Mlhavé pruhy ve hrách. POMOC! Už totální zoufalství.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Mlhavé pruhy ve hrách. POMOC! Už totální zoufalství.

Příspěvekod Viktor.Z » 04 úno 2010 14:09

Tak vás zase zdravím.

Bohužel k mé smůle mi prostě v PC nemůže delší dobu nic fungovat normálně, tak se zase obracím na vás. To že se mi poslední měsíc zasekává Windows, to necháme třeba na potom. Mám teď zoufalejší problém. Delší dobu se mi ve hrách dělali takové průhledné mihotající se pruhy. Vypadalo to, jako kdyby to bylo nějaké rušení. Problém ale je, že to dělalo jen ve hrách. Jinak ne. A vždy to bylo vidět jen na různých tmavších odstínech. Já už jsem sem o tom psal, ale usoudil jsem pak, že to bude asi jen takovým tím stínováním, které dělaj LCD obrazovky, protože jsem to měl spíš jen v horní a dolní části, tak to tak působilo. Tak jsem to tu uzavřel. Jenže dělalo to dál i ve větší míře, když už jsem věděl, že to není žádný přirozený problém. Nějakou dobu jsem to snášel, ale pak jsem usoudil., že by to mohlo být zdrojem. Měl jsem sice kvalitní Enermax 525W, ale na mou sestavu jsem pořád pochyboval, jestli to pořádně stíhá. No tak jsem se rozhodl, že koupím silnější. Už i jen z důvodu, že jsem chtěl mít do budoucna náskok s výkonem, když bych chtěl PC vylepšovat. Tak jsem koupil brutální dělo. Opět Enermax, ale 1050W. Co se jeho výkonu týče, jak táhne komponenty, paráda. Dokonce i ty pruhy zmizeli ve hrách. Krásně vše čisté. Jenže... zdroj sice výbornej, ale jeho větráček stojí s prominutím za totální hovno. Pořád se tu u toho nervuju, protože při vyšších otáčkách začne vydáva takový klepající zvuk. Tak jsem ho asi už třikrát otevřel, abych zjistil, jestli tam tomu něco nevadí při větrání. Jenže prostě jsem nic neoběvil. Takhle jsem ho dvakrát zase smontoval a vrátil, kde byl, vše bylo ok. Jenže dnes už to ok není. Přimontoval jsem ho, pustil jsem hru a ty neskutečný, šílený pruhy se zase vrátili :crazy: Lidi, možná přeháním, ale já v tu chvíli myslel, že se snad už půjdu zastřelit :crazy: Prostě se mi furt všechno mrší. Proč? Ty pruhy se zase začali dělat proč? Vždyť jsem ten zdroj vrátil úplně stejně jak byl. Je tam prostě úplně stejně jak byl. Něco snad špatně s grafikou? Vyndal jsem jí, odpojil od zdroje a zase zapojil. Já opravdu netuším, co víc s tím dělat, protože na pohled je vše v pořádku. Pak jsem i přeinstaloval grafické ovladače, ale pruhy jsou pořád. Ale tentokrát pěkně masitý. Jsou silnější než před tím. Ten comp mě jednoho dne pošle na invalidní důchod :-( :-( :-( Vrazil jsem do těch componentů už přes 20000 kč. To i víc, tím jak furt něco měním kvůli tomu, že furt něco špatně funguje, nebo je to málo výkonný.
Jelikož bohužel nejdou ofotit ty pruhy, tak jsem udělal screen z přihlašovací obrazovky ze hry Aion s otsvřenýma options. V těchto tabulkách je to tam totiž nejvíc vidět. A dodělal jsem tam ty pruhy ve Photoshopu. No je to jen tak aby jste měli představu co myslím tím mlhavé kmitající pruhy. Ty pruhy jsou jinak daleko ostřejší a méně pravidelné a hlavně se rychle kmitaj. Tak asi takhle nějak:
Obrázek
Jinak to ale samozřejmě není jen v Aionu, ale ve všech hrách. Ale vždy jen když se spustí nějaké 3D. Dokud jsem někde v hlavním menu, tak nic.

Nevím. Spíš bych to viděl na problém s grafikou, nějaké rušení, ale opravdu nevím, protože to dělá jen ve hrách. Co ale vím určitě je, že pokud se někomu z vás podaří tohle vyřešit, tak mu budu nesmírně vděčný. Protože já už opravdu na to nemám. Pořád něco špatně :-( Hledal jsem i přes google nějaké rady, ale nenašel jsem nic. To vždy vypadá, jako kdybych měl ten problém snad jenom já. Prosím, snad mi pomůžete :-( Předem díky.
AMD Ryzen 3700x| Ram 32GB 2400Mhz DDR4| NVIDIA RTX 4070 ti

Reklama
Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: Mlhavé pruhy ve hrách. POMOC! Už totální zoufalství.

Příspěvekod Viktor.Z » 04 úno 2010 14:45

Tak jsem právě grafiku přemístil do druhého PCI slotu a pruhy zmizeli. Úplně. To je fajn, ale to problém neřeší do budoucna, protože jsem si skoro jistý, že se mi ty pruhy zase někdy objeví. Potřeboval bych vědět příčinu, abych třeba věděl jak to řešit. Když člověk neví čím to je, tak nemůže dělat nic. Jen na to smutně koukat. Není problém třeba s IRQ? Že se nějak sdílejí dohromady nebo tak?

Albeda
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Albeda » 04 úno 2010 14:51

Tyhle pruhy se mi stávaj taky, jaký máš OS?

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Viktor.Z » 04 úno 2010 15:57

Windows 7 ultimate 64 bit

Albeda
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Albeda » 04 úno 2010 17:34

A nezobrazují se ti ty pruhy jen, když přesuneš kurzor do pravýho dolního rohu? (skryje veškerá okna a zobrazí plochu)

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Viktor.Z » 04 úno 2010 19:22

Ty myslíš to, že se ukáže jen ten glass efekt? :lol: No to ne. Tyhle pruhy které myslím tam fakt nemají být. Jsou tam kdykoliv běží 3D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • FPS dropy ve hrách, SSD/CPU. Příloha(y)
    od Galli » 23 úno 2025 12:02 » v Problémy s hardwarem
    3
    1941
    od Galli Zobrazit poslední příspěvek
    25 úno 2025 04:43
  • Záseky v UE hrách
    od Fantousek » 02 říj 2024 11:38 » v Problémy s hardwarem
    8
    2282
    od Fantousek Zobrazit poslední příspěvek
    03 říj 2024 14:10
  • Je potřeba 16 nebo 20 a více VRAM ve hrách?
    od p3v4x » 20 črc 2024 23:06 » v Problémy s hardwarem
    2
    2675
    od p3v4x Zobrazit poslední příspěvek
    21 črc 2024 18:39
  • Pomoc při taktu Příloha(y)
    od ondyN » 14 led 2025 15:53 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    6821
    od Dyonysos Zobrazit poslední příspěvek
    14 led 2025 16:19
  • Pomoc s webem