Zdravím,
Rozhodl jsem se sestavit si nové PC. Bohužel po prvním zapnutí systém nenabootoval :(
Stav je takový, že po zapnutí se roztočí všechny větráky, klávesnice i myš připojená do USB se rozsvítí.
Dál se však nic neděje, BIOS už nenaběhne. CMOS jsem vymazat zkoušel a bez úspěchu.
Mám podezření na grafiku. Dalším možným problémem by mohla být případná nekompatibilita pamětí RAM, ale do BIOSU bych se měl dostat i bez instalovaných modulů RAM ne?
Děkuji za jakékoliv rady.
Sestava:
Zdroj: Artic Cooling Fusion 550 - 550W
MB: MSI 770-G45
CPU: AMD AThlon II X4 640
RAM: DDR3 Kingston HyperX 4GB (kit 2x2GB) 1600Mhz CL9 BOX
HDD: Samsung F3 1TB SATA
VGA: ATI Sapphire HD 5770 1GB DDR5
DVD: Samsung SH-S223C, SATA
Systém nenabootuje
- Mr.freerider
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Systém nenabootuje
Bez paměti se nedostaneš ani do BIOSU .. na mé MSI bez RAM začně asi tak na cca minutu křičet PC speaker
deska by paměti podporovat měla... ohledně procesoru sem našel :
Types of Memory Supported:
Unregistered DIMMs up to PC2-8500 (DDR2-1066MHz) -AND- PC3-10600 (DDR3-1333MHz)
poradí někdo zkušený zda muže být problem mezi CPU a RAM ?
ostatní jsi zkontroloval jestli vše spravně sedí na desce? kabely, cpu, vga atp.
deska by paměti podporovat měla... ohledně procesoru sem našel :
Types of Memory Supported:
Unregistered DIMMs up to PC2-8500 (DDR2-1066MHz) -AND- PC3-10600 (DDR3-1333MHz)
poradí někdo zkušený zda muže být problem mezi CPU a RAM ?
ostatní jsi zkontroloval jestli vše spravně sedí na desce? kabely, cpu, vga atp.
Tak ohledně pamětí, zkoušel jsem ještě DDR3 Transcend 1333 Mhz se stejným výsledkem.
Vše jsem rozebral a složil ještě jednou. Pořád nic :(. Ale u grafické karty se mi zdá, že ve slotu drží nějak moc volně. Tak jestli třeba není problém v tom. Jednou už jsem řešil podobnou situaci, kdy po převozu PC autem, také nešlo nabootovat a problém byl v tom, že byla povytažená grafická karta.
Ještě zkusím otestovat GK v nějakém jiném PC.
Vše jsem rozebral a složil ještě jednou. Pořád nic :(. Ale u grafické karty se mi zdá, že ve slotu drží nějak moc volně. Tak jestli třeba není problém v tom. Jednou už jsem řešil podobnou situaci, kdy po převozu PC autem, také nešlo nabootovat a problém byl v tom, že byla povytažená grafická karta.
Ještě zkusím otestovat GK v nějakém jiném PC.
GK jsem testoval v jiném PC, a jede v pořádku... Takže už zbývají akorát MB/CPU/RAM
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Podporuje MB konkrétní CPU?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Ano, přímo na webu MSI je Athlon II X4 640 vypsán v seznamu kompatibilních CPU...
Zkus ještě přehodit ramky do jiného slotu, stejně jako grafickou kartu do 2.PCI-E slotu...Máš zapojené i přídavné napájení na desce?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2887
-
od faraon
Zobrazit poslední příspěvek
19 pro 2024 18:10
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3169
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 1956
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 4022
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”