 18:25

Takže si kup 80 žilový a nejspíše budeš mít po problému. Máš jumper na mechanice nastaven na Master? Označení M - nedoporučuji Cs.

sarkalim
nováček
Stav:

Příspěvekod sarkalim » 26 lis 2009 18:31

Soráč, opravoval jsem to, mám 80-ti žílový a jumper na master.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 lis 2009 21:15

Ale neřekl jsi zda problém trvá.

sarkalim
nováček
Stav:

Příspěvekod sarkalim » 30 lis 2009 17:27

Problém pořád trvá. Dneska jsem zapl komp, byl tam režim přenosu DMA 4, ale jakmile jsem jenom dal prázdné DVD do mechaniky, sekl se na chvilku komp a pak už tam zase bylo PIO. A do toho ještě další super věc - sehnal jsem si nový IDE kabel (80-ti žílový) a jakmile ho zapojím do MB a vypalovačky, tak se nespustí hadr. Když vypojím kabel od vypalovačky, tak se hadr rozjede.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 30 lis 2009 20:38

Máš nastavený disk na master a DVD na slave?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 30 lis 2009 21:02

Buď máš IDE 0 - na jedné kšandě 80 žil pevný disk nastavený jumpery na Master (M) a připojený na konci kšandy a na druhém IDE1 - stejně tak připojenou a nastavenou mechaniku, nebo máš i mechaniku na stejné kšandě jako disk, ale nastavenou jumperem na Slave (Sl) a připojenou uprostřed tohoto kabelu. Jak to tedy vlastně máš nastavené?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”