Likvidace harddisku

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vaerazq
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Likvidace harddisku

Příspěvekod vaerazq » 27 kvě 2010 08:58

Dobrý den mám PC, na kterém přestal fungovat pevný disk. jeden náš opravář marně pátrá po příčině. 1,5 roku starý 200 GB disk zničený, starší disk také zničený. Uvnitř mám Nvidia GE Force 6600 a jinak nevím. Počítač po návratu z dovolené už nenaskočil a já netuším, kde může být závada. zvlášť když to stačilo zničit pevný disk. Prosím poraďte mi.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Likvidace harddisku

Příspěvekod memphisto » 27 kvě 2010 09:06

Vítej na fóru PC-HELP.CZ

No, podle komponent to vypadá na starší kousek a jako první bych se zaměřil na zdroj. Jaké je značky a jaký má výkon (W)? Zkus si od někoho půjčit kvalitní zdroj (Fortron, Seasonic, Corsair,apod.) a vyzkoušet výměnu.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 27 kvě 2010 09:25

Nebo Enermax :evil: asi to bude zdrojem. Byly bouřky, bůhví co mohlo bejt. Nenaskočil jako vůbec? Ani ťuk? No jistě, že ani ťuk, když nefunguje zdroj, ty bláho to jsou zase rána. :D
Možná bude v háji asi více věcí.

Pokud se po stisknutí tlačítka nestane vůbec nic, ani se neroztočí ventilátory tak to bude v první řadě zdroj - nenapsal si nic konkrétního.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

vaerazq
nováček
Stav:

Příspěvekod vaerazq » 27 kvě 2010 10:08

Po stisknutí tlačítka se rozeběhnou ventilátory, naběhne úvodní stránka. Ale pak se disk zadrhne a jako by se třeli o sebe ozubená kolečka nebo tak něco.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 27 kvě 2010 10:48

A my tedy máme říct co? Jak se to stalo?
- výrobní vada disku
- přepětí ze zdroje
- vadná deska
Možností je spousta. Podle zvuků to vypadá na mechanickou vadu, každopádně po 1,5 roce je disk určitě v záruce. Pro jistotu vyměň i zdroj.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 27 kvě 2010 13:17

1,5 roku ?? Co reklamace?

Tazator
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Tazator » 27 kvě 2010 15:31

Ano na zboží je normálně 2 roky a já sem měl na HDD dokonce 3 roky... Ale musíš najít prodejku.
Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7

Zpět na “Problémy s hardwarem”