GeForce 8500GT mi ve Vistě jde jen 640×480 v 16 barvách.*

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Michaell0071
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

GeForce 8500GT mi ve Vistě jde jen 640×480 v 16 barvách.*

Příspěvekod Michaell0071 » 09 říj 2010 09:39

Zdravím všechny. Potřeboval bych prosím Vás poradit. Přestala mi fungovat v PC se systémem Windows Vista 32-bit grafická karta Nvidia GeForce 8500GT tak jak má.
Při zapnutí PC systém naběhne v rozlišení 640x480 s hloubkou barev pouze 4bity. Když zkusím změnit rozlišení nic se neděje. Po několikahodinovém hledání na internetu co by tento problém mohlo odstranit, jsem vyzkoušel přeinstalovat ovladače jak od výrobce Nvidia tak i ovladače Omega drivers ale nic se nezměnilo. Pak jsem někde našel, že je dobré zkusit nabootovat systém Linux z DVD mechaniky a ujistit se zda-li v tomto problému nemám co dočinění Windows. Nabootoval jsem tedy Linux místo Visty a ejhle ona grafika funguje. Proto jsem zformátoval celé PC nahrál znovu Visty, ale bohužel problém přetrvává. Zkoušel jsem dát do PC i Windows XP, ale taky nic. Prosím Vás o radu Mnohokrát děkuji všem, které něco napadne.

Ještě bych se chtěl zeptat na jeden menší problém. Kamošovi se po vyjmutí a následném vložení malé baterie na základní desce ASUS P5GC-MX/1333 přestalo vypínat PC. Když dá ve Vistách klasicky start vypnout PC tak se systém vypne, jde i slyšet jak se vypne harddisk, ale jinak celé PC stále jede. Podle mě je něco špatně nastaveno v Biosu. Jenže já v Bios neovládám tak nevím co kde mám změnit.

Děkuji za rady. Přeji hezký den.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 09 říj 2010 10:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „GeForce 8500GT a Windows“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. „GeForce 8500GT a Windows“ není popis problému. Popi problému je popis problému.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: GeForce 8500GT mi ve Vistě jde jen 640×480 v 16 barvách.

Příspěvekod Pic » 09 říj 2010 12:20

Dotaz - není na základní desce integrovaná grafická karta? Pokud ano, je třeba ji v BIOSu zakázat (Disable). V případě vypínání PC je třeba se v BIOSu podívat, zda není povoleno zapínání po síti (Boot of LAN) a také nastavit na Disable - zakázat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Michaell0071
nováček
Stav:

Re: GeForce 8500GT mi ve Vistě jde jen 640×480 v 16 barvách.

Příspěvekod Michaell0071 » 09 říj 2010 14:37

Za základní desce je grafická karta, ale v biosu je zakázána.

Zpět na “Problémy s hardwarem”