Samovolné vypínání Notebooku
Samovolné vypínání Notebooku
Dobrý den. Před cca. 3 měsíci jsem si koupil nový notebook. Acer Aspire 5542G ,nikdy jsem neměl žádný problém, až teď kdy se začal sám od sebe vypínat! Vůbec nevím čím by to mohlo být ,mám ho většinou na chladící podložce.Nejen při hrách jako je PES 2011 nebo NBA 2K11 , ale i při méně náročných hrách se začal vypínat. U PC jsem měl taky takový problém, ale tam to vyřešilo vyměnění baterky na MB, ale pochybuji že by to byl tenhle problém po 3. měsících používání! Přiložil jsem screen z Everestu a nepříjde mi že by teploty byli nějak moc velké. Opravdu si nevím rady a budu strašně rád za každou pomoc ! Předem děkuji
Re: Samovolné vypínání Notebooku
Ty teploty jsou v klidu nebo při hraní? Pokud v klidu tak to není v pořádku.
Stáhni si HW Monitor.
Stáhni si HW Monitor.
-
- Pohlaví:
Vítej na PC-Help!
Ty teploty by opravdu mohly být nižší, ale nevím jak je to u NB s napětím jádra - zdá se mi nízké. Osobně bych to ale v záruce moc neřešil.
/I kydž já asi ano, ale není to třeba:-))
Edit: to napětí zřejmě odpovídá.
Ty teploty by opravdu mohly být nižší, ale nevím jak je to u NB s napětím jádra - zdá se mi nízké. Osobně bych to ale v záruce moc neřešil.
/I kydž já asi ano, ale není to třeba:-))
Edit: to napětí zřejmě odpovídá.
Naposledy upravil(a) guest dne 09 říj 2010 13:04, celkem upraveno 1 x.
To jsou teploty po tom co se mi to vypnulo. Ale ano jsou v klidu. Asi by neuškodilo trožku notebook vyčistit že ? Ale bojím se ho nějak moc rozebírat !
EDIT: Přidán screen z HW Monitoru.
EDIT: Přidán screen z HW Monitoru.
55°C na procesoru v klidu je celkem dost. Já mám 55°C v maximální zátěži. No ale nemám notebook..
Stejně tak GPU, no ale radši ať ti poradí někdo jiný, já se uplně nevyznám v ntb.
Stejně tak GPU, no ale radši ať ti poradí někdo jiný, já se uplně nevyznám v ntb.
-
- Pohlaví:
Instaloval si něco? Jak to začalo, nenapadá tě nějaká příčina? Co máš za systém?
Podobný problém měl muj šéf... vyčistil kontakty od baterie a ntb šlape dál...
i7 9700K + SC Ninja 5, ROG STRIX Z390-F GAMING, RTX 4070Ti Gaming OC, M.2 XPG GAMMIX S11 Pro 1TB,
HyperX 16GB DDR4 3600MHz CL17 FURY Black series, RM750xCorsair, SSD Kingston 1T + 120GB
MSI MAG VAMPIRIC + 2x140mm,1x120mm fans Noctua - noRGB!
Creative Sb audigy FX.
AOC Q27G2S/EU Gaming QHD
HyperX 16GB DDR4 3600MHz CL17 FURY Black series, RM750xCorsair, SSD Kingston 1T + 120GB
Creative Sb audigy FX.
AOC Q27G2S/EU Gaming QHD
Takže vyndat baterku a vyčistit kontakty ? Dobře, vyzkouším, a profouknu při tom trochu i notebook a uvidíme. Zatím díky
Můžeš ji vizuelně prohlídnout... nikde neni zaručeno, že neni problem v ní... Než se pc vypne, oběví se nějaká hláška...bo něco. Nebo prostě hraješ a jak když vypne proud... cvak a tma.
i7 9700K + SC Ninja 5, ROG STRIX Z390-F GAMING, RTX 4070Ti Gaming OC, M.2 XPG GAMMIX S11 Pro 1TB,
Creative Sb audigy FX.
AOC Q27G2S/EU Gaming QHD
Creative Sb audigy FX.
AOC Q27G2S/EU Gaming QHD
Ano přesně tak, prostě hraju a pak najednou zhasne hlavní vypínač a pc se vypne. Žádná hláška , žádná chyba !
Teď mě napadlo, nedávno se mi asi 3 krát stalo že jsem dal vypnout a nainstalovat aktualizace 1 ze 3 , ale ani jedna se nenainstalovala. Napsalo to chybu , že nemohli být nainstalované a notebook se vypnul. Kdyz jsem ho potom zapnul , před startem vyskočilo v uvítací obrazovce : Konfigurace nového nastavení ( jakoby těch aktualizací ) ale protože nebyli stažené tak tam zase bylo asi 0% asi 5 minut a pak to napsalo že se to nepodařilo a normálně se spustil systém. Takhle asi 3 krát a pak nějaké jiné další aktualizace už šli v pohodě ( poznal jsem že jde o jiné aktualizace kvůli tomu že ted tm bylo 1 ze 2 a pak 2 ze 2 když se instalovali při vypínání notebooku. (Snad víte co myslím ,prostě když se vypíná notebook a instalují se aktualizace tak je tam 1 ze 2 2 ze 2 a pak se normálně pc vypne, ale u těch jedněch se to takhle zaseklo)
Na to jsem si vzpoměl když se ptal Blue Spirit.
Jinak jsem nic neinstaloval , jen jsem nedávno přeinstalovával systém a notebook je skoro čistý !
Teď mě napadlo, nedávno se mi asi 3 krát stalo že jsem dal vypnout a nainstalovat aktualizace 1 ze 3 , ale ani jedna se nenainstalovala. Napsalo to chybu , že nemohli být nainstalované a notebook se vypnul. Kdyz jsem ho potom zapnul , před startem vyskočilo v uvítací obrazovce : Konfigurace nového nastavení ( jakoby těch aktualizací ) ale protože nebyli stažené tak tam zase bylo asi 0% asi 5 minut a pak to napsalo že se to nepodařilo a normálně se spustil systém. Takhle asi 3 krát a pak nějaké jiné další aktualizace už šli v pohodě ( poznal jsem že jde o jiné aktualizace kvůli tomu že ted tm bylo 1 ze 2 a pak 2 ze 2 když se instalovali při vypínání notebooku. (Snad víte co myslím ,prostě když se vypíná notebook a instalují se aktualizace tak je tam 1 ze 2 2 ze 2 a pak se normálně pc vypne, ale u těch jedněch se to takhle zaseklo)
Na to jsem si vzpoměl když se ptal Blue Spirit.
Jinak jsem nic neinstaloval , jen jsem nedávno přeinstalovával systém a notebook je skoro čistý !
-
- Pohlaví:
Při instalaci aktualizací be se neměl /nesmí/ vypnout ale mohl by se restartovat.
Tady tomu
Můžeš přejít do sekce HijackThis a požádat o kontrolu logu (pro jistotu) - návod mám v podpisu.
Tady tomu
se nadá moc rozumět.notebook je skoro čistý

Asi si mě špatně pochopi, ono se to nevypnulo ale bylo tam že se instaluje 1 ze 3 (asi 5 minut) a potom to napsalo nejakou chybu, že prostě nebyli aktualizace nainstalované a vypnul se PC. A když jsem ho druhý den zapnul tak zase naskočilo že se Konfiguruje nové nastavení a dolé bježeli procenta, teda nebeželi protože tam bylo zase cca 5 minut 0% a pak to napsalo chybu a vracení předchozího nastavení. Zkusím HJT.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 17884
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
06 kvě 2025 22:44