Notebook na vyhozeni? (bila obrazovka)

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

karlikar
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Notebook na vyhozeni? (bila obrazovka)

Příspěvekod karlikar » 29 lis 2009 23:36

Ahoj, z niceho nic se mi rozbil notebook. Jednoho dne jsem ho proste chtel zapnout a nerozbehl se. Notebook to je uz starej a zaruka na nej neni. Je to HP Omnibook 6100. Kdyz ho zapnu, tak se jen celej displej rosviti do bila. Vetraky se roztoci, zacne dokonce "hrabat" harddisk a taky blikne cd-rom. Bojim se, ze bude neco odpaleneho. Treba grafika nebo neco na zakladni desce. Jinak notebook mi nespadl. Nevite cim by to mohlo byt? Moc diky
Naposledy upravil(a) karlikar dne 30 lis 2009 10:38, celkem upraveno 1 x.

Reklama
peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Notebook na vyhozeni?

Příspěvekod peacoq » 30 lis 2009 00:08

Ahoj.
''Vetraky se roztoci, zacne dokonce "hrabat" harddisk a taky blikne cd-rom.'',
...to znamena,ze kompl normalne jede ?, a nebo se nasledne vypne, aby se jednalo treba o tebou zminenou ''odpalenou grafiku'', a nebo kompl vubec nenajede a behem zapinani/nabihani se vypne ?

- kdyz se PC sam nevypne, a je to problem ''bileho monitoru'', pravdepodobne odesel (zcela a nebo jen propojeni) - propoj notbuk s jinym monitorem pro vylouceni moznosti, ze odesel monitor

karlikar
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Notebook na vyhozeni? (bila obrazovka)

Příspěvekod karlikar » 30 lis 2009 08:47

prave ze kompl normalne nejede. pri zapnuti se nerozsviti ani pismenko, jen bila obrazovka. je teda slyset ze hrabe harddisk, ale nic vic se nedeje, jen bilo. a pak kdyz chci kompl vypnout, tak to vubec nejde. na nic proste nereaguje. musim vytahnout ze zdroje a baterku. dneska teda vyzkousim propojit s monitorem a dam vedet.

jo a kdyby to bylo tim vadnym displejem, tak se to da nejak opravit? nebo by oprava byla nakladna? diky

karlikar
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod karlikar » 30 lis 2009 19:37

Hele tak jsem notebooka pripojil k monitoru a normalne se rozbehl a fungovalo vsechno uplne normalne v pohode. Obraz byl v pohode na notebooku i na monitoru. Tak jsem si rikal ze se to asi zpravilo... Notase jsem vypnul, odpojil od monitoru a delo se tohle: Notas zacal normalne nabihat a obraz byl v pohode, pak jsem ale trosku hejbnul s displejem a pres obraz litaly bily cary a obraz se seknul. Uz nebylo na obrazovce videt ze by windousy nabihaly. Tak jsem zase musel drasticky vytahnout zdroj a baterku abych to vubec vypnul. Po par zkouseni jsem zjistil ze asi bude nekde spatnej dotyk. Kdyz pomackam notase v oblasti (viz. obrazek) tak zacnou litat cary a obraz se zmrazi. Zrovna tak kdyz trosku hejbnu s displejem. Nevite co s tim dal? Mam notebook nejak rozebrat (odkrytovat) a hejbnout se nejakym konektorem? A s jakym pripadne? Moc diky, doufam ze se to zpravi...

hp-omnibook-6100-2.jpg

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 30 lis 2009 21:25

Jestliže jej máš v záruce tak nic nerozebírej a raději to reklamuj, nebo to svěř raději servisu. Pokud nemáš dostatek zkušeností, uděláš si víc škody.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

TheSkeleton
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod TheSkeleton » 30 lis 2009 21:31

Pic:
karlikar píše:Notebook to je uz starej a zaruka na nej neni.
Life's too short to remove USB safely.

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 30 lis 2009 21:34

Ano, podle te bile barvy jsem si to myslel - displej ja napajeny a tedy neodesel zcela > je mozne, ze doslo k poskozeni ''toho kabelu'' (podobne jako kdyz si poskodis dratek vedouci k sluchatkam, zpravidla u jacku: pohnes s nim a ticho) - cemuz nasvedcuje ''pohnul jsem s displejem a zacaly litat cary''.
S tim potom souvisi ''ten dotyk'' (za tam zatlacis a je problem), protoze jakmile pohnes s displejem, tak se pohne ten kabel a ten pravdepodobne bude pridelany prave pod mistem doteku (a nebo pod tim mistem bude tesne prilehat na kastlu komplu a tak staci stisknuti/zatlacit, aby se kabel prohnul a doslo k tomu ''sluchatkovemu edfektu'').
A tak je jedno zda displejem pohles a nebo zatlacis, kde tento kabel prileha = pohnes kabelem/kontakty.

Rozdelat notbuk neni zadne tajemstvi - kdyz jiz neni v zaruce - odpoj napajeni, vyjdej baterku, rozsroubuj, a zapoj logiku, kde se zrcadlove promitne to misto dotyku (jak mas na obrazku) a prekontroluj co se deje s kabelem spojujici monitor s komplem,
(Pravdepodobne bude zataveny, ze se tedy nejedna o jednoduchy problem ''nedotazeneho sroubku'' a jeho vymena tebou nebude mozna. A jeslti se nepletu, tak vymena tohoto spojovaciho kabelu tak-jako-tak neni mozna i kdybys rozloupnul monitor - je to zatavene i na strane pridelani k monitoru.)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Bilá obrazovka u noťasu
    od Charizzard » 11 zář 2024 11:11 » v Problémy s hardwarem
    3
    1803
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    11 zář 2024 18:50
  • Problém s načítáním stránek - bílá blikající obrazovka po přihlášení
    od linkinlot9 » 31 pro 2024 15:36 » v Programování a tvorba webu