Neví sice, jestli je to chyba HW (doufám že ne), ale snad se na mne nebudete pro umístění dotazu zlobit.
Mám doma 3 PC a 1 NTB a na všech mi přesun (kopírování dat) na flashku strašně pomalu. Z flsahkly do PC taky nic moc, ale aspoň trochu rychlejší to je, ale flashku mi jde tak 10MB/minutu, někdy i pomaleji. Mám XP a u staršího PC jsem to připisoval (snad i na základě nějaké diskuse) nějakému konfliktu mezi HW v PC. Nedávno jsem pořídil nový comp a taky to neleze.
Co bych měl hledat, nebo opravit?
MB mám ASUS P5Q3.
pomalé USB
pomalé USB
ASUS P5Q3; Intel C2D E8400 3,00GHz; 2GB DDR3 1333, NVidia GeForce 210 1GB; Technisat SkyStar HD2; Thermaltake VI10; Seasonic 500W; WD 1TB; LG DVD-RW.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: pomalé USB
Pokud to dělá na všech PC a rychlost neodpovídá specifikacím výrobce, můžeš ji reklamovat.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
To jsem se asi špatně vyjádřil. PC je každý jiný. Spíš se obávám, že mám někde něco špatně nastaveno či (ne)naintalováno. Akorát nevím, kde a jak postupně začít hledat toho zakopanýho psa.
PS: mám toho ASUSe P5Q3, nikoliv tu specifikaci dole pod čarou. Mám to v profilu změněné, ale tady to stejně ukazuje stará data...
PS: mám toho ASUSe P5Q3, nikoliv tu specifikaci dole pod čarou. Mám to v profilu změněné, ale tady to stejně ukazuje stará data...
ASUS P5Q3; Intel C2D E8400 3,00GHz; 2GB DDR3 1333, NVidia GeForce 210 1GB; Technisat SkyStar HD2; Thermaltake VI10; Seasonic 500W; WD 1TB; LG DVD-RW.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Nic se nastavit na rychlosti přenosu nedá. USB máš specifikaci 1.1 nebo nebo 2.0, tedy pomalejší a rychlejší, ale to už je dáno HW konfugurací. Pokud připojíš flashku do 1.1 USB nebo má USB nějaký problém, většinou to hlásí, že zařízení může pracovat rychleji, pokud...
Jestli jiná flashka bude na tom samém pc číst a kopírovat rychleji, je ta Tvá vadná nebo prostě pomalá. Zkus jinou nebo tuto v jiných PC. Ještě by bylo dobré napsat, co to je za flashku.
//a nebylo by od věci tu flashku před pokusama naformátovat
Jestli jiná flashka bude na tom samém pc číst a kopírovat rychleji, je ta Tvá vadná nebo prostě pomalá. Zkus jinou nebo tuto v jiných PC. Ještě by bylo dobré napsat, co to je za flashku.
//a nebylo by od věci tu flashku před pokusama naformátovat
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Záleží na velikostui souborů, stovky menších se přenáší pomaleji než jeden stejně velký. Jinak ten zápis 10mb/s mi příjde jako normální hodnota
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Za sekundu asi jo, jenže pozor, já píšu za minutu!!
Nic to nehlásí a ta flashka mi třeba v práci jede rychleji. A není jediná, u který se ta pomalost projevuje. Nemožně pomalý to je jak u více malých, tak u jednoho velkého souboru.
U toho PC, co mám tady pod čarou, to dokonce dělá to, že když kopíruju do podadresáře, tak je to poalejší než do kořene flashky, a to o hodně. Když však kopíruju do toho kořene, tak prvních cca 10 souborů (třeba každý po 3MB) to jde jakž takž, a další již spomalují a 30. bych se dočkal tak možná za hodinu. Až když si to z kořene přehodím do adresáře, tak další nové do kořene zase jedou rychleji.
Ale ať tak či tak, vždy to jede o mnoho pomaleji, než by mělo.
Dám příklad co se mi stal naposled: Chtěl jsem dostat na flash adresář s písněmi MP3 (cca 70MB). Zezačátku se to trochu rozjelo, ale než to došlo do poloviny, tak to šlo tak pomalu, že to ukazovalo (a i to tak pomalu opravdu jelo), že to potrvá ještě přes 2 hodiny.
Nic to nehlásí a ta flashka mi třeba v práci jede rychleji. A není jediná, u který se ta pomalost projevuje. Nemožně pomalý to je jak u více malých, tak u jednoho velkého souboru.
U toho PC, co mám tady pod čarou, to dokonce dělá to, že když kopíruju do podadresáře, tak je to poalejší než do kořene flashky, a to o hodně. Když však kopíruju do toho kořene, tak prvních cca 10 souborů (třeba každý po 3MB) to jde jakž takž, a další již spomalují a 30. bych se dočkal tak možná za hodinu. Až když si to z kořene přehodím do adresáře, tak další nové do kořene zase jedou rychleji.
Ale ať tak či tak, vždy to jede o mnoho pomaleji, než by mělo.
Dám příklad co se mi stal naposled: Chtěl jsem dostat na flash adresář s písněmi MP3 (cca 70MB). Zezačátku se to trochu rozjelo, ale než to došlo do poloviny, tak to šlo tak pomalu, že to ukazovalo (a i to tak pomalu opravdu jelo), že to potrvá ještě přes 2 hodiny.
Naposledy upravil(a) pee.tr dne 04 led 2010 14:30, celkem upraveno 1 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to potom pardon, viděl jsem jen těch 10 mb
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2494
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
08 úno 2025 09:18
-
-
Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 9
- 3631
-
od muffin105
Zobrazit poslední příspěvek
24 lis 2024 14:41
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”