Zdravím! Mám problém s PC a potřebovala bych poradit od někoho, kdo tomu rozumí, protože já teda vůbec! Tak se předem omlouvám za polopatické vyjadřování... :)
Před dvěma dny z ničeho nic PC "zamrzl". Měla jsem spuštěnou Mozillu a Word, nic výjimečného jsem nedělala. Nešel mi ani spustit správce úloh, abych mohla ukončit nefunkční procesy. Tak jsem musela PC vypnout ručně. Hned co jsem ho po nějaké době zapla, spustila jsem kompletní testování disků Avastem, který mám vždy zapnutý. Žádný vir nenašel. Tak jsem si řekla, že to byl jenom nějaký mimořádný truc, ale další den se situace opakovala. A dnes to samé, už po pár minutách od spuštění.
Nevím, jak více to specifikovat, případně co byste potřebovali vědět o PC. Je to HP Compaq dc7600, Windows XP, rok a půl staré.
Zkoušela jsem hledat ve starších postech, ale už ty dotazy jsem nechápala, natož ty odpovědi! Navíc mám dva dny do státnic a času moc není...
Budu ráda za jakoukoliv radu, fakt by se mi teď moc hodilo, kdyby to fungovalo... :(
Díky!
A.
Kouslé PC - kde je chyba?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Kouslé PC - kde je chyba?
Vyčisti PC od prachu, zkontroluj zda se točí ventilátory a zjisti teploty. Zkontroluj RAM memtestem, HDD utilitou od výrobce.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Re: Kouslé PC - kde je chyba?
Díky! Je pravda, že uvnitř bylo fakt hodně prachu, tak možná, že to bylo tím. Budu to muset častěji čistit. Ventilátory se točí. Ty ostatní testy asi nechám po státnicích, protože teď nějak nemám nervy stahovat to a zkoumat, jak to funguje... :( Každopádně ještě jednou díky za rady.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3266
-
od Steage7717
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 18:49
-
- 16
- 7658
-
od petr22
02 dub 2025 21:50
-
- 6
- 10179
-
od atari
16 bře 2025 11:11
-
- 4
- 1142
-
od zik9
12 čer 2025 15:33
-
-
prohližeč událostí id 1796 chyba Příloha(y)
od walderan » 01 dub 2025 15:58 » v Problémy s hardwarem - 9
- 3942
-
od walderan
04 dub 2025 15:42
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”