NB je hrozně pomalý. Prosím o pomoc!

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Sada777
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

NB je hrozně pomalý. Prosím o pomoc!

Příspěvekod Sada777 » 09 led 2010 16:19

Vážení přátelé. Mám problém s NB. Od poslední reklamace mi NB jede strašně pomalu. Nedají se hrát dříve běžně hrané hry ani žádné jiné. NB mám ještě v reklamaci, ale jelikož jsem v období zvýšené školní aktivity nemůžu si dovolit postrádat NB 30 dní, proto Vás chci poprosit o pomoc.
NB mám: Intel Core2 Duo CPU Acer T5800 2.00GHz, 2.0GB RAM, NVIDIA GeForce 9500M GS 512MB, operační systém je MS Windows Vista Home Premium.
Vím, že tyto informace Vám nejspíš nic moc neřeknou, protože jsem viděl, že se posílají nějaké loginy ve kterých jsou veškeré potřebné info o NB, ale jelikož jsem naprosto neznalý nevím jak tyto info získat, proto Vás tímto žádám o Vaši vzácnou radu.
Předem děkuji.

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: NB je hrozně pomalý. Prosím o pomoc!

Příspěvekod Myloš » 09 led 2010 16:27

Vítej na fóru PC-HELP!

Ten notebook byl pomalý přímo po vyzvednutí z reklamace (tedy jako následek opravy), anebo až potom?
Každopádně vyzkoušej projet počítač ccleanerem (nelekej se angličtiny na stránce, program je plně lokalizovaný).
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Sada777
nováček
Stav:

Příspěvekod Sada777 » 10 led 2010 15:20

Už po opravě se mi zdálo, že něco není v pořádku. Myslel jsem si že je to třeba tím že nemám kodeky atd., ale časem jsem zjistil že to tím nebude. Dokonce mi to začalo házet errory jako že mi programy neodpovídají a že nezvládá víc operací najednou aniž by se nezasekal nebo některý z programů nezačal odpovídat. Takže dle mého vlastního úsudku bych to viděl na chybu během reklamace tzn. přemazávali mi Vistu takže se během toho stala nějaká chyba. Kdyby to byl nějaký vir nebo něco podobného, tak by to určitě nedělalo hned od začátku když jsem ani neměl aktivované připojení k netu. Navíc mám relativně dobrý antivir (Eset), který by mě upozornil. CCcleaner mám a pravidelně dělám čistky a kontroly antivirem i Spyware Terminatorem takže v tomhle bych problém neviděl. Myslím si že kdyby se komplet přemazal Windows, že by se to vyřešilo ( aspoň podle mě ), ale nevím jak a proto se bojím že bych udělal víc škody jak užitku. Taky mě napadlo, jestli neztratím záruku tím, že si sám budu přemazávat systém...?

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 10 led 2010 15:42

Pokud vím, tak se záruka vztahuje na hardware – jednak je NB zaplombovaný, jednak bys o záruku přišel přetaktováním (to se sice dělá softwarovou cestou, ale s jednoznačným úmyslem změnit výkon hardwaru na hodnoty, pro něž není certifikován).
Ostatně předpokládám, že má notebook nějakou recovery oblast nebo obnovovací CD/DVD, ze kterého dostaneš přístroj do továrního nastavení – kdyby bylo použití těchto nástrojů porušením záruky, jistě by je nepřibalovali.

Tzn. jestli nejsi vysloveně začátečník, asi bych ti radil obnovit Windows;
V případě, že bys je ale instaloval přímo z instalačního CD/DVD (což u NB nepředpokládám, ale kdyby), rozhodně systémový disk vymaž (instalace spojená s formátováním), aby se nelepil nový systém na nefunkční starý – to by nevedlo k dobrému konci.

A samozřejmě napřed zálohuj data, o která bys při obnově či nové instalaci přišel.
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

Sada777
nováček
Stav:

Příspěvekod Sada777 » 10 led 2010 17:22

No právě obnovu Windows jsem si už před nějakou dobou našel v Nápovědě a následně pak provedl, ale bohužel bez výsledků. CD/DVD jsem žádné nedostal, ale slyšel jsem někde, že se prý už moc CD/DVD nedostává a že už je to přímo někde schované na pevném disku (pokud tomu dobře rozumím tak to by mělo být to recovery že?). Nicméně jsem nikde nic nenašel. Mám pocit že se to bude muset dělat nějak přes BIOS, ale to je pro mě španělská vesnice. Takže kdybych zde dostal nějaký typ na odkaz kde najdu postup při "totální" přeinstalaci Windows Vista anebo přímo návod jak postupovat, byl bych velice vděčný.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 10 led 2010 17:35

Recovery namá nic společného s BIOSem. Je-li na disku skrytá partition, měl bys mít při startu výzvu – něco ve stylu Press F11 to Recovery.

PinHole
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PinHole » 10 led 2010 17:40

Zde máš návod. A co se týče problému. Pomalejší NB by mohlo být neopatrným zákrokem a odpálenou nebo jinak poškozenou pamětí RAM v servisu. Ale to by stejně nevysvětlovalo padání programů. Také mohli servisáci naformátovat diska na FAT 32 to také dělá veliké problémy a jednou už mi to takhle lidi přinesli, že jim pc dělá problémy po převzetí ze servisu kvůli reinstalaci Vist. Ale myslím, že obnova nebo kompletní nová instalace by mohla pomoc. Pravděpodobně při kopírování systémových souborů padla chyba a nenakopírovala se nějaká knihovna a servisáci dali prostě přeskočit.Horko těžko jí dohledáš.
Vim neco, co Bill Gates ne. Co jsou drobné...

Sada777
nováček
Stav:

Příspěvekod Sada777 » 10 led 2010 20:02

Super. Dík moc!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Externí SSD pomalý přenos.
    od JHH1977 » 02 bře 2025 17:48 » v Problémy s hardwarem
    6
    3133
    od JHH1977 Zobrazit poslední příspěvek
    02 bře 2025 19:45