Po spuštění nabíhá a pak černá obrazovka.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Zamčeno
Padlo
nováček

Po spuštění nabíhá a pak černá obrazovka.

Příspěvek od Padlo »

Naběhne obrázek Motherboard tam nějaký čísla,jako normálně u spuštění,pak to přeskočí na načítání (blikající podtržítko v levém horním rohu) ale to po pár sec zmizí a zůstane černá obrazovka, prostě nenaběhne win.Počítač nijak nešrotuje,větráky ale běží,procesor taky.Dostanu se do Biosu, Boot je normálně na HDD,ale nejde to.Takže bude problém s pevným diskem? To snad ne :( Včera jsem hrál normálně hry až do noci,ráno chci pc zapnout a už to bylo. Pc je 3.rok starý. Poradí mi někdo prosím?
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Kontaktovat uživatele:

Re: Po spuštění nabíhá a pak černá obrazovka.

Příspěvek od Owner »

V Biosu je normálně hdd vidět ?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Padlo
nováček

Příspěvek od Padlo »

Myslím, že ano. Normálně tam je SATA 1=Wdc wd..... a v položce Boot -Hard Disk Drivers je taky WDC WD.... Když jsem zkoušel při spuštění mačkat F8 tak se mě to ptalo, přes co to načíst jestli floppy disk nebo hdd,tak dám hdd a nic.
Padlo
nováček

Příspěvek od Padlo »

Nebyl jsem tu,ale můj problém stále trvá. Neporadí mi prosím někdo? Do opravny se mi to dávat nechce, zatím jsem si vždy poradil sám, doma.
El Diablo
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od El Diablo »

Zkontroluj kabely, datové i napájecí, dotlač karty...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Padlo
nováček

Příspěvek od Padlo »

Už jsem to zkoušel,vytáhnout,znovu přopojit,jestli něco není uvolněné... A nic, vše je podle mého ok. Jak jsem psal, jen černá obrazovka a ještě umocněná takovým divným zvukem.Připomělo mi to zvuk starých pc,když se načítali.Jakoby zadrhnutí něčeho, takovej nepěknej zvuk.Nevím co by to mohlo být...
El Diablo
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od El Diablo »

Možná klekl HDD zkus ho v jiném PC, nebo zkontroluj pomocí utility od výrobce, opravné konzoly instalačního CD Windows, či nějakého LIve CD...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Padlo
nováček

Příspěvek od Padlo »

To by nebylo dobré..šly by z toho ještě vytáhnout data,kdyby klekl? Mám tu ještě jeden starý hdd,když ho dám místo starého,poznám to? Chtěl jsem to zkusit opravit v Konzole pro zotavení ale cd od výrobce mi nenaběhne a píše to Disk boot failure.... Už jsem jednou podobný problém měl, že se mi pc pořád resetoval a oprava s instalačním cd pomohla a teď se mi nenačte ani ta Konzola.
El Diablo
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od El Diablo »

Co myslíš tím CD od výrobce?

TomKLokan
nováček

Příspěvek od TomKLokan »

zkus v biosu zapnout funkci S.M.A.R.T capabiliy a ten rozhodne kdyztak to ukaze hlasku podobnou kterou si zminoval myslim NTDRL soubor nenalezen nebo tak nejak
karlos
Master Level 8
Master Level 8

Příspěvek od karlos »

Na jiný disk nainstaluj windows, nebo jiný systém. Po instalaci připoj původní disk, jako druý a zapni počítač. Pokud naběhne a ukáže druhý disk, byť nečitelný, mohlo by se podařit data zachránit. Existuje na to celá řada recovery programů. Pokud naběhne a druhý disk nebude vidět, nebo s druhým diskem počítač nenaběhne, má to za sebou :-(
Nejvíc ti však pomůže již zmiňovaná utilita od výrobce disku. Co je to vůbec za disk?

SMART je ti v tuto chvíli na prd, protože pokud se disk pomocí této utility nesledoval od začátku, není s čím porovnávat...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Spuštění PC
    od Elbeckho » » v Problémy s hardwarem
    11 Odpovědi
    11392 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Kminek
  • Herní PC 30-36K + Obrazovka
    od Hunter_III » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5 Odpovědi
    3418 Zobrazení
    Poslední příspěvek od meda2016
  • Chybová hláška your device ran into a problem and needs to restart při spuštění pc
    od nevim1050 » » v Vše ostatní (hw)
    15 Odpovědi
    99255 Zobrazení
    Poslední příspěvek od nevim1050
  • Problém s načítáním stránek - bílá blikající obrazovka po přihlášení
    od linkinlot9 » » v Programování a tvorba webu
    1 Odpovědi
    4618 Zobrazení
    Poslední příspěvek od kecalek

Zpět na „Problémy s hardwarem“