Zdravím,
Dostal se mě do ruky starší notebook rakouské značky chiligreen .. nevím jak je starý, ani přesně nevím co je to za model ale k věci ... chtěl jsem tam nainstalovat ubuntu (9.10), ale jakmile zvolím "Nainstalovat" vyjede mi tohleto..
http://www.box.net/shared/pbj7ffmi7e (velice se omlouvám za špatnou kvalitu fotky, líp to bohužel nešlo)
Nesetkal se stím někdo?
Když se pokouším nainstalovat Windows XP (originál) tak mi to hodí při načítání instalace modrou smrt (0x0000007E) ale ta chyba z Linuxu vám nejspíš řekne víc ... Memtest v pořádku
Nelze nainstalovat Linux - chyba
Nelze nainstalovat Linux - chyba
AMD 2600 ...
- Jeden z nejlepších procesorů co jsem kdy viděl

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nelze nainstalovat Linux - chyba
http://support.microsoft.com/kb/330182/cs
Tento problém může nastat, jestliže systémový podproces generuje výjimku, kterou obslužná rutina chyb nezachytí. Chybová zpráva se zobrazí, je-li splněna alespoň jedna z následujících podmínek:
* Pokud k tomuto problému dojde po prvním restartování během instalace systému Windows nebo po jejím dokončení, může být příčinou nedostatek volného místa na disku počítače pro spuštění systému Windows.
* Pokud k tomuto problému dojde po prvním restartování během instalace systému Windows nebo po jejím dokončení, může být příčinou nekompatibilita systému BIOS počítače se systémem Windows.
* Ovladače grafického adaptéru nejsou kompatibilní.
* Ovladač zařízení nebo systémová služba jsou poškozené.
* Pokud je problém spojen se souborem Win32k.sys, může být jeho příčinou program jiného výrobce pro vzdálené řízení.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Tak tohle mi moc nepomohlo ....
btw. taky umím googlit.. :)
btw. taky umím googlit.. :)
AMD 2600 ...

Jestli se jedná o starší notebook, jako že asi ano, zkus raději instalaci přes alternate cd - textová instalace určená pro slabší stroje. Podle toho výpisu těžko říci, zda je problém v instalaci nebo v hw
Nemluvilo se tady o Ubuntu?
El Diablo píše:http://support.microsoft.com/kb/330182/cs
Nemluvilo se tady o Ubuntu?

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V Linuxu nejsem kovanej a chybu dodal z XP... IMHO je vadný disk nebo řadič.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Zkus nabootovat nějaké distro, které má malé HW nároky, třeba Puppy. Tomu by měla stačit RAM 64 MB.
Zkus to jako LiveCd, bez instalace. Jestli nenaběhne ani livko, tak to těžko půjde instalovat.
Zkus to jako LiveCd, bez instalace. Jestli nenaběhne ani livko, tak to těžko půjde instalovat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3231
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
08 zář 2024 15:12
-
- 2
- 2879
-
od petr22
04 pro 2024 14:59
-
-
Windows Update nelze stáhnout, chyba 0x80070246 Příloha(y)
od Rewqa » 19 led 2025 17:20 » v Windows 11, 10, 8... - 11
- 5259
-
od Rewqa
27 led 2025 20:43
-
-
- 4
- 3173
-
od faraon