Ahoj . Mám dlouhodobější problém s obrazem . Asi před půl rokem se mi poprvé stalo , že z ničeho nic mi zmizel obraz a na monitoru se objevilo - No signal detected . Po resetování počítače jsem zapl " Nouzový režim s prací v síti " a na celé obrazovce jsem měl světle růžové pruhy . Asi po 15 minutách v tomto režimu zmizely pruhy a já mohl počítač spustit znovu a byl zase v pořádku . Ale zase tak po 40 minutách se to stalo znovu . Poté jsem celý počítač důkladně vyčistil , zkontroloval větráky , kabely apod . Počítač zapojil , ale bez výsledků . Bylo jedno jestli jsem byl na internetu nebo měl zaplé hry .Ovšem asi tak po t ccaýdnu to najednou z čista jasna přestalo dělat a jelo to v pohodě 4-5 měsíců. A teď se to znovu vrátilo ovšem s menším rozdílem : nezobrazují se mi růžové pruhy , po cca 3 pokusech restartování se počítač rozjede , 9 z 10 případů se mi to stane při pokusu zapnout hru ( World of Warcraft - nemyslím si , že je náročná ) , a 1 z 10 případů na internetu . Avšak občas se mi podaří hru spustit a bez problému hrát . Ovšem druhý den zase . Nemá to žádné periodické opakování , prostě jenou to jde a jindy zase ne . Počítač jsem zase vyčistil a zkontroloval . Nepomohlo .
Děkuji za odpověď .
No signal detected Vyřešeno
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: No signal detected
Tipuji na mého oblíbeného pachatele. Odcházející zdroj.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Ok , děkuji za odpovědi . Jediné co zatím udělám je , že přestanu hrát WoW , protože takhle mi počítač jede a pokud mi to začne dělat i normálně tak potom asi začnu řešit GK . Akorát mi vrtá hlavou proč vše ostatní jde ( filmy , internet apod ) , ale jakmile spustím WoW .. černo .
Každopádně děkuji :)
Každopádně děkuji :)
-
- Pohlaví:
Můžeš zkusit WoW přeinstalovat, ale zřejmě WoW zatěžuje GK a tím i zdroj - 2 možnosti.
Myslím , že to nepomůže . Poslední dotaz , nemohli byste mi někdo poradit na co se mám dívat při koupi nové GK , tak aby mi bez problému jela ? Počítačům moc nerozumím , tak nevím co které zkratky a čísla znamenají .
Mám NVIDIA GeForce 7600 GS , Integrated RAMDAC , 256 MB . Tak abych nekoupil novou GK a potom zjistil , že nepasuje nebo má jiné konetkory apod
Předem díky .
Mám NVIDIA GeForce 7600 GS , Integrated RAMDAC , 256 MB . Tak abych nekoupil novou GK a potom zjistil , že nepasuje nebo má jiné konetkory apod

Předem díky .
Jakou máš sestavu a jaký máš zdroj?
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj kondenzátory na MB zda nejsou nafouklé či vytečené...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Vůbec netuším co po mě chcete , sem rád , že PC zapnu
Napiš co potřebuješ vědět . Díky moc .
Operační systém Microsoft Windows XP Professional
CPU typ DualCore Intel Core 2 Duo E6400, 2133 MHz (8 x 267)
Název základní desky Gigabyte GA-965P-DS3 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Grafická karta NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB)
Monitor Monitor Plug and Play [NoDB] (170720867)

Operační systém Microsoft Windows XP Professional
CPU typ DualCore Intel Core 2 Duo E6400, 2133 MHz (8 x 267)
Název základní desky Gigabyte GA-965P-DS3 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Grafická karta NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB)
Monitor Monitor Plug and Play [NoDB] (170720867)
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vadné kondenzátory na MB:

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Jediné co zatím udělám je , že přestanu hrát WoW , protože takhle mi počítač jede
Pokud je můj tip správný, pak se stav bude zhoršovat až do chvíle, kdy bude na zdroj moc veliká zátěž i zapnutí kalkulačky ve Windows. To v lepším případě. V tom horším dojde k náhlému odchodu zdroje přičemž při tomto náhlém odchodu zpravidla odejde ještě něco dalšího. Viděl jsem takto odprásklé procesory, paměti, základní desku, DVD mechaniku, vždy něco jiného, mnohdy v kombinacích. Pravdou je, že takto vyhořelé komponenty jsem viděl jen u zdrojů Eurocase, ale podle zkušenností jiných, to není jen výsada těchto zdrojů. Rozhodně bych to nepodceňoval a začal to včas řešit. Třeba jen tím, že bych si půjčil zdroj od kamaráda, abych měl jasno, odkud vítr fouká.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Karlos to vystihl správně. Hra akorát zatíží grafickou kartu a problém se projeví. Když hrát nebudeš, problém je stále, jen není na očích.
V případě že budeš pořizovat novou grafiku, můžeš si vybírat i z dnešních novinek. Základní deska je slušná, procesor rovněž. Ještě napiš velikost pamětí. Určitě by nebyl problém (technicky) investovat do grafiky a zdroje kolem 10000,-
. Do PC to půjde.
Pokud zvažuješ nákup nové = výkonější grafiky, zdroji se taky nevyhneš. Takže zdrojem můžeš klidně začít a pořídit jej ihned. Alespoň ověříš, zda je závada ve zdroji nebo ne. Potom si k němu můžeš v klidu vybrat grafickou kartu.
Napiš sem cenu, kolik bys byl ochotný investovat a určitě Ti tu něco vybereme. Počítej u slušné herní grafiky kolem 4000,-, značkový zdroj 1500,-. A do Tvé sestavy se vyplatí pořád ještě investovat.
//ještě odpověz na otázku ohledně nafouklých nebo vyteklých kondenzátorů
//za chodu PC zkus zahýbat s kabelem který vede z grafické karty do monitoru, může být někde špatný kontakt. Taky může být uvolněná grafika z desky, můžeš ji zkusit domáčknout. Ale spíš to skutečně vypadá na závadu grafiky jako celku.

V případě že budeš pořizovat novou grafiku, můžeš si vybírat i z dnešních novinek. Základní deska je slušná, procesor rovněž. Ještě napiš velikost pamětí. Určitě by nebyl problém (technicky) investovat do grafiky a zdroje kolem 10000,-

Pokud zvažuješ nákup nové = výkonější grafiky, zdroji se taky nevyhneš. Takže zdrojem můžeš klidně začít a pořídit jej ihned. Alespoň ověříš, zda je závada ve zdroji nebo ne. Potom si k němu můžeš v klidu vybrat grafickou kartu.
Napiš sem cenu, kolik bys byl ochotný investovat a určitě Ti tu něco vybereme. Počítej u slušné herní grafiky kolem 4000,-, značkový zdroj 1500,-. A do Tvé sestavy se vyplatí pořád ještě investovat.
//ještě odpověz na otázku ohledně nafouklých nebo vyteklých kondenzátorů
//za chodu PC zkus zahýbat s kabelem který vede z grafické karty do monitoru, může být někde špatný kontakt. Taky může být uvolněná grafika z desky, můžeš ji zkusit domáčknout. Ale spíš to skutečně vypadá na závadu grafiky jako celku.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1949
-
od petr22