Problém s pustěním NTB

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Janulinek
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Problém s pustěním NTB

Příspěvekod Janulinek » 06 srp 2010 09:26

Můj problém zní.
Před týdnem cosi jsem ráno zapla notas a nic nenaběhlo. Jenom se rozsvítila kontrola zapnutí ale vůbec nic se nedělo. Klasicky černá obrazovka, vypnutí bylo možné pouze po vytáhnutí baterie. Sbalila jsem notas a jela do servnisního střediska, kde mi po týdnu a cosi řekli že problém bude na základní desce a jedinou možnosti je výměna cca 8000 kč. Bylo mi taky sdělelo že ho rozjeli ale při práci se vypínal, následně už nenajel.
Když jsem ho donesla domů ve stejném stavu nedalo mi to a zapla jsem ho. Najel bez problémů a nyní už tak najel třetí den. Žádné potíže během práce, pořad jede, akorat se mi zdá se že trošku zahřívá více. Ale to občas dělaval. Před opravou sem sním měla problémy, že mi nechtěl napoprvé naskočit a zamrzl na asus obrazovce a dál nic. Po čase se to uplně spravilo a potom ten kolaps a oprava.
Byla jsem smířena stím že notas už nepojede ale tedkom tomu moc nerozumím když mi řekli že je prakticky k ničemu bez nové základní desky. Zajimal by mě váš názor zda správně diagnostikovali závadu nebo zda se může stát to co předtím a to že opět nenajede. Nyní ho mám pořád na stoje ale často ho potřebuji v terenu a nemůžu si dovolit abych někam přijela a notas nenaběhl.
Kolik času mu tak asi zbývá???

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s pustěním NTB

Příspěvekod guest » 06 srp 2010 09:39

Vítej na PC-Help!

To jsou otázky tak trochu pro věšteckou kouli. :smile:

Těžko soudit zda to diagnostikovali špatně a pokud ano, pak je otázka jestli z neznalosti, anebo si chtěli na tvůj úkor jen vydělat

Pokud ten stroj dělal problémy již dříve a nebyl opraven, je velmi pravděpodobné - spíš jisté, že se budou opakovat. Jestli zítra nebo za týden se samozřejmě určit nedá.

Zmíněnou závadu může způsobovat více věcí: zdroj, HDD, RAM, zmíněná deska a poškozený systém.

//Napiš jaký máš systém.//

Nicméně jisté možnosti jak to otestovat jsou.

Otestovat RAM memtestem a HDD utilitou od výrobce disku.

Janulinek
nováček
Stav:

Příspěvekod Janulinek » 06 srp 2010 09:56

Vím že to jsou otázky takové které se určit nedají. Ale zase tak tomu nerozumím a udivujeme že funguje když mi řekli co mi řekli. Prej to takové notebooky teto cenove kategorie delaji (ale pro me byl dost drahy) a taky pry castym prenosem. Ja ho prenasela prakticky porad.
Pri prevzeti mi rekli ze vse otestovali a vse jelo v poradku a ze nejspise bude spatny kontakt nebo skrat na te zakladni desce. S tim servisem mam dobre zkusenosti, davala jsem tam spravovat i byvaly pc a vzdy to bylo bez problemu.

System mam Windows XP professional verze 2002 service pack 3.

guest

Příspěvekod guest » 06 srp 2010 10:11

Pokud tedy máš s tím servisem zkušenosti, pak asi mají pravdu a nedá se dělat nic než doporučili oni.

Že to nyní jde, není až tak divné. Pokud by byl někde špatný kontakt tak se při manipulaci může někdy spojit a jindy zase rozpojit. Totéž platí o tom zkratu, či někde prasklém spoji.

Ty proto nemůžeš udělat nic jiného než si otestovat komponenty sama.

I v servisu se mohou mýlit, i když pokud jsou dobří by se mýlit neměli. :smile:

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod d1amond » 06 srp 2010 10:44

Ahoj,
záleží na tom, v jaké servisu to bylo. Autorizované servisy a jim podobné, u laptopů vše mění za nové a neřeknou Ti, ve které části desky je problém. Pak jsou i jiné servisy, jako třeba tento, kde si ho zdarma odvezou, udělají diagnostiku kompletní elektroniky, řeknou Ti co by se muselo opravit a pokud souhlasíš s cenou - opraví to. Většinou jsou s cenama o 2/3 níž, než při výměně komponent.
Je třeba zvážit pořizovací cenu původního laptopu, nového a cenu opravy.Podle toho se rozhodovat. Problém se zapínáním (nic nenajede) způsobuje v 99% deska nebo zdroj. V tomto ohledu bych servisu věřil.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Janulinek
nováček
Stav:

Příspěvekod Janulinek » 06 srp 2010 11:34

Bylo to v tomhle servisu http://www.procomp.cz/. Sami to tam odzkoušeli a potom mi zavolali co je závadou a navrhli mi řešení. Bud oprava za 8000 kč nebo ponechání ve stejném stavu. Tak jsem jim jenom řekla že si ho vyzvednu tak jak je a oprava nebude. Za tu cenu si myslím že v dnešní době je to trošku k ničemu když se podívám na dnešní ceny notebooku. Obzlášt když ho nemám zase tak moc výkonný. Sama jsem mluvila s tím technikem a bylo vidět že se fakt snažil na tom najít příčinu.
Takže jak tak pročítám ty vaše komentáře tak se obávám že tento překvapivý (teda aspon pro mě) provoz notasu asi nebude moc dlouhý (tipuju že první přenos v tašce mi ho odrovná)a měla bych se poohlédnou po lepší. Jenom mi je líto že zase tak moc nevydržel. Mám ho 3 měsíce po záruce :-(
Kde můžu najít nějaké ty programy na testování těch komponent prosím?

guest

Příspěvekod guest » 06 srp 2010 11:47

Můžeš zkusit otestovat RAM a HDD. Tady stačí jednodušší nástroje.

Na kontrolu RAm si stáhni MamTest - nic tam nenastavuj a klikni na Start testing - bude testována jen nepoužívaná RAM a test trvá podle paměti asi 30 minut.

Ke kontrole HDD si stáhni HD-Tune, klikni na záložku Health (zdraví) a mělo by tam být vše O.K. Pak klikni na Error scan a nech otestovat HDD.

Janulinek
nováček
Stav:

Příspěvekod Janulinek » 06 srp 2010 14:53

Ram i HDD po testování bez jakékoliv závady :-)

guest

Příspěvekod guest » 06 srp 2010 14:58

To je sice fajn, ale na druhé straně to znamená, že měl servis pravdu. :evil:

Janulinek
nováček
Stav:

Příspěvekod Janulinek » 06 srp 2010 15:04

Přesně tak. Takže je otázka času kdy mi začne opět nenajíždět. Otázkou je kdy.

guest

Příspěvekod guest » 06 srp 2010 15:08

Už zbývá jen poohlédnou se po novém - za ty prachy se oprava nevyplatí.

Janulinek
nováček
Stav:

Příspěvekod Janulinek » 06 srp 2010 15:16

Já už vybraný mám (opět asusáka, ikdyž mi to furt přítel tvrdí že acer je lepší, má ho totiž doma), jenom zvažuju zda ho kupovat v brzké době a tenhle přenechat sestře dokud funguje, nebo to nechat ještě.. Třeba vydrží dlouho. Jenomže to bych ho asi nesměla přenášet.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3398
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4045
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém se spuštěním PC
    od Viroxx » 27 led 2025 07:09 » v Problémy s hardwarem
    1
    2365
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    27 led 2025 07:19
  • Problém s internetem
    od yakubb23 » 31 led 2025 19:01 » v Sítě - hardware