Dobrý den,
mám jeden problém, se kterým se potýkám už delší dobu. Jde o špatný start počítače - když počítač startuje tak v momentě když ještě není spuštěná obrazovka se ozve z počítače zvuk, jakoby se restartoval. Monitor se poté nespustí a počítač vůbec nereaguje. Musím ho vypnout knoflíkem. Tento problém se nevyskytuje vždy. Počítač má mnohdy období, kdy startuje normálně (třeba týden). Ovšem potom zničeho nic se tento problém zase objeví a potom se mi nepodaří počítač nastartovat třeba 5x po sobě. Když ale počítač už konečně nastartuju, počítač startuje zase nějakou dobu normálně. Po startu nemám s počítačem žádný problém - nepadá, neseká se a je celkově stabilní. Říkal jsem si že to může být zdrojem nebo kondenzátory, ale ty jsem zkontroloval a vypadaly v pořádku.
Sestava:
Procesor: Intel Core 2 Duo
Grafická karta: ATI Radeon HD 3600
Pevná deska: Intel Corporation DQ35JO (J1PR)
Zdroj: AOpen AO300-09TNF asi 300W (nejsem si jistý, něco se mi podařilo přečíst na zdroji )
Nevím jestli něco z toho pomůže, ale je lepší napsat víc než miň.
Děkuji, ocením všechny vaše nápady.
Špatný start počítače Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Špatný start počítače
Podle toho zvuku to vypadá /neslyšel jsem ho
/ že se PC opravdu restartuje/, měl sem stejný problém a bylo to skutečně zdrojem. Ono takto napohled se zpravidla mnoho nepozná, osobně bych nejprve zkusil jiný zdroj a pak případně dohledával další příčinu. Ona to teoreticky může způsobovat každá komponente která v daném okamžiku vytíží zdroj - ale to jsme zase u zdroje. 
BTW 300W je opravdu taková nouzovka a s velikou výdrží se počítat nedá.

BTW 300W je opravdu taková nouzovka a s velikou výdrží se počítat nedá.
Není zdroj na toto slabý?
je možné že zdroj na start PC už nestačí... zkus jiný zdroj
je možné že zdroj na start PC už nestačí... zkus jiný zdroj
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
Děkuji za odpovědi, pokud se více orientujete v hardwaru, měl bych zájem o radu, který zdroj koupit. Pokud možno zhruba do 800 Kč.
Děkuji
Děkuji
Sice je o trošku dražší než chceš,ale na zdroji bych nešetřil.
http://barbone.cz/index.asp?stiid=82874&strsort=ZDUZZX110XTB&str=0&tit=SEASONIC%20(Energy%20knight)%20SS-500ET%20500W%2080PLUS%20OEM
http://barbone.cz/index.asp?stiid=82874&strsort=ZDUZZX110XTB&str=0&tit=SEASONIC%20(Energy%20knight)%20SS-500ET%20500W%2080PLUS%20OEM
vybirej tady http://www.alza.cz/zdroje/podle-vykonu/18849176.htm nevim kolik maj pc komponenty spotrebu ale to bys mel mit v manualech
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51392 Pokud ale hodláš do budoucna něco na pc vylepšovat, tak se vyplatí tento.. Nebudeš potřebovat třeba redukci an ext. napájení pro graf. kartu, a taky má napájecí konektor pro novější disky sata. Osobně mám tento zdroj, akorát 600w verzi a jsem s ním velmi spokojený. Ty zdroje okolo 800 a nejdej bože míň stojej za prd...
edit: Jj za ten fortron se omlouvám jsem si to teď ověřil. Fortrony byly dřív fajn, ale to spojení s ec.. To zní hrúzostrašně...
Opravdu teď nevím, co bych z těch levnějších doporučil. Ta 400w verze ocz se mi zda zbytečná. Ten cenový rozdíl je už minimální...
edit: Jj za ten fortron se omlouvám jsem si to teď ověřil. Fortrony byly dřív fajn, ale to spojení s ec.. To zní hrúzostrašně...
Opravdu teď nevím, co bych z těch levnějších doporučil. Ta 400w verze ocz se mi zda zbytečná. Ten cenový rozdíl je už minimální...
Naposledy upravil(a) Sacry dne 30 črc 2010 21:53, celkem upraveno 4 x.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
2 petr8715 Tvá rada je celkem k ničemu, dát odkaz na oblíbený eshop umí každý. Je v podstatě jedno jaký obchod tazatel využije, důležitější je doporučit spolehlivou komponentu přiměřeného výkonu.
U zdrojů je dobré se vyhnout značkám Eurocase, KME, Redstar, LC power...
Výše doporučený zdroj je možná trochu předimenzovaný, IMHO by stačilo 400W, což lze ověřit zde: http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp ale značka je dobrá. Dále lze doporučit Chiftec, Enermax, Corsair...
Edit: Poté co se Fortron spojil s Eurocase,m mám z levnějších modelů obavy...
U zdrojů je dobré se vyhnout značkám Eurocase, KME, Redstar, LC power...
Výše doporučený zdroj je možná trochu předimenzovaný, IMHO by stačilo 400W, což lze ověřit zde: http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp ale značka je dobrá. Dále lze doporučit Chiftec, Enermax, Corsair...
Edit: Poté co se Fortron spojil s Eurocase,m mám z levnějších modelů obavy...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Re: Špatný start počítače Vyřešeno
Děkuji všem za Vaše rady.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3375
-
od tuningrob