Dobrý den,
mám takový menší problém:-) Když dám vypnout počítač(intel pentium 4) pomocí nabídky START, normálně vše pokračuje a počítač se vypne, ale o vteřinu později se hned znova spustí. Jsem úplně bezradný. Nemáte někdo s tímto problémem zkušenosti?
Josif201
PS: Ještě jsem zjistil, že když počítač spustím ráno a hned vypnu, tak se vypne. Zapíná se pouze pokud běží delší dobu a je víc zahřátý.
Počítač se sám zapíná
Re: Počítač se sám zapíná
Co mě tak napadá(jsem laik)může být nastavená myš na zapínání pc,nebo mechanická vada (jen promáčklý že je tam furt kontakt)na hl.spínači,zkus ho vypnout hl.vypínačem,ale jak říkám nejsem odborník a za zkoušku nic nadáš:-)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Vítej na PC-HELP
Příčin může být víc (v nejhorším případě vadný zdroj nebo deska). V BIOS může být povolena možnost Wake on Lan, tu bych doporučil Disable a stejně tak vypnout případné spouštění myší nebo klávesnicí.
Chybu spínače Power můžeš vyloučit, pokud třeba na desce prohodíš kabel Reset na Power a počítač budeš zapínat přes ten Reset. Power kabel nech volně.
Příčin může být víc (v nejhorším případě vadný zdroj nebo deska). V BIOS může být povolena možnost Wake on Lan, tu bych doporučil Disable a stejně tak vypnout případné spouštění myší nebo klávesnicí.
Chybu spínače Power můžeš vyloučit, pokud třeba na desce prohodíš kabel Reset na Power a počítač budeš zapínat přes ten Reset. Power kabel nech volně.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zdravím,
rozhodně zkontroluj WOL (zda-li je vypnutý), ať už v BIOSu, tak i ve Winech. Potom také after-power-failure v BIOSu, popř. ho nastav na OFF. Taky je možné, že ti Pc zapíná síťovka, to uděláš následovně: Správce zařízení -> Síťové adaptéry -> vyber svou kartu a dej vlastnosti -> záložka řízení spotřeby -> odškrtni položku 'Povolit zařízení'. Dále to může způsobovat USB device wake-up, pokud máš např. myš přes tento port, pro více info mrkni do návodu k MB. Nebo také položka Restore On AC Power Loss v BIOSu. Dále bych překontroloval káble a v neposlední řadě i zdroj. Příčin může být mnoho, čili težko říct. Zkus co píšeme a dej vědět..
rozhodně zkontroluj WOL (zda-li je vypnutý), ať už v BIOSu, tak i ve Winech. Potom také after-power-failure v BIOSu, popř. ho nastav na OFF. Taky je možné, že ti Pc zapíná síťovka, to uděláš následovně: Správce zařízení -> Síťové adaptéry -> vyber svou kartu a dej vlastnosti -> záložka řízení spotřeby -> odškrtni položku 'Povolit zařízení'. Dále to může způsobovat USB device wake-up, pokud máš např. myš přes tento port, pro více info mrkni do návodu k MB. Nebo také položka Restore On AC Power Loss v BIOSu. Dále bych překontroloval káble a v neposlední řadě i zdroj. Příčin může být mnoho, čili težko říct. Zkus co píšeme a dej vědět..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Vypínej ho zcela a máš po problému. Pochybuji, že se ti dokáže zapnout i po vypnutí na prodlužce 

Spike díky, problém vyřešel... Bylo to tím nastavením v Biosu...
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Není za co, hlavně že je po problému
Btw. můj nick je SpYke, ale co..
Edit: Označ svůj topic za vyřešený, pokud nevíš jak, klikni sem.

Btw. můj nick je SpYke, ale co..
Edit: Označ svůj topic za vyřešený, pokud nevíš jak, klikni sem.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1914
-
od rykatyka
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 19:17