v pc mi nejde zvuk Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: v pc mi nejde zvuk

Příspěvekod mike007 » 05 led 2010 21:02

Stále zvuk nefunguje ? V jakém stavu služby to bylo ?
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

Reklama
depat
nováček
Stav:

Příspěvekod depat » 05 led 2010 21:12

spuštěno automaticky zdržel jsem se s odpovědí přehlédl jsem že už jsme na druhé stránce kam sem neviděl

Teedok
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Teedok » 05 led 2010 21:37

přesně stejný problém jsem měl na nootebooku (HP) a když jsem ho donesl do servisu tak mi to daly do záruky a vyměnili myslim celou základovku a repráčky...docela prasečina, ale měl jsem to v záruce a platil jsem jen 800...
Freerapid 4ever

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 05 led 2010 21:39

Ty otazníky a vykřičníky jsou myšleny ve správci O.K. ? Že tě to nepustí do dxdiag je divný.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 05 led 2010 23:44

Vlož sem obrázek Správce zařízení. Zkus Start - Všechny programy - Příslušenství - Systémové nástroje - Systémové informace - Nástroje - Nástroj pro diagnostiku rozhraní DirectX Zvuk1 a test a pak Zvuk 2 a test.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

guest

Příspěvekod guest » 06 led 2010 07:47

Když ono ho to na dxdiag ani nepustí.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 06 led 2010 14:30

depat píše:stahoval sem nějaké aktualizace na winamp pak na real player a tak různě zkoušel jsem i codek pak all in 1 a pak už ani nevím ...

na tyhle přehrávače toho bývá nabaleno a kdoví cos ještě nakoupil ..., zkus to poprojíždět antivirákama, i popř. tímhle: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... malware/?g

pokud nic, zkusil bych ještě hodit do příslušné sekce hijackthis log pro kontrolu...
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 led 2010 17:06

A zkusil jsi postup, který jsem popsal? Případně sem vlož přesně chybovou hlášku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

peacoq

Příspěvekod peacoq » 07 led 2010 11:40

Tak, misto psani zprav (ze si s tim nevis rady), jsem opet dosel zpet k nejednodussimu; kdyz clovek nema moznosti/znalosti > nejprve se starat o nejjednodussi reseni, ...a kdyz jsi nevedel, kde ovladace hledat a jak je instalovat, mel jsi se hned ozvat, nez rezignovat;
- napisi ti to podrobne, a vesmes se bude jednat jen o ''poupraveni'' stavu tveho komplu, nic tragickeho co bys sam neudelal :bigups:

Zjistil jsi, ze ovladace zvuku, tady 'zvuk' neni funkcni > nejjednodussi je;
A, ovladace prekontrolovat a zpet nainstalovat (z dodaneho servisniho CD a nebo vyhledat na strance vyrobce) - to jsi mi napsal, ze nevis kde, a tak se to dohleda
B, zkusit Bod obnovy - coz ale jen za preddpokladu, ze se nedari bod A, (protoze bodem obnovy vracis zpet ''cely system'', a pro zacatecnika to muze byt ponekud zmatene, protoze cele nastaveni se vrati zpet, tj. treba pred mezitim instalovane programy, ruzne aktualizace, apod.)

Kdyz jsi zkusil Bod obnovy, uvadis, ze zvuk jde - dalo se to predpokladat, protoze ovladac zvuku se poskodil instalci aktualizace prehravace (kdyz jsi uvedl, ze jsi aktualizoval na novou verzi prehravace - a nyni se kompl vratil do doby, kdy vse fungovalo), ale nejdou ti prehrat videa;
a toto je zase jiny problem, problem kodeku a vhodneho prehravace:
- pocitac se vse musi 'naucit'' a pripadne mu k tomu musis dat nastroj, ktery ho to nauci/mu umozni neco delat.
Kodek:
- je nastroj na ''dekomprimaci videa'' - neco, co komplu umozni video ''precist/prehrat'' > kadzy pocitac musi nejaky kodek mit
Prehravac:
- uvedl jsi, ze pouzivat Real Player a BS Player - pri vyberu prehravace je vhodne brat zretel na to co ten-ktery umi a aby jeden prehravac prehraval co nejvice ruznych formatu
(sam prehravac ma v sobe implantovanych nekolik kodeku umoznujicich mu prehravat ''vice. nez jiny'', ale idealni je ten, ktery pochopitelne se svy kodem a hlavnim kodek umi prehravat pokud mozno ''vse'', abys mohl mit jen jeden hlavni a pripadne jeden/dva pro specificke formaty jako je treba DivX, a ne mit kompl zahlcen instalacemi ''vsech prehravacu, kdyz kazdy otvira/prehrava neco jineho'')

Obecne se doporucuje (a zalezi na kterem konkretnim uzivateli, ale i systemu, jak je kdo spokojen, a jak se ktery system ''sebehl'' s danym kodekem, tj. nejedna se o univerzalni a jedine platne reseni, ale to co ti pisi sam pouzivam, pripadne ten, kdo se me zepta):[/u]
- GOM PLayer: http://www.gomlab.com/eng/GMP_download.html
(nebo stejne dobry, mozna lepsi VLC PLayer, ale me GOM vyhovuje / nahradi Real Player i BS Player (namas-li snad nejakou extra-verzi, ale jen beznou zdarma (free-)stazeninu - GOM Player ti bude prehravat i formaty urcene prevazna pro RealPlayer, ale mimo to i jine dalsi formaty)
- Kodek Cole2: http://www.cole2k.net/codec-pack-advanced.html
(nebo jiny, asi nejvice rozsirene: K-Lite Mega Kodek Pack, CCCP, ale zase uvadim, ze ja pro tento kodek mam svuj duvod a to, kdyz mi grafka prestala zobrazovat Full Screen a tak jsem presel na GOM+Cole2, a vse se vratilo k normlalu, aniz bych musel slozite resit jeden AI-ovladac, ktery se ''nepohodl'' s aktualizaci tehdy pouzivaneho kodeku K-Lite)

Uvedl jsi, ze Bodem obnovy jsi dosahl funkcnosti zvuku, ale zase nejdou prehrat nektera videa, ...zde mas napsany duvod, a mozne reseni;
- a at v tom ty nemas zmatek, a je jasne co konkretne se deje v PC, ...odpovez stylem Add. A - ano / B - ano / 1 - ne, atd.:

A, ...po vraceni Bodu obnovy zvuk jde (mel by jit, jak jsem pochopil) - ano/ne
B, ...zvuk tedy jde, a ikonka reproduktoru se ti tedy vratila na listu - ano/ne
(vpravo dole u hodin, ale jestlize zvuk jsem a ikonka tam neni zobrazene, jedna se jen o graficke znazornen: ikonka ze byt skryta - podstatne je to, zda zvuk funguje?)
C, ...po vraceni Bodu obnovy nejdou prehrat nektera videa - ano/ne (napis, ktera - format videa, napriklad: .avi, .divx, .flv, .mov...)

1, Ccleaner - pouzivas? - ano/ne
(jestlize jsi ho dosud nikdy nepouzival, napis si o jednoduchy navod - od tedka ho budes pouzivat jako deno'denni soucast udrzby PC > jeho spusteni zabere minutu a kompl vycisti a tim ho uchranis od zbytecnosti, ktere na sebe nabaluje beznym pouzivani, a cistenim registru ho zase zbavis starych zaznamu, tzv. stare klice v registrech, od jiz odinstalovanych programu)
2, jake prehravace mas nainstalova - napis vsechny
(a jsou to free verze?, jesltize mas nejaky placeny produkt, pochopitelne by bylo skoda ho odstranit)
3, jaky operacni system mas instalovany v PC ? (XP, WVista, Win 7)
(pripadne jaky notbuk - uplny typ PC, napr.: ACER - Aspire - cislo > pro pripad dohledani ovladace zvuku na strance vyrobce)
4, jaky kodek momentalne pouzivas/mas instalovany

depat
nováček
Stav:

Re: v pc mi nejde zvuk  Vyřešeno

Příspěvekod depat » 07 led 2010 21:44

tak problém se zvukem i videem už mám vyřešen kamarád mi doporučil program driver genius profession.... tento program vyhledal veškeré aktualizace po nainstalování těchto aktualizací je už vše v pořádku díky za pomoc ccleaner pravidelně používám

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zvuk z PC i mobilu v 1 sluchátkách
    od Givanni » 13 zář 2024 09:26 » v Vše ostatní (hw)
    13
    5612
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    13 zář 2024 14:32
  • Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
    od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem
    15
    6112
    od mateo- Zobrazit poslední příspěvek
    16 úno 2025 16:09
  • jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
    od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem
    4
    11599
    od Mapa111 Zobrazit poslední příspěvek
    17 bře 2025 12:12

Zpět na “Problémy s hardwarem”