@cicero: ne, žádnej žluťásek ve správci zařízení neni
Když bootoju bez "quick bootu" tak dělá počítač víc testů na začátku, žádná chybová hláška se nezobrazí, počítač stejně 3x ruzne pipne, potom se zobrazi ty testy, pak pocitac pipne jedenkrat uplne jako normalni funkcni pocitac(POST has passed all tests) a nabootuje. S quick bootem jen trikrat pipne a nabootuje, testy preskakuje.
Ramka to 100% neni, prave jsem zkusil vymenit za zcela funkcni z jineho pocitace, a chovani zustalo naprosto stejne. Bez ramky uplne zapipa trikrat poradne dlouze (stejne tony), to bude zrejme ok.
Takže se nabízí ta možnost, co píše Luboš, tedy něco s grafickou kartou??? Zobrazuje normálně, hry fungují, teploty ve výkonu 69°C, to se mi zdá všechno OK. Jak bych poznal tu špatnou horizontální synchronizaci? Btw hned první co se po zapnutí pc na monitoru objeví je informace z GK, jako jádro RV670, pak nějaké počítání asi pamětí 11xněco hexakod něco GDDR3... Předpokládám že to je stejné jako když se počítá RAMka...
PC Speaker při startu třikrát beepne Vyřešeno
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: PC Speaker při startu třikrát beepne
Zkus vypnout hlídání otáček ventilátorů, v BIOSu.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
jako čeho, všechny nebo jen grafiku? Marně hledám nějakou položku, která by mohla připomínat tohle nastavení...
edit: takovou polozku tam nemam, je tam jen smartfanCPU target(teplota), min otacky, 4pin nebo 3pin, ale vypnuti tam nikde neni ani cpu ani gpu
edit: takovou polozku tam nemam, je tam jen smartfanCPU target(teplota), min otacky, 4pin nebo 3pin, ale vypnuti tam nikde neni ani cpu ani gpu
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš pravdu, ve tvém BIOSu to není :( Pak nevím leda zkusit Clear CMOS
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
@El Diablo: A ty tušíš co by mohl být ten problém, proč clearovat CMOS???
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kolísavá výška tónu mi připomíná varning od ventilátorů, dělalo mi to když jsem měl ventilátor který si sám, podle teploty, řídil otáčky. Clear je pro jistotu tím nic nezkazíš. Nanejvýš musíš upravit nastavení BIOSu.
No a co by to mělo být za warning? Jako jestli je to vážný nebo ne. DeFacto by mě nevadilo to pípání, stejně sem se chystal speaker vypnout, ale vadí mi, že to není normální a nechci na kompu, kde budu mít všechna data a práci hrozila budoucí katastrofa...
Dalo by se to vyzkoušet, když ty ventilátory pro start systému vytáhnu z desky? Nebo to udělá to stejný... Prakticky jen CPU fan je na 4pinu, dva větráky na 3pinu a grafika má na svym PCB takže ta je mimo...
Ale má cenu resetovat bios? Já už ho přeflashovalna začátku na novou verzi, takže vlastně byl resetlej, a dělal to se starou i novou verzí...
Dalo by se to vyzkoušet, když ty ventilátory pro start systému vytáhnu z desky? Nebo to udělá to stejný... Prakticky jen CPU fan je na 4pinu, dva větráky na 3pinu a grafika má na svym PCB takže ta je mimo...
Ale má cenu resetovat bios? Já už ho přeflashovalna začátku na novou verzi, takže vlastně byl resetlej, a dělal to se starou i novou verzí...
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Omezuje te nejak ten ton? Pokud ne, nech to byt, treba postupem casu ten part tvyho kompu kvuli keremu to dela odejde.
BTW.: Nevim jestli sem to neprehlid, ale zkus se pres HWMonitor podivat na voltaz zdroje, jestli neodchazi.
BTW.: Nevim jestli sem to neprehlid, ale zkus se pres HWMonitor podivat na voltaz zdroje, jestli neodchazi.
Vim neco, co Bill Gates ne. Co jsou drobné...
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To je právě to co nevím, jestli ten tón znamená něco vážného. Pokud by šlo pouze o ten warning od ventilátorů, tak to nemá na nic vliv. Proto sem chtěl abys ho vypnul, což ovšem nejde.
@PinHole: HWMonitor mi ukazuje jen teploty. Takže postuju screen z Everestu:

zdroj je zaběhnutý rok a půl starý Corsair 520W, spotřeba sestavy bude tak poloviční, možná ani ne (Athlon II X2 240 2.8GHz TDP 65W, ati hd 3850 512Mb,2xhdd, 2*2Gb Ram,cd ROM,2x12mm fan,usb wifi)
Samozřejmě že to pipnutí mi nevadí jako zvuk, viz můj post výše, ale jako možnost budoucí poruchy, jak to znám tak ještě v uplně nejnevhodnější době :)

zdroj je zaběhnutý rok a půl starý Corsair 520W, spotřeba sestavy bude tak poloviční, možná ani ne (Athlon II X2 240 2.8GHz TDP 65W, ati hd 3850 512Mb,2xhdd, 2*2Gb Ram,cd ROM,2x12mm fan,usb wifi)
Samozřejmě že to pipnutí mi nevadí jako zvuk, viz můj post výše, ale jako možnost budoucí poruchy, jak to znám tak ještě v uplně nejnevhodnější době :)
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No, nejsem v tohle zbehly, ale u toho +5V ma byt neco okolo peti a ne 2.95, opravte me jestli se mylim.
Vim neco, co Bill Gates ne. Co jsou drobné...
-
- Pohlaví:
To napětí je špatný, chtělo by to zkontrolovat v Biosu.
Vypnutí speakeru není moudré - ten právě před katastrofou varuje.
stejně sem se chystal speaker vypnout, ale vadí mi, že to není normální a nechci na kompu, kde budu mít všechna data a práci hrozila budoucí katastrofa...
Vypnutí speakeru není moudré - ten právě před katastrofou varuje.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7146
-
od Luk4579