Přehřívání Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vitar
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Přehřívání

Příspěvekod vitar » 17 srp 2010 08:04

Zní to rozumně, vyzkouším a uvidíme! Díky za typ! Vidím to ale asi zase až na víkend, takže zase poprosím o trpělivost.

Jsou na to nějaké normované větráčky, které se dají namontovat do předem připravených míst v bedně, nebo je to ve stylu "urob si sám"? Ten můj case je nějkej obyč. lowcost, ostatně jako celé PC... Až na ten Gelid teda ;o)

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 17 srp 2010 08:08

Jsou standardizované - 80,92,120mm. Čím větší tím lepší - tišší a víc vzduchu. Jen se musí vejít do těch pozic. Do některých case dáš jen 80, někde všechny 3. Napiš co máš za case
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

vitar
nováček
Stav:

Příspěvekod vitar » 17 srp 2010 08:24

Mrknu na to doma. Zatím díky a měj se!

vitar
nováček
Stav:

Příspěvekod vitar » 24 srp 2010 09:39

Omlouvám se všem za tak dlouhou neúčast. Doba není zorvna příznivá. Ale zpět k problému:

Zase nic! Zdroj jsem vyměnil za 400W EnergyKnighta, do bedny jsem přidal jeden 120kovej větrák dopředu na nasávání, 80kovej dozadu na výfuk, pro jistotu znovu pečlivě osadil Gelid Traquillo na procesor, ale pořád jsem na idle kolem 40°C na obou jádrech a i při docela krátkodobé zátěži (60-90% zátěže procesoru na pět až deset minut) jdu při zavřeném kejsu podle HW Monitoru na jednom jádru přes stovku °C a systém se vypíná. S otevřeným kejsem vydrží dýl. :huh:

I když jsem znovu usadil ten CPU chladič, tak se mi nezdá, že na něm v pohodě udržím ruku, jakoby pořádně nerozváděl teplo, nebo jakoby teplotní čidla udávala falešné hodnoty. Nemohlo se třeba stát, že by kousek teplovodivé pasty zapadnul kam nemá a "nezkratoval" odvod tepla zespod procesoru rovnou k teplotnímu čidlu? Už fakt nevím a napadají mě zhůvěřilosti.

Není možné, že by se mi bez mého vědomí přetaktoval procesor? Nastavování taktování, ani napětí jsem v BIOSu nenašel, abych si to zkontroloval nebo si s tím pohrál... existuje na to nějaký rozumný soft?

Proxus
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Proxus » 24 srp 2010 09:49

Tak to bych zkusil pro jistotu clear CMOS.
I5-4460, R9 380 4g, SS 500W, 4GB HyperX

vitar
nováček
Stav:

Příspěvekod vitar » 24 srp 2010 15:11

Zkusím... tonoucí se stébla chytá.
...téhož dne v noci:
Tak taky nic... příznaky pořád stejné. Deset minut při zátěži 80-90% a pád... při otevřeném kejsu. Při zavřeném je to rychlejší. Je to hnus, velebnosti! :evil:

Ale: Držel jsem po celou dobu ruku na chladiči CPU, a ten skoro se neohřál. Jako kdyby si ta čidla vymýšlela, nebo jakoby se ta teplota zvyšovala lokálně někde uvnitř, protože to, co je na povrchu, se musí v pohodě uchladit. Anebo jsem takový patlal, že nedokážu ten chladič osadit... Jsem v koncích.

Jinak děkuji všem za účast a zájem o pomoc a přeju dobrou noc.

lukasfigo
nováček
Stav:

Příspěvekod lukasfigo » 01 zář 2010 15:46

Pokud máš možnost vyzkoušej tvůj CPU na jiném PC. Nebo zkus jiný CPU na tvojí desce, Osobně si myslím že budou vadné čidla....

vitar
nováček
Stav:

Re: Přehřívání  Vyřešeno

Příspěvekod vitar » 19 dub 2011 23:45

Tak "po letech" zase tady! Mezitím jsem stačil (nechat) zprovoznit barák a s celou rodinkou se přestěhovat...ale koho to zajímá!

Probíhá poslední testování a zdá se, že problém je vyřešen! Nebudete tomu věřit! V zoufalství jsem všechno z motherboardu odebral a zase nacpal zpět. Dokonce jsem si koupil POST PCI detekční kartu, která mi hlásí (stále) kód 25, což u mého AWARD BIOSu odpovídá zřejmě slotu 5 extended memory BIOSu, jestli někdo víte, co to znamená. Já tedy ne. Následně jsem prošel snad každou položku BIOSu a našel zajímavou věc. Support USB mouse - DISABLED. Nemusím zdůrazňovat, že mám USB myš. Předtím jsem vypozoroval, že teplota jader procesoru enormně narůstá při připojení a aktivitě USB zařízení (tiskárna, web kamerka, čtečka karet ale i obyčejný USB disk). Šedá kůra zaznamenala aktivitu v místě, kde dochází k dedukci, a přepnul jsem zmíněnou položku na Podpora USB myšky - ENABLED.

A světe div se, USB tiskárna je připnutá a zapojená, web kamerka jede, už více než deset minut nechávám docela složitě konvertovat fotky z dovolené v Chorvatsku (jinak spolehlivý zabiják), a teplota nešla přes 60°C!!!

Nevím, jak došlo k tomu, že se mi ta položka v BIOSu přepnula, nebo které USB zařízení začalo ty konflikty způsobovat, ale vy, kdo máte AWARD BIOS, USB myš nebo klávesnici (i pro tu je tam USB support položka) a čelíte podobnému problému, zkuste se mrknout do BIOSU, jestli na vás někdo nenarafičil něco podobného.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Přehřívání pc Příloha(y)
    od helpmeboys » 05 dub 2025 20:41 » v Vše ostatní (hw)
    3
    1658
    od helpmeboys Zobrazit poslední příspěvek
    07 dub 2025 12:07
  • Přehřívání GK
    od lucaso84 » 15 zář 2024 13:31 » v Problémy s hardwarem
    32
    7270
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    18 zář 2024 16:03

Zpět na “Problémy s hardwarem”