problem s grafikou?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

huhulak
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

problem s grafikou?

Příspěvekod huhulak » 31 kvě 2010 10:30

Ahoj, poradí mě někdo s tímto problémem? Koupil jsem minulý týden Gigabyte GA X58A-UD3R + Intel i7 930 Quad Core 2.8G + 6GB (KIT 3x2GB) DDR3 1866MHz CL9-9-9-27 KINGSTON HyperX Tall HS BOX - vhodné pro TripleChannel + grafiku Asus 5870 Matrix PCIe + zdroj OCZ StealthXStream 600W Gamers, ATX V2.2, aktivní PFC, OCZ ConnectAll, SLI, 120mm ventilátor. Po zapojení a zapnutí PC mě hned zarazil strašný hukot z větráku grafiky ale hlavně na LCD monitoru přes DVI žádný obraz, z boardu trvalý varovný signál (manuál říká problém grafiky). Vypnul jsem a překontroloval všechno ale nic špatně jsem nenalezl. Grafiku jsem zkusil dát z prvního PCIe 16x slotu do druhýho = to samý. Zkusil jsem resetovat BIOS tlačítkem vzadu = to samý. Přitom na grafice svítí logo a větrák se točí, větrák od procesoru také jde, tlačítko reset BIOSu taky svítí tak napájení jde... když dám tu grafiku do safe módu (tlačítkem) tak se změní barva loga (karta reaguje), na boardu svití myslím žlutě LED diody signalizující SB, NB, procesor ... k žádné změně nedojde ani když odpojím z grafiky přídavné napájení (divné ne?). Bohužel nemám jinou grafiku do PCIe nebo PCI na vyzkoušení. Poradí někdo pls?

Díky

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: problem s grafikou?

Příspěvekod d1amond » 31 kvě 2010 12:08

Vítej na PC-HELP

Píšeš, že napájení GK máš zapojené. Oba konce? Z toho co popisuješ to vypadá na vadnou GK, ale nemáš to jak ověřit. Zkus ji vyndat a zapnout PC bez ní, změní se nějak ten tón?
Resetuj CMOS, ať máme jistotu, že to není nějaká záludnost v BIOSu. Na LED diagnostiku se dá celkem spolehnout, takže bych Ti poradil, abys to odnesl na otestování do krámu, kdes to koupil. Případně s celým PC, ať nejdeš zbytečně víckrát.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

huhulak
nováček
Stav:

Příspěvekod huhulak » 31 kvě 2010 12:23

no když kartu vyndám tak tón přestane. Na kartě nemám zapojené oba napájecí konektory. Měl jsem vždy jen jeden. Začínám tušit že to bude ten problém :D teď jsem mluvil s Alza s obchodníkem a ptal se na ten zdroj co jsem koupil. V popisu měl psaný že má dva PCIe konektory 6-pinový, ale ve skutečnosti má dva 4-pinový a u jednoho je bokem vyvedený 2-pin aby se dal udělat 6-pin (podobně jako u napájení boardu 20 + 4). Protože jsem nevěděl jak to zapojit radši jsem zapojil jen ten 4+2 a ten 4-pin nechal volný. U tý karty jsou přibalený dvě redukce, každá má na jedný straně 6-pin do karty a na druhý straně dva 4-pin do zdroje. Z toho taky nejsem moudrý jak to zapojit. Poradíš?

huhulak
nováček
Stav:

Příspěvekod huhulak » 31 kvě 2010 12:46

tak teď myslím že jsem napsal blbinu, kartu mám doma ale myslím že má dva 8-pin napájecí konektory a můj zdroj ma dva 6-piny + 2-pin, tzn. že můžu udělat jeden 8-pin a jeden 6-pin

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 31 kvě 2010 13:10

Takže problém GK je v jejím napájení. Pokud máš volné konektory ze zdroje, tak použít redukce, nebo lépe vyměnit zdroj tak, aby vyhovoval potřebě napájení GK i ostatních komponent. Šetřit na zdroji se nevyplácí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

huhulak
nováček
Stav:

Příspěvekod huhulak » 31 kvě 2010 13:16

no já na něm nešetřil, obchodník mi ho doporučil k tý kartě! Problém je v tom že Alza má u toho Matrixe napsaný že má dva 6-pin konektory a on má ve skutečnosti dva 8-piny. Půjde to zapojit tak že bych dal ze zdroje ten 6+2pin rovnou do GK a do druhého 8-pinu na kartě bych přes redukci zapojil ten poslední 6-pin ze zdroje?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 31 kvě 2010 13:22

Doporučuji vyrazit do Alzy a zreklamovat a případně si připlatit za vyhovující značkový zdroj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

huhulak
nováček
Stav:

Příspěvekod huhulak » 02 čer 2010 17:03

Uz je to OK - vymenil jsem zdroj a GK jede. Ted mam ale problem ze kdyz nainstaluju OS a pak nainstaluju ovladace z DVD tak mi prestane chodit DVD-RW mechanika na IDE radici... kouse se to, pocitac neodpovida. Kdyz IDE kabel odpojim je to OK. Jina DVD mechanika to dela taky. Krome GSATA HDD tam nic jinyho nemam, DVD je na IDE ksande (40 i 80 zil. jsem skousel) jako master. V systemu mi to ukazuje ze mam 3 primarni a 3 sekundarni kanaly ?? To je divny ne? Ze by blby ovladace od Gigabyte?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s grafikou?
    od ivanstolička » 19 srp 2024 23:42 » v Problémy s hardwarem
    1
    1530
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    20 srp 2024 07:13
  • Monitor pro práci s grafikou
    od showpayne » 02 led 2025 16:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    1568
    od showpayne Zobrazit poslední příspěvek
    02 led 2025 16:49
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3395
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4036
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s internetem Příloha(y)
    od valama » 06 dub 2025 16:13 » v Internet a internetové prohlížeče
    11
    4795
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 20:42

Zpět na “Problémy s hardwarem”